Крайнодесни отряди за самозащита във Финландия

Те ще пазят местните жители от "ислямските натрапници"
8 яну 2016 09:07, Елка Василева
57
Крайнодесни отряди за самозащита във Финландия
Снимка: архив, Reuters

Крайнодесни отряди за самоотбрана са се появили в последните месеци в редица градове на Финландия, като обявената им цел е да пазят местните жители от, по думите им, "ислямските натрапници", изрази безпокойство финландското правителство, предаде Франс прес.

"Организирането на улични патрули е проява на екстремистко поведение. Това не води до нарастване на сигурността" на населението, заяви вътрешният министър Петери Орпо. Той подчерта, че тези милиции нямат право да използват сила.

Отрядите са съставени от невъоръжени мъже, повечето от които се представят като "Воини на Один", бога на войната в скандинавската митология. Те са забелязани през последните пет месеца в различни градове около неотдавна отворени приемни центрове за имигранти.

Според полицията някои членове на тези отряди са свързани с крайнодесни движения, включително неонацистки.

"Нападането не е част от принципите ни. Става дума единствено за защита. Всеки има право да се защити, когато бъде нападнат. Ние се защитаваме и повикваме полицията", увериха членове на тези отряди пред местен вестник. Според тях общата им численост е около 500 души в цялата страна.

В сайта си "Воините на Один" заявяват, че "ислямските натрапници" увеличават несигурността във Финландия и призовават "патриотите и критиците на имиграцията" да се присъединят към тях.

Финландия е с население 5,4 милиона души. През 2015 г. тя е приела над 32 000 бежанци, което е 10 пъти повече в сравнение с 2014 г. Като дял от населението тя е на четвърто място в Европа по прием на имигранти.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
30
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
България в настоящият момент си плаче за хайдути! За сърцати мъже в които революционния дух е още жив.Къде са скиновете,къде са футболните агитки?Много ще съм щастлив да видя,как духа на българина се пробужда и започва да си подрежда държавата както трябва.
10
0
 
37
 
! Отговори
младен преди 8 години
"...цел е да пазят местните жители от, по думите им, "ислямските натрапници", изрази безпокойство финландското правителство,..."А не ги притесняват емигрантите инзнасилвачи а? Туй финландското правителство като нашето бе - притеснява се за живота на по ***!!!
9
0
 
59
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Бялото християнско население най- после започна да се събужда и организира въпреки съпротивата на официалните власти. Добре е.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12Няма омраза на запад ли ??? Лично аз работех с един шведски полицай на границата в Косово, и като видя че пристигат рейсове от Швеция пъни с шиптъри ...... няма да ти казвам какво направи !!!! Онемях ! Нямало омраза ???? Едвам го спрях !
7
3
 
56
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Ислямските *** не са нормални хора.Самата им религия ги кара ,към умопомрачение.Дано хората от Европа по скоро се събудят и проумеят ,каква опасност ги грози.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, лелееее, като си помисля че ще ми дойде някой ден някой черен Дядо Коледа с елените си от Лапландия ..... да ни разправям пък какви подаръци ще ми донесе .....
5
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така става когато лидерите на западните държави са превъртели и не знаят какво правят. Когато 90 % от хората не искат мигранти в собствените си държава значи е така и край . Вместо да спрат тези *** те говорят за някаква толерантност и пр. тъпни. Те те колят ти лекции ще им изнасяш . Сега хората почват да се организират в отряди за защита и накрая гражданска война. А може би това се цели .
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво правят хората. Такива патрули имаше и в софия. И все по-често ще има из европа. Поне където местното население е още силно. В лондон едва ли ще има или в париж, там местните вече са се предали, а голяма част и изнесли
3
1
 
56
 
! Отговори
batDancho преди 8 години
Най-после една добра новина !!!А аз вече бях решил, че в стара Европа са останали само беззъби мекотели, условно наречени "мъже". Сега да разрешат и употребата на оръжие за защита срещу натрапници и проблемът ще се реши за по-малко от половин година.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете ме и мен ! И аз идвам !
1
0
 
51
 
! Отговори
фофо преди 8 години
Така трябва.Властите са неадекватни.