Руснаци купили жилища в Турция за $398 млн. през 2015

Не спират дори и след избухването на кризата Кремъл-Анкара
Обновена: 8 яну 2016 14:56 | 8 яну 2016 14:52, Елка Василева
144
Руснаци купили жилища в Турция за $398 млн. през 2015
Снимка: архив, Reuters

Руските граждани продължават да проявяват интерес към жилища и недвижими имоти в Турция въпреки кризата заради руския бомбардировач, който бе свален от турски изтребители в нарушение на турското въздушно пространство, съобщи БТА.

Според брокери след кризата, която се разрази на 24 ноември м.г., руски граждани са закупили жилища в Турция за 37 млн. долара. А през цялата 2015-та година са били закупени жилища на обща стойност 398 милиона долара.

Брокерите обясняват интереса на руснаците за закупуване на недвижимо имущество в Турция с изгодните цени и привлекателните географски условия - мек климат, море. Най-много жилища са закупени в Анталия, следва Истанбул.

Представител на Дружеството за култура и сътрудничество Русия-Турция коментира, че руснаците, живеещи в Турция, чийто брой надхвърля 150 хиляди души, "вярват, че кризата ще приключи, понеже е проблем на политическите ръководства на двете държави, а не на народите на Русия и Турция".

В последно време се наблюдава засилен интерес за закупуване на жилища в Турция и от граждани на страните от Близкия изток и Персийския залив - Саудитска Арабия, Ирак, Кувейт, Катар, а също от САЩ, Германия, Великобритания, Азербайджан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: жилищаТурцияруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката казва хиляди празни приказки на веднъж, тези покупки не са направени нито в рубли нито в турски лири а в истинската валута, за това и долара се търси в русия а курса на рублата пада в русия
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименXa Xa Xa samo minysi 6trakat neshtastnicite
92
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази тема изглежда не се отдава на русофилите, коментарите не вървят ама никак
91
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига бе, в най голямата страна на света хората няма къде да си купят свестен имот ? Баси свинската ко4ина е тази страна или са станали руснаците мюсюлмани? Знаеш ли в ИДИЛ има доста руснаци а и с турците джамии почнаха да строят
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До NobodyПо вероятно е русия да върне крим, както наСеСеСеРето миналия век върна цяла Украйна с Крим в нея :-) историята се повтаря
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кокоВ русия и за живеене не става вече, не ми вярвайте, потърсете сами в търсачките КЪДЕ СА ДЕЦАТА НА РУСКИЯ ЕЛИТ и сами ще се убедите, за който не му се търси по обясними причини може да започнем с децата на путин или лавров, в Холандия и Ню Йорк
88
2
 
1
 
! Отговори
от руската история преди 8 години
1При река Прут, близо до град Яш в Молдавия, Петър, армията, свитата, и Екатерина, са обградени от турска армия, хванати в здрав обръч, в мъртвешка хватка. Екатерина, с предишно име Марта, жена на шведския драгун Иохан, в 1702 г. е заробена от руската армия, и изнасилвана от офицери, включително и най висши, като Шереметев и Меншиков. Петър отнема Марта от Меншиков през 1703 г., включва я в числото на придворните девици, т.е. в харема.
87
1
 
1
 
! Отговори
от руската история преди 8 години
2Тя е принудена да стане православна и наименована Екатерина Алексеевна, защото неин кръстник е сина на Петър, 13-годишния царевич Алексей. Държанка на Петър от 1703 г., тя е забележителна жена, духовита, находчива, и никога не губеща присъствие на дуxа. Екатерина е незаменима компаньонка на Петър, и в 1708, и в 1709 г., ражда Ана Петровна, бъдеща майка на император Петър III, и Елисавета Петровна, бъдещата императрица Елисавета I.
86
1
 
1
 
! Отговори
от руската история преди 8 години
3 Уплашен от неизбежния плен и от заробване, и от предстоящо политическо и физиологично безбитие, Петър получава епилептичен при падък, и до края на живота си, четиринадесет години, не се мерка на юг, и не смее да помисли за освобождавания. През тези годи и той воюва само на север, и в Персия. Съвземайки се от припадъка, той се чуди как да разломи мъртвешката хватка, и започва с великия везир шахматна игра с етюд дамски гамбит. Но вместо да жертва пешката, той жертва дамата.
85
0
 
1
 
! Отговори
от руската история преди 8 години
4Петър изпраща Екатерина, с делегация, при великия везир Мехмед паша Балтаджъ. За подкуп при преговорите делегацията носи златото на армията, и златните табакери и пръстени на висшите офицери. Едно денонощие Екатерина преговаря на четири очи с великия везир. Последица от взаимното взиране в очите е огромната услуга на Петър: обръча се отваря, и Петър, и армията, с развети знамена и биене на барабани, се източват от обръча.
84
0
 
1
 
! Отговори
от руската история преди 8 години
5При такова великодушие може да се приеме, че парите и златните предмети не са останали във великия везир. За оказаната огромна услуга на Петър, в началото на 1712 г. Екатерина получава законен брак с Петър, а Мехмед паша Балтаджъ, след двадесетина дни, по силата на правилото Чужда жена глава затрива, губи главата си.
83
1
 
1
 
! Отговори
от руската история преди 8 години
6 Измъкването от Прутския обръч е повратен пункт в световната история, ново влизане на Петър I в политическото и физиологично битие. Неотварянето наобръча означава Алексей да стане цар, и край на руския империализъм, и поява на друг свет, защото Алексей е против завоевателната политика, и затова Петър го изтезава, и саморъчно обезглавява. Нема нещо чудно. За да завладее света, Петър е готов да изеде и три гемии с тор. Затова неговото прозвище е "Велики".
82
4
 
6
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Нормално, току виж Турция станала руска провинция скоро...
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е каква е файдата като руснака е от зад и незнае какво да прави ? А турчина знае ! И го прави !
80
6
 
5
 
! Отговори
коко преди 8 години
Абе а защо не си купуват имоти в Крим а?И там климатът е мек!За тези кинти дето дават в Омразна Турция в Крим ще си купят цял квартал!!И отговорът е само един-бегай да бегаме!!
79
4
 
1
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
До Анонимен 114 Точно , от около 10 руско-турски воини турците са печелили 3... Ясно е кой на кого е бил отзад.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 113На мъртвец имот му нетрябва !!! И Пугин го знае това !
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
106, българите не купуват имоти в чужбина по простата причина, че нямат пари. Е, тук таме по някой олигарх от типа на *** и подобни си купува. Но те не са обикновените българи
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
106, хаха, щом в Русия хората които могат да си купуват имоти в чужбина са "кьораво и сакато", можеш да си представиш какви са нормалните хора там:)
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
принципно в няколковековните сблъсъци между турци и руснаци, никога не е било турците да са отзад на руснаците. Но пък виждаме как европейците са отпред в Кьолн