В Кьолн – жените като плячка, а "ловците" неизвестни

118 оплаквания, заловен – нито един, а полицията с вързани ръце
6 яну 2016 21:00,
202
В Кьолн – жените като плячка, а "ловците" неизвестни
Снимка: Reuters

18-годишно момиче, жертва на сексуалните нападения в Кьолн, описа преживения от нея и приятелките ѝ ужас, когато 30 мъже ги обградили. Мъжете опипвали момичетата, а после откраднали вещите им и избягали.

Момичето, което се представя само като Мишел, се появи по германска телевизия и разказа за преживяното по време на празненствата по Нова година.

Полицията обясни, че вълната от атаки, при които поне 90 жени се оплакаха от сексуални посегателства, са били извършени от групи мъже от арабски произход или от северноафриканци.

Кметът на Кьолн Хенриете Рекер призна, че в момента е хубаво жените да избягват централната зона на града. Междувременно стана ясно, че подобни атаки са се случили и в Хамбург и Щутгарт, пише "Daily Mail". Полицията в Дюселдорф смята, че е възможно атаките да са извършени от позната криминална банда, в която участват до 2 000 северноафриканци. 

Медиите в Германия пък са изправени пред сериозна критика, че това далеч не е първият такъв случай, но са покривали нещата, за да избегнат разпалване на напрежението в страната. А случаят породи съмнения, че предстоящият карнавал в Кьолн ще стане сцена на още такива нападения.

За преживяното Мишел разказва пред N-TV - за опипванията, бягането, кражбите и всичко, което преживели тя и 10-те ѝ приятелки,

"Около 23 часа бяхме на централната гара и искахме да отидем, за да гледаме фойерверките. Тогава за първи път забелязахме, че около нас стоят тези мъже", споделя момичето.

"Успяхме да отидем до катедралата и искахме да минем нататък към Музея Лудвиг, за да се присъединим към всичките хора и да видим зарята", продължава Мишел.

Изведнъж обаче момичетата се оказали обиколени от 20-ина мъже. Усетили опасността, момичетата се приближили една към друга и се хванали за ръце.

"Те бяха много ядосани, трябваше да бъдем сигурни, че нито една от нас няма да бъде дръпната от тях. Те ни опипваха и ние искахме да се махнем от там възможно най-бързо", спомня си Мишел.

Докато се опитвали да се измъкнат от мъжете, момичетата били опипвани, а мъжете се възползвали от ситуацията и измъкнали мобилните им телефони от задните джобове на момичетата.

По-късно, когато те искали да се върнат у дома, те видели още няколко мъже, които пускали пиратки и бомбички близо до гарата. Малко по-късно тя осъзнала, че влаковете са спрени и трябва да се върне до вкъщи през цялата тази тълпа.

Властите в Кьолн вече потвърдиха - центърът на града не е безопасен нито за жителите, нито за туристите. А предстоящият карнавал може да се счита за също толкова опасен.

Германската полиция призна, че подобни инциденти са се случили в поне още два големи града. Само в Хамбург 27 жени са подали оплаквания, 10 от които са били свързани със сексуални посегателства, а 17 са били за кражби.

Пред полицията две момичета, на 16 и 17 години, са разказали, че са били спънати и опипвани. "Бяхме в паника, някакви ръце ни докосваха къде ли не. Ако успеех да отблъсна една ръка, веднага имаше нова на нейното място", разказва едно от момичетата.

Почувствали се като плячка. "Те ни хващаха за гърдите, за задните части, за чатала", продължава разказът на жертвата.

В Щутгарт пък около 15 мъже, които вероятно са от арабски произход, не се уплашили от факта, че има хиляди души около тях. Едно 18-годишно момиче било спасено от нападателите си, когато двама мъже се намесили.

В Кьолн дори една жена полицай в цивилни дрехи е била жертва на нападенията. Това са само част от случаите. Нападенията предизвикаха масови протести. Над 300 души протестираха пред катедралата в Кьолн снощи и призоваха за повече уважение към жените.

Една демонстрантка държеше знак, на който пишеше: "Госпожо Меркел, какво правите? Това е плашещо".

Федералният вътрешен министър Томас де Мезиер обяви, че тези посегателства не могат да бъдат тотлерирани. Той призна, че не са ясни самоличностите на нападателите.

