Сеул не вярва, че ядреният опит на Пхенян е успешен

Ограничава влизането на работници в индустриалната зона Кесон
Обновена: 7 яну 2016 09:18 | 7 яну 2016 09:14, Елка Василева
17
Сеул не вярва, че ядреният опит на Пхенян е успешен
Снимка: архив, Reuters

Министерството на отбраната на Северна Корея не вярва, че тестът, който Северна Корея обяви, че е извършила с мощно ядрено устройство, е бил успешен, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на южнокорейската агенция Йонхап.

Още по темата

В знак на протест срещу изпитанието обаче Южна Корея ще ограничи до минимум влизането на работници в общата индустриална зона Кесон на двете Кореи, каза представител на министерството на обединението. Ще бъдат замразени и нови инициативи за сътрудничество със Северна Корея.

След съобщението на Северна Корея, че е извършила ядрен опит, държавният секретар на САЩ Джон Кери е провел телефонни разговори с колегите си от Южна Корея и Япония - Юн Бьон Се и Фумио Кишида. Кери е потвърдил твърдия ангажимент на САЩ към сигурността на двете страни и е наблегнал на необходимостта светът да бъде единен в реакцията си срещу действията на Пхенян, съобщи Ройтерс. Агенцията цитира информация на Държавния департамент, пише БТА.

Телефонен разговор по същия въпрос се е състоял и между американския президент Барак Обама и японския премиер Шиндзо Абе, съобщи агенция Киодо. Двамата лидери са обещали да си сътрудничат тясно по проблема за ядрените опити на КНДР. За да бъдат предотвратени бъдещи ядрени изпитания в Северна Корея, важно е международната общност да вземе решителни мерки, е заявил Абе, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
До svetlio преди 8 години
Опитът е извършен на дълбочина 10 км. Земетресение от 5.6 по Рихтер не е шега работа. Но няма страшно, ножът е дървен. Фойерверки по случай ЧРД на Ким Чен Ун.
13
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Определено правителствата им знаят. Имало е трус с магнитуда около 5 по Рихтер. При ядрен или термоядрен взрив характеристиките на взривовете са специфични - различни от обикновенните земетресения. Така че изявленията са просто политически .Най-вероятно да тушират евентуална паника или тревога в населението. Дали е термоядрен или ядрен взривa е отделен "?"
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче ако министерството на отбраната на КНДР не вярва,че опитите са били успешни,то целият състав ще бъде екзекутиран публично от вожда.Но това е проблем на ръководството на КНДР.Фактът,че тука пишат полуграмотни хора е по важен.Освен програмката за корекция и цензуриране си трябва някой грамотен да редактира статиите.Иначе е забавно.Като например: престъпниците избягали с червен опел астра,но после намерили колата им син форд фокус.
11
3
 
4
 
! Отговори
ХАХА ХАХА ХАХА преди 8 години
"Министерството на отбраната НА СЕВЕРНА КОРЕЯ не вярва, че тестът, който Северна Корея обяви, че е извършила с мощно ядрено устройство, е бил успешен"
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще повярват като им изпраскат една в кв. Гангам, и Сеул заприлича на най-големия LCD екран на света - гладък и стъклен с диагонал 7,6 км. - тогава ще повярват.
9
0
 
5
 
! Отговори
321 преди 8 години
определено сте ***:"Мнистерството на отбраната на Северна Корея не вярва, че тестът, който Северна Корея обяви, че е извършила с мощно ядрено устройство, е бил успешен, предаде Ройтерс"
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е ким-чето да е щастлив
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скромното ми мнение е, че този ефект може да се предизвика от детонатора. За да се постигне сливане на ядра трябва високо налягане и температура, което се постига с ядрен взрив.
6
6
 
9
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Сеул като иска да не вярва, следващия път нека да им пратят бомбата за теста да я взривят на тяхна територия, че да повярват.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според сеизмолози, епицентърът на взрива е бил на километър дълбочина. Това да се предизвика земетресение от 5,6 по Рихтер не е шега работа! И то усетен в Южна Корея и Япония. Явно е истински взрив на водородна бомба, но заради дълбочината, малко радиация е излязла нагоре.Освен това при термоядрен взрив радиацията е по-малка, защото ядрения заряд от плутоний е много малко.
4
2
 
7
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Предвид слабия трус дори бомбата да е била водородна вероятно се е задействала само малката атомна бомба, която би трябвало да инициира началото на термоядрен синтез. 3 е прав, Ким няма да е доволен...
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля си, че в северна Корея ще падат глави, защото май взрив на водородна бомба няма!
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министерството на отбраната на Северна Корея не вярва, че тестът, който Северна Корея обяви, че е извършила с мощно ядрено устройство, е бил успешен, предаде Ройтерс.Поне преписваите правилно Северна Корея не вярва на Северна Корея !
1
1
 
4
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
Нека някой,който е наясно с тези неща да ме светне.Тези ей така ли си ги взривяват тези бомби,до колкото знам,това остава силна радиация след това.Или опитите се извършват дълбоко под земята?