Холера бушува в най-големия бежански лагер в Кения

Епидемията е започнала още ноември, най-малко 10 са загинали
Обновена: 9 яну 2016 11:25 | 9 яну 2016 11:13,
9
Холера бушува в най-големия бежански лагер в Кения
Снимка: архив Reuters

Най-малко десет сомалийци са умрели от холера, а хиляда са се разболели в бежанския лагер в Дадааб, в североизточна Кения, който е най-големият в света, предаде Франс прес.

Епидемията започна през ноември в лагера, където са настанени около 350 000 души, каза представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Болестта се е разпространила от проливните дъждове, излели се над Кения през последните седмици.

"Най-важното е хигиената", каза представителят на ООН. Той увери, че лагерът редовно се почиства с хлор и на бежанците се раздава сапун.

Холерата е силно заразна и се разпространява от вода, замърсена с човешки екскременти. След инкубационен период от два до пет дни, тя предизвиква силна диария и обезводняване и при липса на лечение смъртта настъпва за часове, отбелязва АФП.

Хора, бягащи от гражданската война и глада в Сомалия намират убежище в лагера Даабаб от 1991 г., добавя АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През средните векове ако една държава е воювала с друга, е изпращала хора заразени със смъртноносни вируси на враговете си. Използвали са заразените като биологични оръжия. Това е исторически факт и може да бъде проверен.
7
0
 
10
 
! Отговори
АЙ преди 8 години
САМО ЗА МИГ СИ ПРЕДСТАВЯМ ,ЧЕ ТИЯ ПА.РАЗИ.ТИ В КЬОЛН МОЖЕ ДА СА ЗАРАЗЕНИ С ЕБ.О.Л.А, БУ.БО.ННА Ч.У.***, ХО.ЛЕ.РА,,С.ПИН ДА ИЗНАСИЛВАТ И УНИЖАВАТ ЖЕНИТЕ.МИ ИДВАТ ЕДНИ МНОГО ЛОШИ ПОМИСЛИ В УМНАТА ГЛАВИЦА.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ч.у.м.а е забранена дума да знаете.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете им и малко чума за разнообразие.
4
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
На някого пука ли му дали хора, преносители на заразни болести, минават ежедневно границите, дори и по легалните начиниУправниците сякаш са си загубили ума, или съответните министерства не са изобщо в часПренасянето на този вид болести е по-опасно и от терористичен акт
3
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
Естествен подбор
2
1
 
8
 
! Отговори
да заминават преди 8 години
Всичкото "бежанец" да се праща там който оживее , оживее така е решил оня горе.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TEZI SA GOTOVI MIGRANTI ZA GERMANIA.