ООН критикува Дания заради бежанците

Страната затруднявала събирането на емигрантските семейства
8 яну 2016 08:18, Петя Славова
18
ООН критикува Дания заради бежанците
Снимка: архив, Reuters
Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКООНБ) подложи Дания на остра критика заради мерки, смятани за обидни за достойнството на бежанците, предаде Ройтерс.
 
ВКООНБ подложи на критика предложения на датското правителство, които ще затруднят обединяването на бежански семейства и получаването на статут на бежанец.
 
В документ, изпратен до датското правителство, ВКООНБ се фокусира върху предложението да се разреши на полицията да конфискува предмети, собственост на бежанците на стойност над 436 долара, за да помогне да се плати за престоя им.
 
Според ВКООНБ това е "силно притеснителен отговор на хуманитарни нужди" и обида към достойнството на бежанците, пише БТА.
 
На отделна пресконференция Филипо Гранди, италианският дипломат, който пое ръководството на ВКООНБ, заяви, че Европа трябва да даде пример като посреща бежанците и не издига бариери, а разпределя тежестта справедливо сред страните от континента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Данияоонбежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вие не знам дали си спомняте на иналият масец учени от БАН казаха, че бежанците били идеалният начин да се борим с демографската криза
9
0
 
9
 
! Отговори
факт преди 8 години
Tия в Брюксел са платени бюрократи.Тях ги назначават с натиск ,,от горе''.Затова унищожават ЕС.Те лобират за други интереси ,не за европейските .ООН няма нищо общо с целите с които беше създадена,вече ясно се виждат двойните стандарти с които работи.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно жабара получава тлъсти суми от американските НПО целящи унищожаването на европейската култура и националност.Цял свят видя свинщините извършвани от пришълците и вече правителствата взимат драстични мерки.Мекушавите полицейски органи в страните от Шенген трябва да се събудят и да прилагат цялата строгост на законите спрямо нашествениците.В страните където бяха извършени масови изнасилвания на европейки вече се сформират доброволни отряди за опазване живота и здравето на хората.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави са тия от ООН !Много съм ядосан на тия от Монте Карло, и вече се обадих на моя пилот да ми докара самолета ! Напускам това проклето място, и заминавам някъде по Карибите ... Нека види оня принца на Монако !!! Той ще ме разделя със семейството ....
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави са тия от ООН !Ето аз от един месец търся жилище в Монте Карло, а съм зарязал жената и децата в един 7 стаен мезонет в София с 3 гаража ? Е, това правилно ли е ? Не трябва ли и ние да се съберем в Монте Карло ??? Да не ви казвам че едвам се довлякох до тук с мойта 36 метрова яхта с 8 членен екипаж +2 камериерки ! Кажете, това правилно ли е ???
5
1
 
18
 
! Отговори
Шнорхел преди 8 години
Да отнемеш айфоните на църните си е равносилно на геноцид.Та те имат семейства все пак?! (един катун в африка, и един в азия)
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До do 3EDIN SMARULKO-ROM
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ООХ аман от ООН ! Ами като толкова са се загрижили за тия ... да си ги вземат у тях в ООН !
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да затруднява? Просто тази част от семейството, която е влязла в Дания да се изпрати веднага при тази, която е на място в близкия изток и готово: семейството се е събрало! Какъв е проблема за ООН?Между впрочем така трябва да се процедира в цяла Европа! Да не оставяме горките семейства разделени!
1
1
 
39
 
! Отговори
ами преди 8 години
Ненормалниците от ООН и тези от ЕвроГейския съюз съсипват Европа.....какви бежанци,какви 5 лева...