Крайнодесни отряди за самозащита във Финландия

Те ще пазят местните жители от "ислямските натрапници"
8 яну 2016 09:07, Елка Василева
57
Крайнодесни отряди за самозащита във Финландия
Снимка: архив, Reuters

Крайнодесни отряди за самоотбрана са се появили в последните месеци в редица градове на Финландия, като обявената им цел е да пазят местните жители от, по думите им, "ислямските натрапници", изрази безпокойство финландското правителство, предаде Франс прес.

"Организирането на улични патрули е проява на екстремистко поведение. Това не води до нарастване на сигурността" на населението, заяви вътрешният министър Петери Орпо. Той подчерта, че тези милиции нямат право да използват сила.

Отрядите са съставени от невъоръжени мъже, повечето от които се представят като "Воини на Один", бога на войната в скандинавската митология. Те са забелязани през последните пет месеца в различни градове около неотдавна отворени приемни центрове за имигранти.

Според полицията някои членове на тези отряди са свързани с крайнодесни движения, включително неонацистки.

"Нападането не е част от принципите ни. Става дума единствено за защита. Всеки има право да се защити, когато бъде нападнат. Ние се защитаваме и повикваме полицията", увериха членове на тези отряди пред местен вестник. Според тях общата им численост е около 500 души в цялата страна.

В сайта си "Воините на Один" заявяват, че "ислямските натрапници" увеличават несигурността във Финландия и призовават "патриотите и критиците на имиграцията" да се присъединят към тях.

Финландия е с население 5,4 милиона души. През 2015 г. тя е приела над 32 000 бежанци, което е 10 пъти повече в сравнение с 2014 г. Като дял от населението тя е на четвърто място в Европа по прием на имигранти.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 8 години
Ако прочетете които и да са полит анализатори на световно ниво, независимо от страна и т.н. навсякъде ще видите, че Европа в момента е изключително лява и алтернативата е между различни степени на лявата политика. На практика няма нито центристки, нито дестни политически представители, нищо че се обявяват за такива. От тази гледна точка едно нормално центристко поведение, за защита на личните права, се разглежда и тиражира от медийте като крайно дясно.
30
1
 
22
 
! Отговори
Превантивни мерки преди 8 години
Трябва и ние да създадем в България такива отряди. Трябва ли да стане някоя беля и чак тогава да се размърдаме?
29
1
 
12
 
! Отговори
бай Оня преди 8 години
Германците,заспали сега, ще се събудят от тежък сън, защото там има ДЪРЖАВА. Ний ко ша праим?!
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Финландия е слънчева страна и с безкрайни простори, в които може да осигури на бежанците китни зимни лагери за превъзпитание. Има и доста гора за рязане. На работните араби ще им хареса престоя.
27
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно десен е човек, който е решил да се самозащити от престъпници , изнасилвачи и използвачи, защото не само, че правителството му отказва да го защити, ами даже и му ги навира проблемите само.... Ей това е вече да си крайнодесен...
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Точно това води до нарастване на сигурността на хората, но нараства несигурността на политиците , които си мислеха, че ще ни унижават и унищожават както им падне и европеецът само ще преглъща. Треперят им гащите имунизирани...
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на финландците! Открили са правилната формула за интеграция - бой, еван и финландска музика :)
24
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БАЧКАТОРТи моето дете само си чувал за тези градове ! И понеже страдаш от селски комплекси и изпитваш страх от всичко де що скръцне, ти се привиждат ужаси ! И тъй като си такъв див селянин, нека ти кажа едно - страха е само в главата ти ! И хората в тези градове знаят това още от рождението си, и за това тях не ги е страх от "Ужаса" в твойта глава ! А ти бачкай и се страхувай ! И се плаши от Ужаса !
23
4
 
29
 
! Отговори
Да вземем пример преди 8 години
Решението на този проблем отдавна е намерено в Япония. Който му е интересно може да прочете в нет-а има ли ислям и *** в Япония. Призовавам да не откриваме топлата вода, а да последваме примера на японците.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойМоже не всички сирийци да са престъпници, но въпросът е, че цената за отсяването е прекалено висока и на практика не си струва! В САЩ където има пресяване нещата също не са розови. На 1 читав влизат 1,5 нечитави поне! Защо? Защо?Защо да си го причинавяме! Не случайно Тръмп има такава популярност а антимигрантското си говорене! Хората започват да осъзнават какви са реалностите. Сирия има нужда от качествени сирийци също, да си развиват държавата. То е най-естественото нещо!
21
1
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Нямало ужас в Европа ли? Ами Париж? Ами Лондон 2011?
20
1
 
23
 
! Отговори
Време е преди 8 години
Трябва младите мъже, включително и в България, да защитават семействата и имуществото си по същия начин. Всеки уважаващ себе си българин има тази морална отговорност! Надявам се, че не сме п... като немците! Въпросът е на оцеляване и живот и смърт. Всеки, който е страдал от утопични очаквания за защите от страна на либерастите, трябва да е изтрезнял!Как е възможно в Германия, за най-голямото посегателсво, а именно изнасилването да дават 1-2 години. Това ли искаме да се случва у нас?
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БАЧКАТОРУжас в Европа няма ! Крематориумите още си стоят ! Време е да ги пуснем в действие отново !
18
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западна Европа се гордееше с правата на жените. Ако малко и намигнеш в службата веднага те съдят за сексуален тормоз. Е сега наистина ще видят какво е сексуален тормоз , под одобрителния поглед на правителството им .
17
4
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Василеев, тия от ЦРУ в които ти се вживяваш са причината за ужаса в Европа. Те измислиха "Арабската пролет" ,те създадоха войните в арабския свят и те отвориха вратите на Европа. Тия американските из rodi! Не очаквам да ме разбереш не се впрягай.
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Баси ДържаватаКакви хайдути бе ? Скрил си се зад монитора и за хайдути ми говориш ? С такива мишки е пълно в тая държава !?
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 9Изобщо не са превъртели западните управници. Прочети малко повече за масонството и ще разбереш доста неща, какво, защо и как се прави.
14
0
 
45
 
! Отговори
бай М....л преди 8 години
А бе тия хора в Хелзинки нямат ли си Хелзински комитет, като нашия ?Да им разясни в каква грешки са - колко лекари, инженери, научни работници, бъдещи нобелови лауреати и астронавтиса се запътили или вече са там...:D
13
0
 
3
 
! Отговори
Джак Саксторф преди 8 години
Неизбежният бял...
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние се защитаваме и ПОВИКВАМЕ полицията.-------------да ви имам и речника неграмотни джорналисти ...