Винят кметицата на Кьолн, че хвърля вината върху жертвите

Хенриете Рекер предложи правила за поведение на жените
6 яну 2016 14:30, Елка Василева
184
Винят кметицата на Кьолн, че хвърля вината върху жертвите
Хенриете Рекер. Снимка: архив, Reuters

Кметицата на Кьолн Хенриете Рекер беше подложена на критики, след като предложи правила за поведение на жените в отговор на вълната от сексуални посегателства, която разпали дебатите за миграцията в Германия, предаде ДПА.

Потребители публикуваха в социалните мрежи коментари с хаштаг "На една ръка разстояние", изразявайки неодобрението си към предложението на Рекер жените да стоят на определено разстояние от непознати на улицата и да се движат в групи, за да не привличат внимание.

Още по темата

Има данни, че масовите нападения в новогодишната нощ близо до централната жп гара в Кьолн, включващи над 90 предполагаеми сексуални посегателства и най-малко едно изнасилване, са били извършени от мъже от северноафрикански произход.

Не е ясно дали мъжете са били кандидати за убежище или имигранти второ поколение, но престъпленията предизвикаха в Германия разгорещени дебати за последиците от допускането на 1,1 милион мигранти в страната през 2015 г.

Рекер, която привлече медийното внимание, когато през октомври беше намушкана с нож по време на предизборната кампания заради позицията й в подкрепа на бежанците, сега е обвинявана, че стоварва отговорността върху жертвите. Според критиците й вместо това тя би трябвало да се съсредоточи върху засилване на сигурността и изправяне на виновниците пред правосъдието.

Според полицията подобни престъпления са били извършени също така в Хамбург и Щутгарт по време на празненствата в новогодишната нощ, макар в значително по-малък мащаб.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: КьолнХенриете Рекер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако са нормални веднага да я.свалят от кметския стол. Впрочем къде са германскитемъже и защо се крият зад жените си? Warum, бе, дойче байчовци?
108
0
 
7
 
! Отговори
не ги хвалете преди 8 години
Абе тия страхливци са оставили собствените си жени на произвола на съдбата, та нащите ли ще пожалят.
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая е като нашия политик навремето, който се провикна"За Бога,братя, не купувайте!"Тая сега вика:"За Бога, сестри, не излизайте на улицата".Но....по това прилича на кого? На покойния Кадафи.Или - втора Либия стана тая Швабия.
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TRYABVA DA SE NALOGAT GESTOKI MERKI SRESHTIU IMIGANTITE --MUSIULMANI--VEDNAG I ZAVINAGI--KAKTO POSTAPVA I SAYUDI ARABI.
105
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаше едно време една силна нация - Германци. Сега тази нация се управлява от жени. Жената не може автомобил да управлява, дори живота си не управлява, с какъв акъл гласуват за жени. Хората са много глезени вече!
104
8
 
7
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Германките ще ги защити единствено фереджето.
103
3
 
23
 
! Отговори
Данаил преди 8 години
Тя си мисли че като прилича на мъж няма да я изнасилат. Каква наивност!
102
0
 
23
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Всички германки трениращио бойни изкуства да се обединят и нехайно да излязат на "тренировка" - да са 200-300 на брой и да тръшкат така че тези мъже да не стават лесно.Единствен начин да се набръчкат мюсюлманите е да ги млатят жени.
101
1
 
33
 
! Отговори
Тази не е с всичкия преди 8 години
*** ***.Изнудва цивилизованите жени да се държат според правилата на неандерталците.Ако е умна и има национално достойнство, ще въведе строго задължителни правила за поведението на пришълците. Който не ги спазва - зверски глоби, които да се отработват с каторжен труд, а после прогонване от Европейския съюз без право повече да се връща тук.
100
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците не са толкова *** и примирени колкото тъпите си политички, а са разсъдливи и търпеливи. Но като им кипне ще излязат на улицата и ще еб.т ***..та май...на на арабската ***
99
0
 
17
 
! Отговори
Багерзее преди 8 години
Нали са техническа нация. Копат дупка, зариват бежанеца до шията и после с камъни по кратуната. Във Франция да вадят гилотините от музеите да услужат на съседите. А ние си знаем со кротце, со благо со много кютек.
98
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия управниците са винаги някакви изключили бабушкери, затова държавата им е толкова слаба пред ИД.
97
2
 
19
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Скоро ще започнат 72 часовите проби на подгряващите инсталации в Дахау . Тая кметица е малко мършава , но Меркел ще я допълни !
96
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че е нагласено е ясно.Идат избори в Германия.Добре е електората да се мобилизира отранко.Чудно ми когато излезне истината,а тя ще излезе, всичките форумни клакьори и квакери каква песен ще запеят
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам германките да отвърнат на удара подобаващо.Да се съберат на групи и де що видят афроарабски типове да ги изнасилват на място.Да видят хубаво ли е.
94
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялото нещо е нагласено. Просто прозира. Организирани са. В подходящия момент на подходящото място. Някой иска да вземе властта от Меркел и това е. Виждали сме го и тук. Дано поне са се продали за повечко пари, защото ще им излезе през едно специално място на т.н "бежанци".
93
2
 
34
 
! Отговори
Нямам думи преди 8 години
От дълго време съм в Германия, но ако така продължава, а то явно отива на по-зле, връщам се с жена ми германка в България. Тя е свикнала и нашите несгоди, но и се виждат далеч по-приемливи отколкото това което ни очаква за в бъдеще в Германия. Добре, че не си продадох апартамента в Бургас навремето си.
92
3
 
30
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Убедихте ли се сега , че никаде в еврогейпа няма нормални политици????ЕЛЕ пък жени политици!!!Меркелица,,кметицата на Кьолн,Могеринката и т.н.Ами нашите патки КУневица,Цецки,Бъчви,Менда,Крисрщталинка оная В Нейнска то пък и меките китки Митоффф,*** хибридният алаброс Ненчофф!!!Уффф забравих за Винетката!
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mry сни ис lqmsки pomi яри.
90
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер, че нещата ,малко по-малко се изясняват. След това няма как да накарат унгарците и поляците и един от тези да вземат.... Колкото по бързо си "осeрат" пътеките тези, толкова по-добре. Париж, Кьолн....... тик так тик так