С изпитанията Пхенян търси диалог със света

Експерт: Обединението на двете Кореи ще е азиатски тигър!
7 яну 2016 17:30, Анисия Иванова
20
С изпитанията Пхенян търси диалог със света
Снимка: Reuters, архив

Северна Корея демонстрира възможности, тя залага на военния фактор в търсене на решение на многото проблеми на Корейския полуостров. Това каза експертът по международни отношения проф. Динко Динков в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR в коментар на информацията, че страната е провела успешно изпитание на водородна бомба

По думите му спецификата на режима на Ким Чен Ун се обуславя от факта, че корейският народ е единственият, който остава разделен след края на Втората световна война. Другите изкуствени разделения - на Германия, Виетнам и др., бяпа преодолени. "Няма друга страна заинтересована от обединението на двете Кореи - нито САЩ, нито Япония, нито Русия", посочи Динков.

Още по темата

"Представете си съчетание между икономическата мощ на Южна Корея и военната сила на северната й съседка, това ще е нещо повече от азиатски тигър", смята експертът.

Според него страната се опитва да се впише в онзи модел, който беше използван за решаване на проблемите около започналата иранска ядрена програма.

Народът на тази държава е изправен пред големи изпитания и режимът си дава сметка, че това не може да бъде завинаги. "Използвайки тези арсенали, с които управниците на Северна Корея разполагат, те се опитват да предизвикват диалог с останалия свят - не толкова с Южна Корея, колкото със САЩ. Целта е да поставя условия, което едва ли ще се случи. Поведението й обаче поражда една повишена чувствителност в страни като Япония, Китай, Русия", обясни той.

В Северна Корея се издават присъди за три поколения, ако се запали къща, първо се спасяват портретите на Ким Ир Сен след това хората. Правителството е одобрило 28 прически за жените, между които може да се избира.
Очевидно това е жестока диктатура, коментира проф. Динков. Страната е затворена и непредсказуема, и самият факт, че нямаме впечатления, е тревожен, смята експертът.

Проф. Динков напомни, че все пак съществуват съмнения дали страната действително има капацитет да произведе термоядрена бомба.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
моторков преди 8 години
Колко много хора ш България живеят в абсолютна мизирея,нямат пари за отопление и се хранят с един кренвирш,половин хляб и малко ракия на ден,и коментиращите тук тръгнали да се присмиват на корейците,като никой от тях не ходил там да види какво е.Много хора в България са тотално откачане.
15
1
 
1
 
! Отговори
Голями философи преди 8 години
Кико и стамов, по "диска въри" ли разбрахте какъв е живота там.
14
0
 
2
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 8 години
Северна Корея, Руската федерация и Ислямска държава. Всичко друго е ге.йско
13
1
 
1
 
! Отговори
Кико преди 8 години
12, ти си малограмотен. Прочети историята. Прочети за явлението "изолационизъм". Прочети за Уидроу Уилсън. САЩ сами се изолират от света. Те имат такава икономика и такива ресурси, че ще оцелеят при всякакви санкции. Пука им на тях, ние да му мислим.
12
1
 
2
 
! Отговори
Стамов преди 8 години
12, ти дори не можеш да си представиш за какво става дума! Пожелавам ти да поживееш поне 1 година като обикновен гражданин в Северна Корея.
11
3
 
1
 
! Отговори
Драго преди 8 години
Северна Корея и Ислямска Държава са две еднакво гнусни явления.
10
1
 
4
 
! Отговори
Антикомунисти преди 8 години
Направете сравнение, ако на америка се наложат тези санкций и изолация ще се затрие за 1г.А тези хора имат научно развитие, ред и дисциплинано тези неща ногато се случват в комунистическа държава го наричат диктатура, докато ако е в страна като ССовска германия започвама да го приемаме като спазване на закона. Замислете се, за редовия гражданин еднакво дебел е но по различен начин казано.
9
0
 
3
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Време е вече да тества Машина на времето,масов народосъживител и комбиниран междугалактичен колайдер,че другите държави нещо зациклиха с откритията :))
8
0
 
2
 
! Отговори
Съветник преди 8 години
Търси си акъла та и майстора си търси,ако питаш мене :))
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Южна Корея подкрепяна от САЩ и запада си е азиатски тигър от половин век насам, докато северна е най-сбърканото изваратено подобие на държава от както съвесткия съюз ги освободи от злото влияние на САЩ.
6
3
 
7
 
! Отговори
какво си приказвате преди 8 години
можели да избират между 28 прически. Ми това е съвсем разточително! В живота ползваме обикновено 1-2. Ако това е жестока диктатура!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази страна е един експеримент. Някой ден тя ще бъде използвана за каквото и е отредено....Няма нищо случайно. Много е тъпо да се слагат е тикети "комуниски" и т.н. Това няма нищо общо с никакъв комунизъм....
4
1
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
"това каза експертът по международни отношения проф. Динко Динков"Като чуя БГ "експерт" да се изказва съм спокоен, защото знам че няма нищо вярно в казаното, а и като му гледам пияната физиономия на тоя изобщо дали знае къде се намира Северна Корея къде Южна... подсказка... в едно полукълбо са...
3
6
 
3
 
! Отговори
Бой за комунистите преди 8 години
Комунистите са глупави индивиди!В България комунистите избиха сума невинни хора.Така че този с дръпнатите очи е жив пример.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако игнорираме ядрения (вече и водороден) "покер", то ставащото в С. Корея е уникален социален експеримент. Друга полза е сравнението комунизъм-демокрация, още повече след като двете Германии се обединиха. Вероятно, около 60-80 години социализъм водят до радикални изменения в човешката психика.
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв народ бре? Това са си вече два народа. Едните са нормални хора, а другите промити комунисти. Южна К няма какво да спечели от това да се събере с няколко млн готованци, които ще трябва да изхранва и да им вдига жизнения стандарт.