Винят кметицата на Кьолн, че хвърля вината върху жертвите

Хенриете Рекер предложи правила за поведение на жените
6 яну 2016 14:30, Елка Василева
184
Винят кметицата на Кьолн, че хвърля вината върху жертвите
Хенриете Рекер. Снимка: архив, Reuters

Кметицата на Кьолн Хенриете Рекер беше подложена на критики, след като предложи правила за поведение на жените в отговор на вълната от сексуални посегателства, която разпали дебатите за миграцията в Германия, предаде ДПА.

Потребители публикуваха в социалните мрежи коментари с хаштаг "На една ръка разстояние", изразявайки неодобрението си към предложението на Рекер жените да стоят на определено разстояние от непознати на улицата и да се движат в групи, за да не привличат внимание.

Още по темата

Има данни, че масовите нападения в новогодишната нощ близо до централната жп гара в Кьолн, включващи над 90 предполагаеми сексуални посегателства и най-малко едно изнасилване, са били извършени от мъже от северноафрикански произход.

Не е ясно дали мъжете са били кандидати за убежище или имигранти второ поколение, но престъпленията предизвикаха в Германия разгорещени дебати за последиците от допускането на 1,1 милион мигранти в страната през 2015 г.

Рекер, която привлече медийното внимание, когато през октомври беше намушкана с нож по време на предизборната кампания заради позицията й в подкрепа на бежанците, сега е обвинявана, че стоварва отговорността върху жертвите. Според критиците й вместо това тя би трябвало да се съсредоточи върху засилване на сигурността и изправяне на виновниците пред правосъдието.

Според полицията подобни престъпления са били извършени също така в Хамбург и Щутгарт по време на празненствата в новогодишната нощ, макар в значително по-малък мащаб.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: КьолнХенриете Рекер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Париж тържествено отбелязаха че покушението срещу сатиричния вестник било удар срещу свободата на словото но те французите нямало да се дадат...СВОБОДА имало,а в Германия за да угодят на емигрантите ограничават свободата на избор за поведение,облекло,движение и то когато от десетилетия тази Европа гърми за правата на жените,къде сте феминистки организации,зелени,хелзенски комитети.Та това означава че предавате Европа на другия свят без война,защоо-за пари естественоза какво друго
88
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аз си мислих, че Меркел е най-голямото недоразумение в Германия, то имало конкуренция .....
87
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германци, французи, британци имане даване с исляма не се имали, обаче тръгнали за цяла Европа да нахалстват да приемаме "горките бежанци". Да питат нас, гърците и испанците да им кажем, че с тия "хора" оправия няма. Има само бой и навън. Ще се усетят и дано да не е "късно е либе за китка"....
86
0
 
46
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Започна се , първо жените, а след това на ред са мъжете !! Това е само върхът на айсберга наречен бежанци . Проблемите тепърва започват !!
85
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми се мисли какво ще става лятото по басейни и плажове...охх,като се разголят тези европейки а бедните емигранти какво да правят та това си е провокация,да не са от камък.Затова нови правила за поведение в ЕС предлага Меркел-морална полиция,по улици и плажове само с рокли до глезените,бурки,фереджета,никакъв смях на жени,и така ще интегрираме тези дето не се интегрират-даживее Нова ЕВРОПА Европа на толерантноста и равноправието но за чия СМЕТКА ...А
84
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето още една кукувица, която нагло затрива европейската цивилизация.Все по-лошо ми се струва, че ще става. Но вината е във всички нас (граждани на ЕС), че не застанахме твърдо и на всяка цена против приемането на бежанци.
83
0
 
15
 
! Отговори
най-анонимен преди 8 години
До Oще по анонимен115 е напълно нормален, но ...... по критериите на исклямските държави
82
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбрахте ли каква ще е интеграцията,не ние тях а те нас но с наше съгласие,ами направо да приемем шериата какво се мотаем,добре че дойдоха емигрантите за да разберем че поведението на европейките е неморално-пагубно за високите морални цености на емигрантитеНовите правила на ЕСжените с бурки или забрадки, да ходят на групи,да гледат надоло ако са сами да се придружени от мъж никакви дънки охх а лятотооо а плажа..монокини -ЗАБРАВЕТЕЕЕ
81
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми в следващия момент ще ги посъветват да се скрият под една бурка...то друго не остана!!! Леле, шв.абите тотално ми паднаха в очите. Това е саморазпад на една техническа нация. Жалкото е, че процесите засягат цяла Европа. На онзи из.укал ба.бушкер трябваше да и пратятедно въженце в кутийка като коледен подарък и дано да знае какво да прави с него!
80
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се чувства неудобно нормален човек в собствената си държава, защото примитивна из'мет е довлечена от някъде, за да излиза "по-евтино" на някого. Да ви е честито новото Европейско колониално гето! Нашите циг'ани номер две, само че сега знаят, че няма кой да им направи нещо, защото са толерантни, възпитани и спазват закона. А закона за тарамбука? Или за из'мет закон няма? Бой, бой и бой! Не че ще ги промени, но поне ще знаят.
79
0
 
14
 
! Отговори
вгр преди 8 години
Да не се допуска мигранти да са на групи по-големи от 5 човека иако са с жени - максимално 10
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 103аве братчед ти да не си бил там на гарата?
77
0
 
31
 
! Отговори
Жена преди 8 години
До Анонимен 103Е, наистина си ненормален, щом дънките са проблем за теб. А май си и от тези, които не магат да си държат вдигнат ципа на панталона. Жените не са виновни за извратеното ти съзнание.
76
3
 
29
 
! Отговори
ганчо преди 8 години
Много хубав съвет е дала кметицата - на една ръка растояние. Ако пак има проблеми да опитат със забрадки....Всъщност тези жени защо не си стоят по къщите.. къде ръгнали?Айде..
75
0
 
28
 
! Отговори
STANDARTENFUHRER преди 8 години
ТАЗИ Е СЪЩАТА ИЗПРАЩАЯЛА *** КАТО МЕРКЕЛ !!!
74
1
 
10
 
! Отговори
До 100 преди 8 години
К'во му обясняваш на този промит мозък... *** сме били. А той какъв е? Префърцунена китка. Айде да ходи да го таковат.
73
0
 
43
 
! Отговори
жена преди 8 години
Тази жена ли е, коза ли е?Ако е жена,или вече е забулена,или е за лудницата;ако е коза-нямам коментар.Срам за Германия,Европа,но и за нас-пак се закачихме за германската опашка,и пак ние ще го отнесем-два пъти немци с "победа" и вечен райх не бяха ли достатъчно за 130 години!Май ние,българките,трябва да хванем пищова,защото мъжете ни почват да приличат на немските-полза никаква.И да не забравим-на днешния ден е родена Райна Княгиня!
72
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 92Господине/госпожо, едно да знаете, може да сме всякакви - бедни, прости, задръстени, НО ТАКОВА НЕЩО В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ !!! След първите 2-3 посягания на жени тези 1000 или колкото там ставатна пудра захар.
71
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Севрна Африка, ЛИБИЯ - всеки втори е носител на вируса на СПИН.Това е масовото опрашване на европейките, за което призоваваха имамите, изпращащи мигрантите, добре облечени, с кредитни карти и подробни инструкции
70
0
 
36
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Баааааси случая! Представям си ако ние от Бг направим нещо подобно какво ни чака... Няма да изляза от кафеза и ще изгния, а тези даже няма и да ги търсят!И какво илиза, че за бонго тарамбуков, може, даже го оневиняват!Не, не, без кютек няма да мине, казвам ви...