В Швеция и Австрия посягали на жени по Нова година

Австрийската полиция със съвети за поведението на жените
8 яну 2016 17:14, Елка Василева
66
В Швеция и Австрия посягали на жени по Нова година
Снимка: архив, Reuters

В Швеция и в Австрия беше съобщено за случаи на сексуални посегателства срещу жени в новогодишната нощ.

Полицията в югоизточния шведски град Калмар съобщи, че разследва най-малко 8 оплаквания за сексуални посегателства срещу 15 млади жени на възраст между 16 и 20 г. в новогодишната нощ, предадоха ДПА и Асошиейтед прес. "Ние знаем, че има още потърпевши млади жени и ги призоваваме да подадат оплаквания", каза говорител на полицията.

И Виена попадна в списъка на европейските градове, в които през новогодишната нощ са били извършени нападения и сексуални посегателства срещу жени. Австрийски медии, цитирани от ТАСС, съобщиха днес, че в столичната полиция са постъпили оплаквания от три момичета, пострадали от действията на мигранти.

Още по темата

Посегателствата в Швеция били извършени по същия начин като в германския град Кьолн: група мъже обкръжавали набелязаната жертва и започвали да я опипват. Това ставало на площада, където били организирани новогодишните празненства в града, и в съседен ресторант.

Нито една от потърпевшите не е била физически наранена, но повечето от тях са изпаднали в ужас. Полицията е получила видеокадри и снимки, заснети с мобилен телефон, в подкрепа на оплакванията.

Говорителят каза, че двама мъже - родени през 1983 и 1986 г., са разследвани за сексуален тормоз. Двамата отричат обвиненията. Търсят се и други заподозрени, пише БТА.

Потърпевшите в австрийската столица пък са посрещали Нова година в известния виенски развлекателен парк "Пратер". Край виенските колела към тях започнали да се "лепят" и да ги опипват няколко мъже, които според описанията на жените били мигранти. На две от жените, освен това, били откраднати портмонетата, а на третата била разпорена чантата.

Аналогични оплаквания са постъпили и в полицията на друг голям австрийски град - Залцбург. Засега том е известно за 7 случая, при които жени са станали обект на насилие от страна на мигранти.

В Австрия наред с тези разкрития се разгаря и скандал по повод изказванията на полицейския шеф на Виена Герхард Пюрстъл и съветите му към представителките на нежния пол. "Жените изобщо трябва нощем да ходят само с придружител, да избягват опасни места и в баровете да не приемат да ги черпят непознати. Това беше актуално преди, остава актуално и занапред", каза той през изданието "Кроне".

Опитите да се стовари вината за нападенията върху самите жертви бяха посрещнати много критично от австрийското общество и от много политици. "Ако шефът на полицията смята, че виенските пазители на реда не са в състояние да защитят жените от нападения, това е пълен провал за тях", каза "зеленият" депутат Петер Пилц, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ценко Чоков - кмет на Кьолн и председател на Европарламента.
46
0
 
2
 
! Отговори
рик преди 8 години
Защо навития около главата лента плат да е - обида . Мен ако ми викат - калпак ще се цупя ли ? Не сте ли престарано толерантни ?????
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По - малко да се беше барал повече да беше ходил на школо . Щеше и по - грамотен да си ( не с латиница и то неграмотна ) и по - уважителен към жените и към християните .
44
2
 
4
 
! Отговори
Газдов преди 8 години
Скоро западняците ще бягат към Русия. Повечето правителства в зап. Европа служат на Илюминатите. На полицията е наредено да не предприемат действия в защита на собствените граждани.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТА 34... и полумесецет отново ще се върне , на'л тъй ага ?
42
3
 
0
 
! Отговори
Pazardji преди 8 години
Ami vie na pazara kak barate domatie i krastavicite, predi da gi kupite?:-)Ami kat si kupvate hliab ot furnata kak go barate?:-)Kak si kupvate marulite i luka?:-)
41
0
 
4
 
! Отговори
е преди 8 години
Щом са и рапорили чантата,значи са имали ножове и следващия път може да и разпорят корема
40
0
 
6
 
! Отговори
Рик преди 8 години
А емигрантите от Източна Европа какви ли не нарекоха . Докато се пълнеха с *** . Не знам по - лош или по - добър вариант на Македонските селяни . То може ако почнат да налитат и на мъже ще се кротнат !
39
0
 
5
 
! Отговори
Полицай преди 8 години
Вечерен час за бежанците
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Hahaha... E tova e demokracia, saveti kak da si jiveesh jivota!!!EU.. stana zatvor
37
4
 
6
 
! Отговори
хммм преди 8 години
"...били откраднати портмонетата, а на третата била разпорена..." познайте само какво си помислих има на следващия ред :D
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Маркбоже колко си наивен.
35
0
 
22
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Вместо да съветват жените, да отпратят *** там, откъдето са дошли. Има една българска поговорка - пусни *** под одър, тя се качва на одъра.
34
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
abe te moje i na maje da sa posqgali ama oplakvaniq nqma
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези *** тепърва започват с простотиите си не мога да разбера тези европейски политици какво трябва да се случи да си отворят очите че тези за хубаво не идват
32
1
 
26
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Защо ме цензурирате, нима нямам право да кажа че полицията защитава и други престъпни етн0си и пречи на гражданите да се защитят? Това са факти!
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно скоро и на мъже ще посегнат..ама няма да чакат до другата нова година.Така че еропейците да стягат гевреците здраво.
30
1
 
6
 
! Отговори
kasapin преди 8 години
Parvo izvinqvam se za latinicata,vtoro koito iska da topne 4u6leto bilo to imigrant ili mesten da mu rejat onazi rabota,imam malko satyrè za tazi rabota,posle v katorgata da 4ukat kamani 20 godini,tova e seksualna integraciq
29
7
 
2
 
! Отговори
Марк преди 8 години
Досвидание! Для меня было болшое удоволствия увидется снова с вами!
28
15
 
3
 
! Отговори
Марк преди 8 години
Таварищ Путин сказал, что произходившее в Германии, Австрии и на другие место в Европе ето рускосирийски отговор на санкции Европейского союза!! те това е!