Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!

Стотици протестираха срещу сексуалното насилие в града
9 яну 2016 18:10, Анисия Иванова
188
Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!
Снимка: БТА

Няколко стотин жени се събраха на стълбите на катедралата в Кьолн, за да протестират срещу насилието преди Нова година, в което са били замесени бежанци, предаде Франс прес.

Събралите се носеха плакати, на които пишеше "Не значи "не". Това е нашият закон. Стойте далеч от нас", или "Не на насилието срещу жени, било в Кьолн, на бирфеста или в спалнята".

"Искаме отново да се чувстваме сигурно. Аз съм тук от името на всички майки, дъщери, внучки, баби, които искат да се чувстват в безопасност на улиците", заяви пред АФП Мартина Шумекерс, 57-годишна музикантка, която организира протестната акция.

Още по темата

Протестът скоро след сексуалните посегателства и изнасилвания, на които бяха подложени жени в навечерието на Нова година, ще бъде последван следобед от митинг на ислямофобското крайнодясно движение "ПЕГИДА". Според полицията се очаква да присъстват около 1000 души.

Недалеч от внушителните полицейски сили, в другия край на централния площад на Кьолн, вече се събира контрадемонстрация на близо хиляда леви активисти, носещи плакати "Бежанците са добре дошли" и "Фашизмът не е мнение, а престъпление". 

"Неприемливо е ПЕГИДА да се възползва от ужасяващото сексуално насилие извършено тук в новогодишната нощ и да разпространява расистките си глупости", заяви с мегафон 28-годишната Емили Микелз.

На същия площад в навечерието на Нова година бяха извършени кражби и сексуални посегателства, за които според сп. "Шпигел" вече са подадени около 200 жалби, от които две за изнасилване при утежняващи вината обстоятелства. Федералната полиция откри 32 заподозрени, от които 22 са кандидати за убежище. Всичко това, както и бездействието на силите на реда, предизвика скандал в Германия, припомня АФП. Миналата година в страната пристигнаха 1,1 милиона търсещи убежище, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Silencer преди 8 години
До SilencerФЕМИНИСТКА, sorry
86
0
 
0
 
! Отговори
Silencer преди 8 години
Прави ли Ви впечатление, че НИТО ЕДНА ФЕНИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ не се е появила в медиите до сега?
85
0
 
0
 
! Отговори
АДОЛФ преди 8 години
Новият девиз в Германия трябва да е "Интеграция чрез дезинтеграция"Всичкото амудж - в Кунц камерата!
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четох сега новини от Евронюз ,за голям протест на населението от града . Един 57 г. Мъж казва , това не е само на Новогодишната вечер и аз се страхувам за бъдещето на нашата страна !Ето левите си знаят едно и също - наричат протестиращите - фашисти и полицията ни разпръсва !Левите не искат да изпуснат власта и замазват положението с кражбите и насилията ! Меркел пък вземала мерки ?- тези 1 мил. са неконтролируеми ..
83
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Дайте им адреса на Меркелица, като им се прииска да таковат да ходят там.
82
0
 
2
 
! Отговори
dd преди 8 години
Majete v Germania maj izcheznaha prez voinata
81
0
 
15
 
! Отговори
Trol преди 8 години
А къде са мъжете???Германците къде са?Защо не защитят жените си?
80
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червеният кръст да раздаде по една надуваема кукла на фургон.
79
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жените в Москва - я закачете някоя мома на площада! Лошо ви се пише. Мъжете прощават, но рускинята не...Да не говорим за Пхенян. С жените там само с нежни чувства и уважение.
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
152Se scitase za vid sekkssualno posegatelstvo ot Stalinka i kompania -briukselski zelki.I za poveceto zanuria nismase nisto losho v tova,no sega,kogato im zapece ...karaul!!! Kude as muzete...
77
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом само жените в Германия смеят да се надигнат, значи мъжете им вече са завършени ***.....koito e zivial na zapad znae,kakvo sekksualno neravenstvo cari...Stulbicata po pravata v sociuma im bih opredelil taka....Zeni....,Negri.... ,pedddalcete....i niakude v dunoto sa pocti lipsvastite prava na normalnia heteroseksualen muz.I tova neravopravie be nalozeno zakonovo ot GORE...Dotolkova se biaha samozabravili, ce i podariavaneto na buket ili pridurzaneto na vrata se scitase za vid sekkksu
76
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не знам защо трябва да дъвчите какво са правили богомилите преди векове. Истината е че т.нар. ислямски свят е унищожил развити култури. А сега където има теокрация няма шанс за научен напредък. В богатите Катар и Саудитска Арабия не могат да произведат инженери и нямат дори свои учебници по напреднали науки защото в начално училище сричат само Корана и им промиват мозъците с идеология.
75
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
напили се животните и излязли на лов за момичета,в тяхната страна щяха да ги застрелят на място за това,но тук ги бъркат за хора и те се възползват от това,а заради броя си са се почувствали и силни и пак ще го направят защото по друг начин нямат шанс да имат западни жени
74
7
 
3
 
! Отговори
циника преди 8 години
богомилите са посредници между близкоизточните манихеи и зародилите се впоследствие катари и албигойци. Нищо повече. Те са сектантски тип култура, която потиска в вного по-голяма степен индивидуалното начало. Няма и някакви изяви в изкуството на горните ереси. От друга страна именно католическата църква спонсорира творбите на ренесансовите творци
73
2
 
4
 
! Отговори
циника преди 8 години
това за боянския майстор също е далеч от истината. Готическите скулптури съдържат много по-изразени индивидуални черти на изображението в сравнение с тези от Боянската ърква
72
0
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До циникаСредновековните ереси, като богомилство (то е просто продължение на манихейството, а не уникално явление),катари, албигойци и пр. нямат нищо общо с ренесанса. Ересите дори са по-крайна форма на религиозен култ в сравнение с официалното християнство.Тъкмо богомилите дават основата на ереси като катари и албигойци. Защо да са по-крайни от средновековните вярвания. Колкото да Боянския Майстор, няма живопис с такъв характер в Европа преди него.
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Връзката между Древния свят с неговите постижения в науката и изкуството и Възраждането или Ренесанса се осъществи благодарения на Ислямския свят."В България преди да бъде заличена като държава от османската империя вече е имало зародиш на ренесанс. Маврите в Европа наистина са били по-напреднали от христяните по отношение на медицина по време на Изабела Кастилска, но не и всички араби. А са били по-напреднали само защото не са изгорили всички книги от Александрийската библиотека :)
70
0
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До Odysseus ППВпрочем, това което е направил Авицена е далеч преди възхода на Османската Империя, така, че не виждам за каква връзка можем да говорим въобще. Дай един пример за нещо добро, нека да не е баня все пак.
69
2
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
да не говорим, че по времето на "великия" боянски майстор твори Данте.
68
0
 
3
 
! Отговори
циника преди 8 години
"Възраждането (Ренесанса) в християнския Свят започва от България с появата на Богомилите"колко много митологеми са натрупани. Средновековните ереси, като богомилство (то е просто продължение на манихейството, а не уникално явление),катари, албигойци и пр. нямат нищо общо с ренесанса. Ересите дори са по-крайна форма на религиозен култ в сравнение с официалното християнство.