Сделката на ЕС с Турция не намали притока от мигранти

Зам.-председателят на ЕС Тимерманс заминава за Турция
8 яну 2016 09:50, Елка Василева
47
Сделката на ЕС с Турция не намали притока от мигранти
Снимка: архив, Reuters

Броят на бежанците, пристигащи в Европейския съюз от Турция, не е намалял значително, откакто Брюксел се съгласи да предостави на Анкара 3 милиарда евро помощ в замяна на по-сериозни усилия в тази насока, пише британският в. "Файненшъл таймс", като цитира най-висшия служител на ЕС, отговарящ за справянето с миграционната криза.

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс каза, че ще пътува за Турция в края на тази седмица, за да обсъди въпроса с турските власти. Според него Анкара трябва да положи повече усилия, за да изпълни условията на договорения през ноември съвместен план за действие.

Той направи изявлението в момент, когато в Германия нараства тревогата, че нейната съсредоточена върху Турция стратегия за спиране на потока от бежанци не дава достатъчно бърз резултат. В Германия миналата година пристигнаха над 1 милион бежанци, посочва вестникът.

Стратегията отново е подложена на критичен поглед след съобщенията за масови нападения срещу жени в Кьолн, извършени очевидно от мъже от северноафрикански и арабски произход в новогодишната нощ, изтъква изданието.

Антиимигрантски групи използваха случая, за да заявят, че тези събития свидетелстват за провала на бежанската политика на германския канцлер Ангела Меркел.

По данни на ООН броят на бежанците, пристигащи в Гърция, често е надвишавал 3000 души на ден през последните две седмици. Въпреки че това е по-малко от бройката в началото на декември, то все пак е достатъчно да пренатовари властите в Гърция и ЕС. Много лидери също така смятат, че намаляването на броя на пристигащите мигранти се дължи на лошото време, а не на усилията на Турция, отбелязва "Файненшъл таймс".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: есТурциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
Ваймс преди 8 години
Разбира се т0лерастите ще отидат в Турция и Ерд0ган ще им каже: естествено че трябва да намалее бежанския поток, но ни трябват още два милиарда защото средствата не ни достигат и после още два за да стабилизираме напълно границите и още пет накрая за да върнем "бежанците" по домовете им и още седем за възстановяване на инфраструктурата разрушена от войната и жилищата.Хайде сега евр0гейски т0лерасти и не0либерали почвайте да плащате както изнудвача повелява иначе знаете-паплачта чака на границите
28
1
 
7
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
Хахаххх, турците изглежда изклатиха баламите от западна Европа с няколко милиарда.
27
1
 
6
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Потокът не бил намалял след милиардите, налети в турската икономика... Не може да бъде, каква изненада...
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези араби- много ***!Всички бягат в прогнилият капитализъм, а никой не отива в процъфтяваща Русия!Същите са и нашите комунисти, а и децата им и внуците:Забягват в разкапаната Америка или в разпздащият се ЕС!Бягат с мно долари и евро, откраднати от българският народ. Ей, това комуниста е безочливо ЖИВОТНО!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че скоро Путин ще потегли към Берлин с Кантемировската танкова дивизия.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IKONOMIKATA NA ES STANA ZAPLAHA ZA USA I SHTE BADE SASIPANA DO AFRIKANSKO NIVO.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало,германците! Викайте бързо Путин да ви въведе ред в държавата,защото след няколко месеца Германия като държава ще се загуби!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що бре,нали някакви кафяви магнати егати плащаха масрафите насам-натам,включително и през банки,они защо си туриха големия процент,се услушват кат в гръсти некои да им още пусне,тех да ловят бързобегащите с натопурени дрешки,що гледат опулени кои минават площада гат нема патрулка,а некоя улисала се булка без бурка,заблудила се по витрините да си купи нещо или се расхожда сред площада както я развеждала кат малка баба и,значи е било преди га падна стената,тогиз къде бяа техните свободни тейковци
21
2
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Забравих да Ви питам (тия от Брюксел) още ли искате да приемете Турция в ЕU. Такъв ще си го вкарате, че свят ще Ви се завие. После ще рИвете на РФ да идва да Ви освобождава, защото май само те могата да се оправят
20
1
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Дайте и на мене 3 милиярда и аз ще Ви обещая каквото пойскате, но няма да го изпълня, а пък Вие после елате да си ги търсите. Ама тия от Брюксел били много наивни бе.
19
1
 
16
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Сега ли го разбраха, че турците нищо няма да свършат - аз го знаех още преди да се договорят.Просто ЕС и Турция различни игри играят и по-различен начин.
18
2
 
11
 
! Отговори
ердоганя преди 8 години
не сте си платили цялото джезие. искам още 3 милиарда еврака и 3000 хиляди бели кадъни за мен и 1 милиона за бежанците които сте приели до сега. това за миналата година де. за тази отваряме нова сметка.
17
1
 
15
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
"Галъп Интернейшинъл" излезна със мнение,след допитване в Европа...."Заради неадекватната политика на европейските бюрократи,ВСЕКИ ТРЕТИ европеец е съгласен да гласува за напускане на Е.С.".....После НЕ се чудете защо Е.С. ще се разпадне.....ТОЧНО заради "умните" политици в Брюксел.....и слугинската им политика към САЩ.......
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това си беше златна сделка за Турция.Хем ще подпомагат ИДИЛ хем за тях ще има.Ама ние ще си продължим да си ги пускаме ама по по-малко,че да небие на очи така много.
15
2
 
15
 
! Отговори
Пояснение преди 8 години
До Анонимен 14А най-*** им решение беше да разрушат светските държави на бежанците и да подкрепят тия от ИДИЛ. Е каквото търсиха, това намериха.
14
1
 
21
 
! Отговори
Демократура преди 8 години
ЕС номенклатурата са абсолютно неадекватни, живеещи в някаква паралелна реалност, нещо като комунизъм, но с много повече екстри за тях. След много напъни успях да запиша детето си в елитно училище в Брюксел, но след като отидох на терен и ги видях как изглеждат ( един под 90 килограма нямаше), какви "европейски" идеи вменяват на децата, как се харчат европейските пари и през глава избягах.... от тези хора нормална реакция няма как да дойде, те не са нормални просто...
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЛидерите на ЕС са бавноразвиващи ....Но бързо забогтяващи .....
12
2
 
23
 
! Отговори
дон преди 8 години
Къде е сега г-жа Кунева , нали тя най много говореше в България за приемането на емигрантите за толерантно отношение към тях в определени населени места ги посрещаха с хляб и баници Защо не се казва за престъпленията които извършват в България и от къде получават средствата с които разполагат да водят охолен начин на живот. А ние работим за жълти стотинки.Защо политиците си мълчат и приемат башибозука който е подготвен за агресия нямаме армия имаме корумпирана полиция и какво на гейовете от НАТО
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПутин ако реши да свали Меркел и да поеме управлението в Германия, ... - - - -Обаждай се бързо на 112 ! Имаш прекалено висока температура ! Бълнуваш !?
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е това е целта: да напълнят европа с мюсюлмански ***, да създадат безредици и страх, след това да предложат "решение" на проблема - повече камери, наблюдение, полиция и орязани граждански права. целта е да унищожат средната класа, крадейки богатствата и, и да ни превърнат в безправни роби в собствените ни държави.