Броят на жалбите за нападения в Кьолн достигна 379

Полицията отмени шествие на крайнодесните в града
9 яну 2016 20:24, Анисия Иванова
225
Броят на жалбите за нападения в Кьолн достигна 379
Снимка: БТА

Броят на жените, които подадоха жалби за нападения през новогодишната нощ в Кьолн, достигна 379, предадоха Франс прес и ДПА.

Около 40 на сто от случаите засягат обвинения в сексуални нападения. Съобщава се, че мнозинството извършители са били от северноафрикански произход, според изявление на полицията. Повечето заподозрени са бежанци или нелегални имигранти.

Досега се съобщаваше за 170 жалби във връзка с нападенията, извършени през новогодишната нощ.

Още по темата

Полицията в града отмени шествие на десни групи в Кьолн, след като по силите на реда бяха хвърлени бутилки и пиротехнически средства, предадоха Ройтерс и ДПА.

Полицията призова участниците, някои от които скандираха "Меркел да се маха", да се върнат на площада до гарата, откъдето започна шествието им в Кьолн. Когато те продължиха да хвърлят бутилки и бомбички, полицейските сили за борба с безредиците използваха две водни оръдия срещу излезлите на протест десни екстремисти, включително поддръжници на антиислямското движение ПЕГИДА. Двама души са ранени при сблъсъците.

По данни на местни медии са били нападнати журналисти. Голяма част от участниците в протеста на десните сили са били в състояние на алкохолно опиянение, отбелязва ТАСС.

Днес в Кьолн се състояха едновременно няколко протеста, свързани със събитията, случили се в новогодишната нощ. Първоначално ПЕГИДА събра няколкостотин души, към които се присъединиха десни екстремисти и футболни фенове, съобщи БТА.

"Цари много напрегната ситуация", отбеляза говорителка на полицията. В контрапротеста срещу расизма, сексизма и в защита на бежанците се включиха към 1300 души. Около 1700 полицаи се грижат за опазването на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
6
 
2
 
! Отговори
МЮСЮЛМАНИН преди 8 години
До Бабана секиджамХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААТЕ, ДЯВОЛИТЕ СА ПРИ МЕНЕ, ВЗЕХА МЕ, ПИЕМ СИ УИСКИТО, ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААА,ДА ТЕ ВЗЕМАТ ЛИ И ТЕБЕ, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААА
85
54
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е всяка секунда да се пишат гадости за бежанците, за да се плаши народа! Сега изнасилвания, после кражби и убийства и за гарнитура някоя и друга епидемия! Слугите на Москва работят усилено в тая посока! Друг е въпроса кой им се хваща на отвратителната пропаганда?????
84
2
 
1
 
! Отговори
ние преди 8 години
До герба,От горнотракийската равнина!
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е крадяли са се по селата едно време. Ако си сиромах и родителите ти нямат. Не си ли откраднеш мома за булка няма да ***! Цял живот *** няма да видиш.
82
17
 
2
 
! Отговори
ние преди 8 години
Не е така! Нашите собствени дядовци са били същите разгонени песове! Сабирали са се на глутници и тайфи и са мъкнели моми и булки от съседни села! Също като тези в Германия!
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ниеПреди 200 години точно на нас са ни правили глутници.
80
7
 
2
 
! Отговори
Xexe преди 8 години
Fakta e edin bez imigranti Germaniq umira.Pa vie si laite!Mhehehe
79
16
 
2
 
! Отговори
ние преди 8 години
Има един страхотен филм с Григор Вачков "Мъжки времена"! Та там в него ние българите не сме ли правили глутници преди 200 години!?
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 111Така наречените арабски цифри са приложени от персийски математици но са взети от Индия,даже самите араби от начало са ги наричали индийски цифри.
77
0
 
2
 
! Отговори
булгар преди 8 години
Ако ще има *** на руси *** без пари и аз искам в глутницата!
76
11
 
4
 
! Отговори
МЮСЮЛМАНИН преди 8 години
До Анонимен 108ХА-ХА-ХАААААААСКОРО Е РЕДА НА РУСИЯ :)))))ФАЛИРАЛА, СЛАБА, БЕЗПОМОЩНА РУСИЯ :))))МНОГО СКОРО :))))))ЗАТОВА СВАЛИХМЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА, ВЧЕРА СЕ ПРОДАВАШЕ НА МЕСТА И ЗА 30 ДОЛАРА :)))
75
1
 
2
 
! Отговори
вярно ли е!? преди 8 години
В глутницата имало американец, сърбин и грък!
74
1
 
8
 
! Отговори
. преди 8 години
@мюсюлманин:Не разчитайте толкова на броя си. Нали знаете, че и антилопите са повече от лъвовете...
73
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такаа..,когато емигрантите вилняха по по площадите, обарваха германките и хвърляха бутилки и пиратки полицията не ги разгони с водни оръдия,нали, а когато германците протестират им разтуриха протеста. Германия е загубена за германците, оттук я наричайте както искате. Това вече не държавата на германците. Гостите им станаха господари, с помоща на собственото им правителство. Да им е честито!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 109На Германия са и помагали да се оправи искаш да кажеш.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МЮСЮЛМАНИНЕ що не пробвате подобно нещо в Русия бе ц ървул голям смях ще настане когато самите рускини почнат да ви разнасят по улиците.
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МЮСЮЛМАНИНМюсли, петролът ще се задържи още поне година под 30 долара и тогава ще видиш каква хурка ще ядете! Защото без петрол и пари сте само едни червеи.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 100Щото те самите са такива и се чувстват засегнати.
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Около 1700 полицейски служители охраняват демонстрация на Пегида в Кьолн, съобщава Die Welt, цитиран от "Фокус". На антимигрантския митинг вече има над 1300 участници, предава RT. Смях в залата полицията повече от протестиращите,не че това не сме го виждали и у нас ама нали все пак Германия е уж голямата работа. Това е нагледен пример как една изперкала бабичка може само за една година да направи страната която управлява за смях,
67
17
 
3
 
! Отговори
МЮСЮЛМАНИН преди 8 години
Меркел няма намерение да се изолира от света в следващите 100 години :)))Европа е заобиколена от мюсюлмански държави,Като почнем от Цяла Северна Африка и стигнем до Турция,и навлезем в Русия където има 23 милиона мюсюлмани,и МНОГО РУСКИ ОЛИГАРСИ СЪЩО СА МЮСЮЛМАНИ :)))))А мюсюлманите са към 1,6 милиарда, с тенденция да надминат християните в следващите 10 години,кото са около 2 милиарда,ГЕРМАНИЯ ЗАТОВА Е ГЕРМАНИЯ, НЕ МИСЛИ ОТ ДНЕС ЗА ВЧЕРА,ЗНАЕ, ЧЕ ИМА И УТРЕ :))))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА