Меркел нареди: Стигнете до дъното на случилото се в Кьолн!

Да се прегледат политиките за депортиране, предложи канцлерът
7 яну 2016 19:14,
94
Меркел нареди: Стигнете до дъното на случилото се в Кьолн!
Снимка: архив, Ройтерс

Германската канцлерка Ангела Меркел настоя днес властите напълно да изяснят какво се е случило при нападенията срещу жени в новогодишната нощ в град Кьолн, които потресоха Германия, предаде ДПА.

"Случилото се на Нова година е напълно неприемливо", каза Меркел на пресконференция в Берлин след среща с румънския министър-председател Дачиан Чолош. "Усещането, което са имали жените в този случай - че са напълно беззащитни и оставени на произвола, лично за мен е нетърпимо и затова е важно да се разкрие всичко, което се е случило", добави тя.

Меркел заяви, че ще обмисли мерки, включително промяна в законодателството и увеличаване на броя на полицаите.

"Трябва също така да продължим да говорим за основата на нашето културно съвместно съществуване в Германия и хората с право очакват думите да бъдат последвани от дела", каза тя.

Според нея е необходимо непрекъснато да се прави преглед на политиката за депортиране, "за да се изпрати ясен сигнал към хората, които не искат да се придържат към нашата правна рамка".

Вътрешен полицейски доклад, цитиран от ДПА, показва, че полицията в Кьолн е била толкова затруднена да се справи с тълпата мъже, извършващи масови сексуални посегателства и кражби в новогодишната нощ, че се е страхувала да не би да се стигне до "сериозни наранявания и дори смъртни случаи".

Още по темата
Докладът с дата 4 януари описва обстановка на хаос при събитията, разиграли се до централната жп гара на града. Според него липсата на полицаи и оборудване е създала ситуация, при която е ставало въпрос за "оцеляване на най-подготвените". Документът обрисува картина, при която групи от мъже, предимно чужденци, физически са пречили на полицаите да помогнат на нападнатите жени.

Полицията е получила над 100 оплаквания, три четвърти от които от сексуален характер, включително за две изнасилвания, извършени от мъже "от северноафрикански или арабски произход", които по думите на жертвите са ги обградили, насилили сексуално и ограбили, като това е били извършено по методичен начин.

"Жените, придружавани или не, буквално бягаха, нападани от всички страни, през тълпите от тежко пияни мъже по начин, който не може да се опише с думи", се казва в доклада.

Изтеклият в публичното пространство документ противоречи на изявлението на нската полиция от 1 януари, че новогодишните празненства са преминали "спокойно".

Органите на реда заявиха днес, че разследват 16 души във връзка с престъпленията. Засега няма арестувани.
Подобни масови нападения е имало също така в Хамбург, където са били подадени над 50 жалби, и в по-малка степен в Щутгарт и Франкфурт.

Тази вълна от престъпления разпали с нова сила продължаващите дебати за последиците от допускането на 1,1 милион мигранти в Германия през 2015 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тези действия бяха извършвани от българи или други европейци, полицията в Германия щеше да вземе други мерки и вече щяха да са в затвора! Но понеже за "мигранти" доста време ще водят следствие! Интересно до кога германците ще траят това!?
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в София почнаха много да ходят араби и африканци.Обикновено са на групички.Въпрос на време е да се случи нещастие. А тая ненормалница най-добре да я пуснат да я минат няколко пъти в Северна Африка да види как е и може би ще започне да мисли нормално.Германците са с толкова промити мозъци ,че в момента масовото мнение е не,че маймуняците са виновни ами липсата на достатъчно полиция.Интересно тия хора как планират да охраняват 2 милиона бежанци?