Жена навън в 1:30 часа? Лека жена ще да е!

Изпитанията за "Фрау Меркел", поставени и от бежанците
Обновена: 8 яну 2016 18:26 | 8 яну 2016 18:26,
148
Жена навън в 1:30 часа? Лека жена ще да е!
Снимка: Reuters

Ярост – това е чувството в обществото в Германия, след като стана ясно за десетките сексуални посегателства срещу жени в Кьолн на Нова година. И яростта бързо се превръща в политическа криза за Ангела Меркел, след като докладите, изнесени от полицията, разкриха че престъпниците са бежанци, пише "Politico".

Още по темата

Възмущението срещу нападенията се трупаше цяла седмица, но достигна връхната си точка след полицейския доклад, според който виновните са мигранти. Преди това властите твърдяха, че нямат доказателства, че зад нападенияа стоят бежанци. Все пак жертвите описвали нападателите като "северноафриканци".

Разкритията са стъпка назад за лидера на Германия - Ангела Меркел, която успя да възстанови част от доверието в себе си, след като през декември представи стратегия за бежанската  криза. Според плана усилията трябва да бъдат насочени към намаляване притока на бежанци и повече ресурси да бъдат насочени към интеграцията им.

Но атаките в Кьолн, заедно с ясните индикации, че притока на бежанци не се забавя особено, постави Меркел обратно на пангара. Най-голямата заплаха за Меркел не е от крайнодесните, които несъмнено ще се възползват от атаките. За нея по-опасно е да загуби центъра. По време на бежанската криза Меркел си осигури подкрепата на гласоподавателите в центъра, но нападенията може да променят това.

За много германци събитията в Кьолн потвърждават съмненията, че мъжете от Близкия Изток не уважават независимостта и свободата, на която жените в Запада се радват.

"Те имат съвсем различен поглед върху жените от нашия свят", обясни социалдемократът и ескперт по мюсюлманско изповедание в Германия Хайнц Бушковски.

"Жени, които са навън 1 - 1:30 през нощта са леки жени. А германските жени по правило се считат за "свободна зона", допълни още той.

Подобни възгледи, които пробуждат стари стеротипи за тъмнокожи мъже, които "ловуват" бели жени, бяха основно споделяни "зад кулисите", но не и публично. Германците възприеха "Willkommenskultur" - Културата на добре дошли. Сега сякаш правят стъпка назад.

В сряда вътрешният министър Томас де Мезиер бе попитан дали е притеснен за "възгледите за жените сред мигрантите". Той избегна въпроса и обяви, че е важно бежанците да разпознаят "нашата ценностна система", включително равнопоставеността между мъжете и жените.

Но много по-важно е, че в крайна сметка нападенията станаха в Кьолн. Градът е считан за един от най-отворените и либерални градове в Германия. Годишният му карнавал привлича хиляди, а мисълта, че нападенията можеше да бъдат не пред гарата, а пред символа на града - Катедралата на Кьолн, е направо богохулствена.

Но пък бежанците са категорични. Както пише в полицейския доклад, един от тях е казал: "Аз съм сириец, трябва да се държите добре с мен. Фрау Меркел ме покани!". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 8 години
вярващи червени зомбари, наричат се троло___________________________________________Доказателствата на бьлгарските сорошоиди.... Госпожи и Господа пропаганда има само когато истината се жертва. За вас това не е проблем.... хахаххахааххахаххахахаххахахахахха
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 46 Меркел превърна Германия в Република Ислямска Крайна.... 5млн турци 500 000 кюрда 1.500 000 млн сириеца пакистанци афганци чеченци абе.... Ужас е меко казано Ад по -скоро
20
3
 
11
 
! Отговори
Германец преди 8 години
Германия е приела исляма ,след 10 години блондинките с фереджета
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквито и глупости да се пишат и коментират , край на Западната цивилизация . Според някои данни в момента има над 20 милиона мюсюлмани в Европа. Сега почват да си налагат тяхната култура според , която жената е животно , което се купува и продава .
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми като няма германки по улиците след 1,30 часа *** ще почнат да опъват германци а и нищо чудно да почнат да влизат по къщите да си търсят германки. ,,Великата'' Германия продължава да се излага и да става за смях със тъпите си изказвания по този въпрос.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то е пълен цирк, сигурно по-късно ще излязат тези новини. Шефът на полицията е уволнен, а пък онези 2мата задържаните са пуснати от някаква съдийка
16
0
 
11
 
! Отговори
И е...нето им е...не преди 8 години
Бежанец да си 1800? на месец безплатен приют лекаства ядене па и е..не без пари.... Ех у тоя еу куче, евродупедат, третополов и бежанец да си... Све друго мре...
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТА ХАХАхаха оохохо и битилка РОМ , остана ли още някой верующ в тия зомбари ?
14
1
 
10
 
! Отговори
haha преди 8 години
До ВасилевВсяка втора кола в България е немска!Да но тия коли са на по 20 - 30 години. Дори новите германски коли са пьлна измама - ако не верваш чети УСА и ФолксвагенВсяко второ евро от еврофондовете е заработено и внесено от немската икономика!Блазе и на немската икономика, хем парите били за Бьлгария хем германците ги прибрали....
13
2
 
7
 
! Отговори
ПРИПЕВ преди 8 години
Кончита, Кончита след 1,30 - земи и Странджата, Василевса, ЕднНЕбългарин и т.н.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде на автобусчетата и влаковете по примера на хитлер и в концлагерите или обратно...И като настъпи една обратна вълна на искащи да се връщат по домовете.
11
6
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Браво Василев
10
0
 
3
 
! Отговори
haha преди 8 години
До 11Ще ти се случи това което търсиш... Нал знаеш на зла круша зъл прът....хахахаххахаххаххахах
9
2
 
6
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Толерантност и смиреност спрямо ислямдсата инвазия.Толерантността е символ на хуманост.
8
0
 
45
 
! Отговори
Киилко преди 8 години
Че нападенията над европейки от араби не са от вчера (или по-точно от нова година), а се случват редовно, навсякъде в Европа, поне през последните 10 години. Това не е ново явление, просто заради масовостта на атаките сега, властите не можаха да потулят нещата. Обикновено псевдо-толерантните разбирания на европейците не им позволяваше да се дава гласност на тези прояви.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съседа ми вика, че жена му редовно се прибирала по нощите в един, в два часа, все нови проекти започвал шефа на фирмата, много работа имало. Аз му викам да не се притеснява, сега сме европейци, нека си маа жената по проектите да се развива, сега сме еманципация.
6
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива гнусни престъпления са извършени и в Австрия, Швеция, Швейцария и Финландия. Въпрос на време е да се разпространят в цяла Европа, ако не вземем адекватни и ефективни мерки. Такива са само незабавна екстрадация на абсолютно всички пришълци и затваряне на границите.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТА хеХееее почнаха да ви работят :)))) либерасти на пангара хахаха
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кончита, Кончита след 1,30 - земи и Странджата, Василевса, ЕднНЕбългарин и т.н.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Фрау Меркел ще те изхвърли! Не може да продължава така. Това се отнася и за нас, те не са само в Германия, но и тук. Периодично се ръгат с ножове и се колят в центъра, а вече си имаме и нов квартал, където българин не може да стъпи. Кога ще се събудим?! От нас зависи дали тези ще продължават да живеят в Европа. Но яростта май е само за коментарите в интернет, а иначе страхът от собствените ни институции надделява.