Джихадист уби публично майка си в Ракка

Тя се опитала да го убеди да напусне "Ислямска държава"
8 яну 2016 16:00,
71
Джихадист уби публично майка си в Ракка
Снимка: Reuters, архив

Сирийски джихадист е екзекутирал публично майка си, която се опитвала да го убеди да напусне групировката "Ислямска държава", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че майката на 20-годишния джихадист била 40-годишна пощенска служителка.

Тя изминала 50 километра от селището Табака, където е живеела, до сирийския град Ракка, фактическата столица на джихадистите, за да помоли сина си да си тръгне с нея. Обяснила, че се страхува той да не загине при бомбардировките на водената от САЩ коалиция.

Младежът информирал началниците си и те арестували жената. Вчера синът й я екзекутирал с изстрел в главата пред стотина души, събрали се на площад пред пощата.

Джихадистът се е сражавал в редиците на умерената Свободна сирийска армия, а после с Фронта "Ан Нусра", сирийския клон на Ал Каида, преди да се присъедини към "Ислямска държава".

"Ислямска държава" е известна с жестокостите си, особено с екзекуциите чрез обезглавяване или изгаряне, както и с унищожаването на обекти на световното културно наследство, припомнят АФП и БТА.

Групировката контролира обширни части от Сирия и Ирак и е екзекутирала стотици хора, обвинени в сътрудничество с враговете й или в неспазване на нейната ултраконсервативна версия на исляма.

По данни на СЦНЧП "Ислямска държава" е екзекутирала над 2000 сирийски мирни граждани за 18-те месеца от обявяването на халифат на територията, която контролира.

Някои от тях са били екзекутирани за хомосексуализъм, практикуване на магия или вероотстъпничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 48Християните се измерват според Словото Божие а не обратното. Християнството не е човешка доктрина а Божия, това е Божие откровение.
48
0
 
2
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 48Това което е истинското ранно апостолическо християнство е това което е в Словото Божие, в думите Христови, в Евангелията. А за нещата които си писал ето моето мнение - вещици свързани с дявола е имало има и днес, днес има възраждане интереса към окултизма а всичкия окултизъм се извършва чрез демони. Това не е фентъзи а реалност. Албигойците са били еретици както и Толстой, но истинското християнство не се разправя с такива с огън и меч а със Словото Божие.
47
0
 
2
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 48Аз определям нещо за християнско ако то съответства на написаното в Светите Писания или "По делата им ще ги познаете!". За католицизма какво да ти кажа, той е християнство смесено или покриващо езичество в голяма степен. Римския Папа се нарича "понтифекс максимус" което е титлата на върховния жрец в езическия римски пантеон. Днешното католичество е по-скоро култ към езическата "кралица на небето" отколкото християнство. Много езически доктрини има и в православието.
46
0
 
2
 
! Отговори
Уффф преди 8 години
Изруд ....
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RELIGIYATA E OPIUM ZA GLUPAVITE. KOY IMA INTERES DA SE RUSHI OBRAZOVATELNATA SISTEMA?
44
0
 
13
 
! Отговори
Мдааа преди 8 години
Мирни хора, бежанци! Адвокати, доктори, инженери, а и тук-там по някой космонавт! Е, срещат се и майкоубийци, но няма да сме придирчиви толкова много все пак!
43
0
 
14
 
! Отговори
Кико преди 8 години
Религията на мира!
42
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 8 години
До До НиймДа,зверства в името на Боговете са ставали ,но кога??,А сега стават в 2016 година!!
41
7
 
1
 
! Отговори
Кристиян преди 8 години
Поредната измислица...а доказателства?
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какъв отговор на майчината любов,това не е човек, това е демон избягал от ада
39
0
 
24
 
! Отговори
1 преди 8 години
Тоя първо е бил умерен ислямист. Путин като каза, че който не е с Башар Асад е терорист го плюха . Сега на кое да вярвам? А сега го приберете в германия, че е травмиран от трудния си живот.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Австралопитеци... Не съм расист, но това съсредоточаване на малоумие в близкия изток си е доста красноречиво. Точно затова има расизъм - вид ответна реакция на самозащита е.
37
1
 
27
 
! Отговори
Merkel преди 8 години
Заповядай в Германия, добри ми човече!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Thank you president Bush :)
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джихадист уби публично майка си в Ракка - но първо я изнасилил няколко пъти че му се гадило от козите вече
34
1
 
31
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 37В античния свят подобни зверства са били нещо обичайно, на нас ни се струва странно но това е защото съвременна Европа е изградена върху християнски ценности. Християнството е истинската религия на мира. Близкия изток е изграден върху основата на исляма който е религия на войната, зверствата и враждебността. През последните няколкостотин години християнските основи се подменят в Европа с доктрината на хуманизма и сега когато се сблъскват отново с диващината европейците са неподготвени.
33
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля че в цялата история на човечеството човешкия индивид в лицето на тая невежа сбирщина не е падал на толкова ниско и долно ниво.
32
2
 
11
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 32Всевишния е сътворил човека със свободна воля така че човек може да избира да върши дали да върши добро или зло. Но накрая човек се съди според делата. "На човек е определено веднъж да живее, след това съда". Хора заблудени от сатанински идеологии оправдаващи зли действия и зверства могат да извършат големи злини, но накрая ще им бъде отплатено според делата им.
31
2
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Арабските йероглифи приличат на драсканици на дете в напреднала степен на ретардация.
30
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм се чудил, колко зло може да се побере в един човек, има ли някаква граница? Ако има господ, защо позволява подобни изчадия да се пръкват на тази земя. Като чета това, съзнанието ми отказва да приеме, че може да се случи наистина, да извадиш собствената си майка и да я разстреляш като куче пред тълпата... Отказвам да наричам себе си човек, ако подобни изчадия също наричат себе си човеци.