Джихадист уби публично майка си в Ракка

Тя се опитала да го убеди да напусне "Ислямска държава"
8 яну 2016 16:00,
71
Джихадист уби публично майка си в Ракка
Снимка: Reuters, архив

Сирийски джихадист е екзекутирал публично майка си, която се опитвала да го убеди да напусне групировката "Ислямска държава", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че майката на 20-годишния джихадист била 40-годишна пощенска служителка.

Тя изминала 50 километра от селището Табака, където е живеела, до сирийския град Ракка, фактическата столица на джихадистите, за да помоли сина си да си тръгне с нея. Обяснила, че се страхува той да не загине при бомбардировките на водената от САЩ коалиция.

Младежът информирал началниците си и те арестували жената. Вчера синът й я екзекутирал с изстрел в главата пред стотина души, събрали се на площад пред пощата.

Джихадистът се е сражавал в редиците на умерената Свободна сирийска армия, а после с Фронта "Ан Нусра", сирийския клон на Ал Каида, преди да се присъедини към "Ислямска държава".

"Ислямска държава" е известна с жестокостите си, особено с екзекуциите чрез обезглавяване или изгаряне, както и с унищожаването на обекти на световното културно наследство, припомнят АФП и БТА.

Групировката контролира обширни части от Сирия и Ирак и е екзекутирала стотици хора, обвинени в сътрудничество с враговете й или в неспазване на нейната ултраконсервативна версия на исляма.

По данни на СЦНЧП "Ислямска държава" е екзекутирала над 2000 сирийски мирни граждани за 18-те месеца от обявяването на халифат на територията, която контролира.

Някои от тях са били екзекутирани за хомосексуализъм, практикуване на магия или вероотстъпничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до анонимен 8 Сидни, спри да оревяш. От три дни обикаляш из сайта и се обясняваш как си щял да се махнеш. Ами махай се, сполай ти и стига вече мрънкане. Аман от теб и от глупостите ти.
8
1
 
33
 
! Отговори
До Путин преди 8 години
Пусни им една дебелана ,какво ги бавиш, ще спасиш сума ти народ! Не знам защо не се обединят Русия , САЩ , Англия , Франция, Германия... да влязат вътре със 100 -тина хиляди човека и да ги приключат!!Как може в 21 век да търпят тези психично болни да извършват екзекуции всеки ден , да разрушават старинни градове без никой да се намеси!
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо, нека да заповяда в Германия. Ще се събере с още 1000 такива *** и догодина не на връх Нова Година, ами направо на Коледа, че да е по-показно, да опипва, изнасилва и ограбва сами жени по улиците. Тези само къртовски труд и газова камера накрая ще ги оправи. Това не са хора и животни не са. Това са *** болни!
6
6
 
27
 
! Отговори
Християнин до Атеист преди 8 години
Няма религия, призоваваща към война. Има промити мозъци поради неграмотност и липса на истински религиозни ценности. Атеизмът до нищо добро не ни е довел. Нито пък по някакъв начин ни е подобрил начина на живот.
5
2
 
48
 
! Отговори
Меркел, взимай си ги преди 8 години
***!!! Животните са по-напред от тях , хищниците убиват за да се нахранят а тези *** за удоволствие!!! И Меркел ги кани в Германия! Как не се усещат тези европейци ,че тези едноклетъчни не могат да се интегрират, те не могат да живеят в общества, не могат да спазват закони, за тях човешкия живот няма никаква цена!Тази криворазбрана толерантност ще им струва много скъпо! Това са касапи, хора които от малки са с ятагана на кръста! Какъв европейски живот , кви 5 лева!
4
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този аллах не видили тези какви ги вършат , да посегнеш на майка си , защо нети исъхнаха ръцете
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошъл в Германия, там ще те интегрират!
2
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма работа направил.. Това и животните не го правят, смятайте колко са прости тия араби
1
6
 
38
 
! Отговори
Атеист преди 8 години
Забравете религиите и живейте в един по-мирен свят!