Джамии във Франция предлагат "чай на братството"

Те ще отворят врати за посетители през уикенда
Обновена: 9 яну 2016 17:35 | 9 яну 2016 16:25, Анисия Иванова
53
Джамии във Франция предлагат "чай на братството"
Снимка: Reuters

Стотици джамии из цяла Франция ще отворят врати през уикенда за посетители, на които ще предлагат "чай на братството" и ще дават разяснения за "исляма на разбирателството", предаде Франс прес.

Френският Съвет на мюсюлманското вероизповедание подема тази инициатива една година след джихадистките атентати през януари 2015 г. срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо" и кашерния супермаркет, посочва АФП.

"Зададохме си въпроса какво можем да направим, за да засилим разбирателството и сплотеността на нацията, когато си спомняме за тези събития", каза председателят на Съвета Ануар Кбибеш, цитиран от БТА.

"Решихме, че вместо да се връщаме назад към трагичните събития, е по-полезно и по-важно да почетем "духа на 11 януари" - на огромните граждански шествия в неделята след атентатите. Правим го с една цел - да разменим мнения с вярващите, както и с всички наши съграждани, за да откроим истинските ценности на исляма и да разбием клишетата за връзката с насилието и тероризма", добави той.

"Чаят на братсвото" ще бъде под различни форми: пиене на топли напитки и сладкиши, дискусии, ателиета за калиграфия, покана за присъствие на петте дневни молитви, посочва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Францияджамии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Случващото се на Эапад няма как да бъде наречено по друг начин, освен умишлен саботаж на христянството!!! Строеж на джамий эа "НОВИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ-НАШЕСТВЕНИЦИ!!!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ай сиктир.
23
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименЦърквата да покани мюсюлманите на чаша червено вино и да присъстват на службите за да разберат по правилно ценностната ни система...наздраве и за много години.
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Европа не трябва да има джамии стига с тази толерантност с тези изверги в Саудитска Арабия Кувейт и Иран има ли църкви е!!!
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А с пушенето на "лулата на мира" какво стана?
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
potgotovka za novi ataki na mrasnite i mirisheshti muslita.
19
0
 
3
 
! Отговори
Швейк преди 8 години
До 29 имах предвид.
18
0
 
3
 
! Отговори
Швейк преди 8 години
До 9Да не дава Господ.
17
0
 
4
 
! Отговори
до швейк преди 8 години
Не дай Боже да настъпи голодомор ,сигурно и прилепи ще пробваш.
16
1
 
10
 
! Отговори
салами далеко преди 8 години
Къв чай бе?!? Ние сме на водка и ракия.
15
3
 
6
 
! Отговори
Швейк преди 8 години
До TulskiЧакай малко, не прибързвай с изводите. Не съм мюсюлманин а вярващ в Бога и Христос християнин. Както казах въпреки че масово се яде свинско това не е правилно. Свинското е нечисто за човека. Толкова е нечисто че по време на Антиох Епиман който е образ на антихриста, олтара в Божия Храм в Йеруслим е бил осквернен чрез жертвоприношение на прасе на него към езически гнусотии. Има текстове в Светите Писания където хора които консумират свинско, мишки и змии за гнусни.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До селянин с BMW-като е турчин,незначи ,че е мюсюлманин.....
13
0
 
7
 
! Отговори
Плешив Пънкар преди 8 години
Хахаха. Таман да приемат исляма глупаците които влезнат там.
12
7
 
9
 
! Отговори
Швейк преди 8 години
Аз съм на мнението на "случаен" че и християните не трябва да ядат храни които са определени като нечисти от Божия закон каквото е свинското. Самия аз не ям свинско, ям предимно пилешко.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Евгени Георгиев-прочети книгата на проф. Морис Бюкай БИБЛИЯТА,НАУКАТА и КОРАНЪТ и ще разбереш много неща вкл. и за Новия завет и тогава ще разбереш защо съм такъв *** и защо за мен обидата не е начин на общуване.
10
5
 
5
 
! Отговори
listenca преди 8 години
Bravo, sardechna topla grijovna chista krasiva religia kam blijnite hora!:-)
9
1
 
34
 
! Отговори
Закономерност! преди 8 години
Колкото повече джамии - толкова повече тероризъм!Франция го доказа!
8
7
 
8
 
! Отговори
Xexe преди 8 години
Vsqka religiq e obrechena na proval.Zashtoto chovek vinagi se stremi kum svobodata.Islqma nqma shans!
7
3
 
19
 
! Отговори
някой преди 8 години
Браво!След като предприеха Великото преселение и го извършват успешно, идва ред на интеграцията, само че в посока към исляма.Християнските църкви се предадоха без бой.Учете Корана - в него е бъдещето.Стъпка по стъпка замисълът на пъкления план се осъществява.Надеждата ми е да не дойде скоро финала.
6
3
 
21
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 8 години
случаен, ако човек си мълчи, не се разбира, че е ***. Според стария завет свинското е забранено. Но християнството се базира на Новия завет. Там е малко по-различно.Чети и мисли, преди да напишеш поредната си тъпотия.