Шенген е мъртъв, обяви Никола Саркози

Ислямският екстремизъм - най-голямата заплаха пред Европа
7 яну 2016 10:00, Елка Василева
74
Шенген е мъртъв, обяви Никола Саркози
Никола Саркози. Снимка: архив, Reuters

Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че Шенген е мъртъв. Саркози говори пред форум в Антверпен на най-голямата белгийска партия - Нов фламандски алианс (НФА).

Според Саркози, преди Шенгенското споразумение да бъде подписано, е било необходимо обособяването на общоевропейска политика по въпросите на миграцията. По неговите думи досега европейската миграционна политика е твърди наивна.

Саркози е коментирал, цитиран от местни медии, че ислямският екстремизъм е най-голямата заплаха пред Европа от края на Студената война.

Той е посочил, че насроченият във Великобритания референдум за членството в ЕС е възможност за връщането на част от властта на националните правителства в Европа.

Председателят на НФА Барт де Вевер е заявил, че миграционната криза не трябва да бъде овладяна, а прекратена. Той е определил ислямския екстремизъм като най-голямото предизвикателство пред Европа след нацизма и сталинизма.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: шенгенНикола Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали го е казала Ванга или не: "Европа първо ще се обедини, а после всяка държава ще се затвори", го виждаме как на практика става. Циг'анизацията вече е факт, заради алчността на шепа хора. Общото европейско колониално блато няма да съществува дълго.
16
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само едно не мога да разбера - защо не започне незабавно повсеместна депортация на нелегалните емигранти!Значи европейски граждани могат да бъдат връщани в родните им страни, а пришълци от азия и африка не могат?!?Ако не в родните страни поне да ги пращаме в сащ - виновниците за тази приливна вълна!
15
1
 
26
 
! Отговори
Салам преди 8 години
Лека му пръст на Шенген
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не бе ли саркози напред като удариха Афганистан,Либия,Ирак и за малко да изкара и до Сирия...
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не съм толерантен и по-важното не искам да бъда!Моралът ми не съвпада с моралът ви!За мен защитата и равноправието на една жена е въпрос на чест!Явно за Вас ЕС, нещата стоят малко по-различно!
12
1
 
24
 
! Отговори
Комаров преди 8 години
Разбишкахте Кадафката, ефахте байката на всичкото ред, ся ревете!Плиткоумни ли сте, че пропуснахте максимата, че без ред, нещата излизат извън контрол. Пеерауйници ниедни!
11
2
 
48
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Шенген е мъртъв, следва ЕС, после и цяла Европа.Политици като Меркел ще унищожат Европа.
10
1
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Най-лошото е Война! Но от Войната по-лошото е Гражданската война! Оново недоразумение Меркел май още неможе да го разбере!
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама каква война очаквате да стане? Гражданска? Защото по същество, военните действия ще си се водят по улиците на нашите градове, вместо войната да е изнесена на бойни полета някъде си. И то врагът ние сме си го пуснали вътре в къщите си.
8
4
 
10
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 8 години
Призовавам всеки да излезе от анонимността.Тя е враг на истината.Пишете умно и според възможностите си а се криете заради това никой не ви чува и не ви взема на сериозно.
7
3
 
57
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
Късно е либе за китка.Мандалото хлопна.Ислямистите са вече тук.Чакат пред гишетата за германски паспорти а и пратките с оръжие за атентати.Умници Откриха топлата вода.Ционистки ***!!!
6
3
 
67
 
! Отговори
бг преди 8 години
Унищожихте Либия,която спираше наплива от имигранти и играеше важна роля за стабилноста в региона,сега седнал да ми реве. Лицемерие.
5
5
 
33
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
То и Е.С. е мъртавелка--ама си мълчите.....
4
9
 
23
 
! Отговори
ясно че преди 8 години
До ченге от миналотоси бивше ченге-от интелекта ! това , че не ни пускат в шенген ес го прави заради народа ако не си разбрал. ес използва шенген като лост за да принуди политиците да направят реформи които са добре за българите . това са работещи съд и прокуратура които да вкарват престъпниците в затвора а не да скитат из страната или европа . но вие ченгетата сте ортаци с престъпниците и това не ви изнася
3
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, колко е мъдър тоя Саркози, какви заключения прави само. Достойни за петгодишно дете или за най-пропадналия алкохолик в последното българско село.
2
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв Шенген бе НиколА,то Европа се разпадна и се ислямизира.Но вие бяхте основоположниците.Вие първи вкарахте мароканците,алжирците и тунизийците във Франция.Всеки роден на територията на Франция ставаше французин.Така се появиха новите франсета.Те за 20г не се интегрираха,не приеха вашият начин на живот.Те смучеха от държавата и вършеха престъпления.Те мразят всичко това което беше Франция и в частност Париж.Сега е късно.Трябва да стане чудо или война.Война за това кой да владее те или ние.
1
2
 
31
 
! Отговори
ченге от миналото преди 8 години
Тююю, язък бей! Толкова много изпити държах за този пусти Шенген. Вече пет години от както съм пенсионер, ама все сме като мдете, аха-аха и да влезем, той пък ще вземе да се разпадне.