Руснаци купили жилища в Турция за $398 млн. през 2015

Не спират дори и след избухването на кризата Кремъл-Анкара
Обновена: 8 яну 2016 14:56 | 8 яну 2016 14:52, Елка Василева
144
Руснаци купили жилища в Турция за $398 млн. през 2015
Снимка: архив, Reuters

Руските граждани продължават да проявяват интерес към жилища и недвижими имоти в Турция въпреки кризата заради руския бомбардировач, който бе свален от турски изтребители в нарушение на турското въздушно пространство, съобщи БТА.

Според брокери след кризата, която се разрази на 24 ноември м.г., руски граждани са закупили жилища в Турция за 37 млн. долара. А през цялата 2015-та година са били закупени жилища на обща стойност 398 милиона долара.

Брокерите обясняват интереса на руснаците за закупуване на недвижимо имущество в Турция с изгодните цени и привлекателните географски условия - мек климат, море. Най-много жилища са закупени в Анталия, следва Истанбул.

Представител на Дружеството за култура и сътрудничество Русия-Турция коментира, че руснаците, живеещи в Турция, чийто брой надхвърля 150 хиляди души, "вярват, че кризата ще приключи, понеже е проблем на политическите ръководства на двете държави, а не на народите на Русия и Турция".

В последно време се наблюдава засилен интерес за закупуване на жилища в Турция и от граждани на страните от Близкия изток и Персийския залив - Саудитска Арабия, Ирак, Кувейт, Катар, а също от САЩ, Германия, Великобритания, Азербайджан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: жилищаТурцияруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново на руснаците би им харесало в турция или поне е едно и също, и в двете държави имат външни тоалетни без канализация в които се ходи по голяма нужда в дупка а на рускините определено ще.им хареса в турция и особено турците които не са вечно пияни в сравнение с техните руски мъже
33
1
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 8 години
Може кримчани да са на студено, но са със самочувствие!Част са от надигаща се империя - така им казват по телевизора (разбира се, когато има ток).Всички там са уверени, че светлите бъднини са току-зад ъгъла, но западните коварни империалисти им пречат на щастието, след като бяха освободени от най-демократичната Империя, която няма никакви имперски амбиции, не анексира територии и не поробва народи.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците се спасяват в Турция, а тук "Анонимните" путинофили се правят на по-руснаци от руснаците.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пфу да му се не види *** н превзе крим от Украйна да го прави световно известен курорт а се оказа че "великата руска империя" в кавички не може един мост да построи и един кабел да прекара до там че свинете стоят на тъмно и студено
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко е унизително да бъдеш днес руснак, уж патриоризъм, уж това, уж онова, а в крайна сметка предават народ и родина за едно парче прогнила, капиталистическа земя!Това великоруско лицемерие и безкрайни лъжи вече доскучаха.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаци купили жилища в Турция за $398 млн. през 2015- - - - --Хаааа, ха, ха, ха, .... още един хубав ден за българската демокрация ! Сбогом денги !
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как стоят нещата с русия, руснаците и руския проблем на тази земя, слушайте внимателно, русия е една к.о.ч.и.н.а от която всичко живо бяга, от обикновените руснаци до политиците и децата им до милиардерите им, ако някой не е съгласен Моля да докаже че греша но първо да ми отговори къде са децата на путин на лавров и т.н., руснаците купуват имоти в чужбина с парите които ние им даваме за надценен петрол, петрола вече е 30 $ на барел.или 4,5 пъти по евтин вече по света но не и у нас :-(
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ гърба ама не точно, малко по-надолу беше 'удара'
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаех си, че русоробите са голям, но за сметка на това изключително *** народ!За пореден път го потвърдиха, просто са Уникални!Сега *** ще им налапат и имотите и паричките, които така упорито отказват да върнат в иначе ужким любимата си радина?!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали да не подаря на руснаците по един крив макарон да си наглеждат имотите в Турция ?
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще видим американците какво ще купуват, след като индексите им се сринаха за три дни с над 1000 пункта. Което не се е случвало от 1897 година! Значи пак ще са модерни скоковете от небостъргачи на вложителите на акции.Поне си направиха високи сгради, за да може публиката да гледа по-дълго падането на поредния разорен ***.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РусофилВ никакъв случай не бива да се допускат бежанци от северна азия на наша територия!Те не че имат с какво да дойдат де, освен ако не търгнат от Крим да поплуват малко..Ще ги посрещнем като братята гърци с водолази-гумени лодки.. сеш се ;)))
22
5
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Разбира се че ще купуват. И не само в Турция . Всеки се спасява от "великата"***.Няма значение къде-било в Норвегия,било в Нова Гвинея...
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прасчай Григорий ! Денги ушли .....
20
4
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 8 години
Днешна Сирия, утрешна Русия...руските бежанци са добре дошли в България !
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Чудесно, все повече пари да имат ! А изгладнелите българи ще гледат къде по курортите има най-изгодни пакети ол инклузив, та да се наядат до насита."Виж, тука си прав. Вссе повече пари имат. Срещу един долар вече получават 76 рубли. Проблемът е, че пак толкова рубли им трябват, за да си купат един долар. А що се отнася до изгладнелите българи, интересно къде ги видя. Може би е спомен от Лукановата или Виденовата зима.
18
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 8 години
нормално, то и в България е така ... полетите са претъпкани, масово се купуват скъпи имоти из целия свят, карат се бутикови коли, децата ни имат дрехи за по 2-3 хиляди лева, жените ни имат дамски чанти за по 3000 ерво, магазините ни са претъпкани с платежоспособни клиенти ... каква е разликата между посткомунистическа България и ФР?
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА ако рублата стане 180 бройки за долар, вместо сегашните нищожни около 80, то келепира ще е двоен!!!
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа станеш милионер в днешна русия не е голяма хвалба, все пак са нужни едва 12,500 евра..Започнете да претопявате монети от по една рубла за вторични, келепира е голям - за 1000 вложени лева изкарване 320! Хвала на великия руски народ за хубавата медно-цинкова сплав и още много да нарежат и изпратят при своите братя Българи! Браво!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха били бедни, дори с умрялата си рубла. А недвижимата собственост си е инвестиция винаги.*** какво коментира с 400 лева заплата, с която не може да си купи дори външен ***.