Винят кметицата на Кьолн, че хвърля вината върху жертвите

Хенриете Рекер предложи правила за поведение на жените
6 яну 2016 14:30, Елка Василева
184
Винят кметицата на Кьолн, че хвърля вината върху жертвите
Хенриете Рекер. Снимка: архив, Reuters

Кметицата на Кьолн Хенриете Рекер беше подложена на критики, след като предложи правила за поведение на жените в отговор на вълната от сексуални посегателства, която разпали дебатите за миграцията в Германия, предаде ДПА.

Потребители публикуваха в социалните мрежи коментари с хаштаг "На една ръка разстояние", изразявайки неодобрението си към предложението на Рекер жените да стоят на определено разстояние от непознати на улицата и да се движат в групи, за да не привличат внимание.

Още по темата

Има данни, че масовите нападения в новогодишната нощ близо до централната жп гара в Кьолн, включващи над 90 предполагаеми сексуални посегателства и най-малко едно изнасилване, са били извършени от мъже от северноафрикански произход.

Не е ясно дали мъжете са били кандидати за убежище или имигранти второ поколение, но престъпленията предизвикаха в Германия разгорещени дебати за последиците от допускането на 1,1 милион мигранти в страната през 2015 г.

Рекер, която привлече медийното внимание, когато през октомври беше намушкана с нож по време на предизборната кампания заради позицията й в подкрепа на бежанците, сега е обвинявана, че стоварва отговорността върху жертвите. Според критиците й вместо това тя би трябвало да се съсредоточи върху засилване на сигурността и изправяне на виновниците пред правосъдието.

Според полицията подобни престъпления са били извършени също така в Хамбург и Щутгарт по време на празненствата в новогодишната нощ, макар в значително по-малък мащаб.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: КьолнХенриете Рекер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работата почва да смърди все повече. Оказва се, че големите държавни медии са се автоцензурирали и нарочно не са излъчвали репортажите. Дори нещо повече ПОЛИЦИЯТА е скрила каква е реалната ситуация, въпреки че месни вестници са алармирали веднага.Но типично за Германия - последствия няма да има и всичкоще се размине.В това отношение - медии и политика Германия е същата БАНАНОВА република като България!!!
8
0
 
64
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Полека - лека жените ни ще започнат да носят забрадки, блузи с дълги ръкави, поли закриващи глезените и т.н и т.н. ....докато започнат да се молят по 5 пъти дневно. Ние ли отидохме при тях или те дойдоха при нас? Това е вече прекалено! Който иска да живее в Европа, ще се съобразява с нашите разбирания, ако религията му не позволява това да се връща от където е дошъл. Когато съм работил в мюсюлманска страна не съм ходил по къси ***! Наистина нашата цивилизация е застрашена!
7
0
 
43
 
! Отговори
Ъъъ преди 8 години
Там, е Кьолн кой избира кмета? Ако са местните да му търсят сметка, да и подарят една бурка и един билет за Ракка, за обмяна на опит.
6
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ще е положението оттук нататък. Боеве с ножове посред бял ден, сексуални престъпления, кражби и т.н. Аз никаква изненада не виждам. Да се чуди човек политиците кого баламосват когато казват, че били шокирани. Сякаш никога не са виждали какво става в Близкия Изток. Не може да си управленец и да си толкова глупав.
5
0
 
69
 
! Отговори
Златна малинка преди 8 години
Тази по-глупава ли е отколкото луда или обратното?!?
4
1
 
76
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Типично неолиберастко поведение да обвиним жертвите защото свещените крави африканската и ислямистка *** "не може да са виновни" и те не "виждат връзката" между емигрантите и престъпността. Долно лицемерие и предателство. Всички емигранти до последния човек е наложително, трябва да бъдат изгонени извън Европа и прокудени с бой.
3
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая е болна наистина, след като я и намушкаха, за да и намекнат правилната политика по въпроса с бежанците, тя си продължава с пълна сила толерантността
2
2
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е Германия да пламне ... и нещата ще си дойдат на мястото !
1
0
 
43
 
! Отговори
маке преди 8 години
абре нали беше кмет га току бръже си смени пола се си мислех че у нас политиканите са зле ама съм грешал как може на цръното да викат бело