"Въпреки всичко, трябва да е ясно - който желае да живее в Германия, е длъжен да спазва нашият правов ред и да се интегрира", допълни още де Мезиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'Бах тия кьолнски моми, цял ден само за тях в тоя сайт статии пускат. Браво на арапските юнаци! Юнака за това е юнак, да бърка под полата на момата, какъв юнак е този, който не бръкне под полата на момата! Впрочем в Германия и в Кьолн знаят ли за това?
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още не разбират степента на глупостта си. Тези хора там не са ли учили история да видят истинското лице на мюсюлманите. Хем ги сринаха икономически, хем сега страх, ужас и несигурност. Поне вече няма да им вярват като плюят колко БГ била зле. Тук вече може да се спори
47
2
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ами драги германки,на последните избори не гласувахте ли за Баба Меркел?Сега ще търпите терора!И ние така-гласувахме за Тиквата,а сега,що станала 100лв винетката(то да беше само тя)!
46
2
 
20
 
! Отговори
Сас преди 8 години
Як тупаник им трябва.... Онези крайните с обръснати те глави ще се задействат много скоро и после що се възраждал н а ц и З м а
45
2
 
32
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
На карнавала в Кьолн всички ултраси се обличат като травестити. Арабелестите почват да ги опипват и ... ултрасте ги прбиват по най-бруталния начин и ги обладават с вибратори. Следващи случаи на насилие няма да има. Всички мангауи ще се приберат по родните си места бити, е..ани и т.н.
44
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След Меркел явно ще се появи новия фюрер иначе няма спасение от тази ***.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова е най-добре нещо по умерено като бат Бойко например.-------------Те аутобани вече си имат, спортни съоръжения също. С какво ще ги впечатли?
42
1
 
39
 
! Отговори
Нз преди 8 години
Ще станем като в ислямския свят - там жените не излизат сами дори "опаковани". Защо мнозинството трябва да се съобразява с някаква шайка ***? Защо трябва да променяме живота си вместо просто да пратим всеки да си гледа своя където му е мястото? Хора, събудете се! Ония горе са шепа, ония чуждите - също! Малко ли власти са сваляни от народа, малко ли завоеватели са прогонвани?
41
26
 
1
 
! Отговори
Коста Куртев преди 8 години
Абе нацинализма е нож с две остриета. В един момент терора може да се обърне срещу собствения народ. Затова е най-добре нещо по умерено като бат Бойко например.
40
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всеки влак си има пътници.А. Хитлер
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Причината да става така е, че не сте им раздали достатъчно памфлети с инструкции как да се интегрират. Грешката си е ваша, следващия път се подгответе с повече памфлети и по-добра разпространителска мрежа.
38
22
 
6
 
! Отговори
Обеля 1 преди 8 години
ами хак да им е на всички бай ***, емигрирали по белите държави. в англия и франция,а и в скандинавието положението не е по-различно и по-лошо ще става. България тепърва ще процъфтява, тук такъви ''емигранти'' не цъфтят, ще умрат от глад. Догодина очаквам наводнение в София от завръщащи се пишман родолюбци. Да се слагат КППта на входовете на столицата и да не се допускат гурбетчии, били по чуждо за по-дълго време от 6 месеца
37
4
 
5
 
! Отговори
Тиери Анри преди 8 години
Не се оплаквайте братя...приемете го като изпитания:))
36
1
 
35
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Шериатът,не Коранът са водещата идеология на ислямизма.Едната част от Исляма-муамалат, определя отношението и морала на мюсюлманите към други религии,жени,закон...и е с две думи средновековно МРАКОБЕСИЕ което няма място в цивилизованото общество.""в момента е хубаво жените да избягват централната зона на града""Меркел призова германците в новогодишното си слово да гледат на мигрантите като на бъдеща възможност.Канцлерът предупреди съмняващите се в това да не се поддават на расистки идеи."!!
35
5
 
8
 
! Отговори
Златан Ибрахимович преди 8 години
Разбирам те Франк ,приятелю.Малко хора знаят колко много ние мюлюлманите сме малтретирани сексуално от белите европейски жени.
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали не си мислим, че това ще спре? Те няма да престанат, нито полицията може да ги възспре.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро немците ще запеят любимата си песен:- Черен влак сееее копозиираЧерен влак сееее композира ...
32
2
 
16
 
! Отговори
Батака преди 8 години
Ха-ха-ха абе къде са германските скинари? Нещо ги е хванало шубето че на глутница от хиляда души окото няма да им мигне от няколко голи глави с вериги.
31
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мамашките няма да откажат арабски ласки, да отиват в Русия ;)Нали натрупаха огромен опит в турските курорти и Египет !
30
20
 
2
 
! Отговори
сори,с Америка сме преди 8 години
Петър Дънов е американски вещер,а баба Ванга тоже вещица .Другата даже името и такова.