Посланик Шин Мен-хо: Страх ни е, Сеул е на границата!

Рано е да се повдига въпросът за обединение на двете Кореи
8 яну 2016 21:11, Анисия Иванова
18
Посланик Шин Мен-хо: Страх ни е, Сеул е на границата!
Снимка: Bulgaria On Air

Изключително съм благодарен за действията на българското правителство и българската държава, които направиха изявление, в което остро осъдиха действията на Северна Корея и се обявиха в посока разрешаване на проблема. Силно се надявам, че другите европейски държави и света ще последват примера на България". Това заяви посланикът на Република Корея у нас Шин Мен-хо пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Вярвам, че сега е моментът, когато международната общност трябва да покаже своето единство срещу действията на Северна Корея", каза посланикът, като допълни, че това е най-сигурният начин да се покаже, че подобна заплашителна ядрена програма няма да бъде толерирана.

Наред с термоядреното оръжие Северна Корея разработва плутонова и уранова бомба, посочи още той.

"Информацията, която имаме засега е, че те разработват също балистични ракети, които могат да носят ядрени ракети и могат да бъдат изстрелвани от подводници. Това е изключително сериозно и всички ние се чудим какво би последвало, каква е следващата стъпка", поясни Шин Мен-хо.

Още по темата

Той сподели, че правителството на Южна Корея е особено притеснено от сегашната ситуация, тъй като столицата Сеул се намира само на 50 км от границата със Северна Корея.

"Все пак ядрените оръжия не са конвенционални оръжия, те са способни да отнемат безброй човешки животи буквално за минути", каза в подкрепа на думите си посланикът.

На въпрос какво би могло да послужи като решение на проблема, Шин Мен-хо отговори, че Северна Корея "трябва да възприеме факта, че развитието на такава ядрена програма и притежанието на ядрени оръжия не е ползотворно и не допринася нито за нейното развитие, нито за нейната сигурност в дългосрочен план".

Според посланика твърде рано е да се повдига въпроса за обединението на двете Кореи. В бъдеще Северна Корея по никакъв начин няма да се поколебае да повтори своите ядрени опити, нито ще вземе решение да прекрати тази програма. Световната общност трябва да убеди Северна Корея да се откаже от ядрената си програма, убеден е Шин Мен-хо.

Разговорът с посланик Шин Мен-хо чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакъв Сеул няма да бомбардират сев.корейците. Ще бомбардират Москва, защото Путин се е отклонил от правия път начертан от Великия вожд и така се явява ревизионист, гад и враг на трудовия народ и работническата класа. Днес единствено Сев.Корея спазва свещенните завети.
6
1
 
1
 
! Отговори
касандра преди 8 години
Никого не заплашва Северна Корея. Тя се готви да се отбранява от тези които е заплашват. Ако нямаше тези оръжие янките до сега да са внесли своята демокрация там. Но оръжията на КНДР ги възпират. Искаш ли мир готви се за война.
5
4
 
4
 
! Отговори
Гон Зо преди 8 години
До РеалистДецата може да не се смеят ,но и не ровят в кофите за смет както е в държавата на Тиквоний...
4
6
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Дакато има *** които ръкопляскат на един *** Ким Чер Ун който системно избива народа си и е създал атмосфера на несигурност и страх за всичи ,България няма да се оправи.На всички снимки до дебелото прасе са все гладни ,изпити и кльощави хора.Там децата не знаят да се смеят.Бихте ли живели там под страх че комшията не те харесва ,решава че си враг и те застрелват ей така , все едно нищо не е станало.Уродлив комунизъм.
3
4
 
6
 
! Отговори
Black Sabbath преди 8 години
Каква Северна Корея бе Хо,ние виждаме само Фотоси от Някъде си ... ?!
2
5
 
8
 
! Отговори
е,ми преди 8 години
Плюй си в пазвата ,пу ,пу
1
6
 
26
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Няма за какво да ви е страх . Всичко ще свърши за секунди , " световната /еврейска / общественост " остро ще заклейми Северна Корея и за всяка годишнина ще се леят мантри ......................