Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!

Стотици протестираха срещу сексуалното насилие в града
9 яну 2016 18:10, Анисия Иванова
188
Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!
Снимка: БТА

Няколко стотин жени се събраха на стълбите на катедралата в Кьолн, за да протестират срещу насилието преди Нова година, в което са били замесени бежанци, предаде Франс прес.

Събралите се носеха плакати, на които пишеше "Не значи "не". Това е нашият закон. Стойте далеч от нас", или "Не на насилието срещу жени, било в Кьолн, на бирфеста или в спалнята".

"Искаме отново да се чувстваме сигурно. Аз съм тук от името на всички майки, дъщери, внучки, баби, които искат да се чувстват в безопасност на улиците", заяви пред АФП Мартина Шумекерс, 57-годишна музикантка, която организира протестната акция.

Още по темата

Протестът скоро след сексуалните посегателства и изнасилвания, на които бяха подложени жени в навечерието на Нова година, ще бъде последван следобед от митинг на ислямофобското крайнодясно движение "ПЕГИДА". Според полицията се очаква да присъстват около 1000 души.

Недалеч от внушителните полицейски сили, в другия край на централния площад на Кьолн, вече се събира контрадемонстрация на близо хиляда леви активисти, носещи плакати "Бежанците са добре дошли" и "Фашизмът не е мнение, а престъпление". 

"Неприемливо е ПЕГИДА да се възползва от ужасяващото сексуално насилие извършено тук в новогодишната нощ и да разпространява расистките си глупости", заяви с мегафон 28-годишната Емили Микелз.

На същия площад в навечерието на Нова година бяха извършени кражби и сексуални посегателства, за които според сп. "Шпигел" вече са подадени около 200 жалби, от които две за изнасилване при утежняващи вината обстоятелства. Федералната полиция откри 32 заподозрени, от които 22 са кандидати за убежище. Всичко това, както и бездействието на силите на реда, предизвика скандал в Германия, припомня АФП. Миналата година в страната пристигнаха 1,1 милиона търсещи убежище, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До OdysseusВъзраждането (Ренесанса) в християнския Свят започва от България с появата на Богомилите и Боянския Майстор. За зла участ България попада под Турско робство и процесът е спрян. А колкото за връзката за която говориш има само един пример - Авицена.
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И сега щяхме да сме като чеченци , ако знаехме въобще че сме българи"Пак пиянски брътвежи. Чеченците са такива, защото са изолиран планиннски народ. Балканите са място, където контактуват различни цивилизации и без значение кой е управлявал ситуацията нямаше да е драматично по-различна. Стига плашихте с мечки децата, бе.
65
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте нова опорна точка! Тая с изнасилванията вече се изтърка!
64
1
 
5
 
! Отговори
кметицата на кьолн преди 8 години
към германките от града...настойчиво и твърдо...и без показ на колебание...стойте на един *** разстояние...
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде беше полицията на нова година , когато банда араби се подиграваха на германките . Сега са много старателни да бият демонстрантите . Така няма да стане нищо , просто ще има нова кристална нощ .
62
1
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До Анонимен 111Какво общо има в този спор гадния комунизъм. Не те разбирам. Бъркаш ме с някой.
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 105--110; Не си прав.По страшна е русофилията която се вихри.На последните избори народа каза; ВЪН РУСОФИЛИЯТА ОТ Б--я.
60
1
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До Odysseus 109Няма ислямска държава дала нещо гениално на Света. Отношенията на поробените народи с Правоверните в Османската Империя винаги са били като между Господар и Слуга. Даже богатите търговци и занаятчии са станали такива заради мързела на подтисниците. Ако не бяха тези 500 години, България щеше да е на светлинни години напред.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Спонги--102;Какви права имаше при комунизЪма в 20 век? Имаше ли ангария? Имаше.Можеше ли да пътуваш свободно? Не. За да отидеш в граничен район ти трябваше ОТКРИТ ЛИСТ.Как се ходеше на Екскурзия? Особено на ЗАПАД. Невъзможно. И мн. др.
58
0
 
9
 
! Отговори
До 105 преди 8 години
девширме - кръвен данъкНека сме добре с комшиите, ама Ердоган иска да възроди Османската Империя и въвежда брутален ислямизъм. няма как да се разберем. Няма и как да се противопоставим на едномилионна армия. Предателите като теб също пречат.
57
0
 
2
 
! Отговори
до 100 преди 8 години
По принцип 1 лице мн.ч включва и мен . За коя свобода от тези които имаш си воювал ти? Освен ако не си на 90 години няма начин да си участвал във война в Европа... чети после коментирай
56
0
 
4
 
! Отговори
Do Vasilev преди 8 години
Да, бе, на Хитлер глупостите за чистата арийска раса. Източногерманските провинции от Средновековието толкова са се мешали с поляците, чехите и сърбите, че сегашните германци са си толкова славяни, колкото и ние. Пък кото вярва това за реда и дисциплината, не е бил в Германия. Немското отроче може да е колкото си иска тъпо и мързеливо, но родителите имат ли пари-избутват го.
55
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До брей--88.Турция ни е съсед и трябва да живеем по съседски. Разни псевдопатриоти искат да ни скарат с Турция.Тя има заслуга за членството ни в НАТО.Турция премахва робството 1550 г. Руснаците до 1960 г нямаха паспорти.Не сме били роби на Турция.. В Б--я имаше 1 робство ;РУСКОКОМУНИСТИЧЕСКОТО. Имахме само право на ТРУД и ЖИЛИЩЕ. 1948 г подписахме Хартата за правата на човека но *** не я спазваха.
54
0
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До OdysseusЕй сега ще прескоча до Турция да го намеря. Първо открадна ника на един умен човек, после почна да бълваш лъжи. Няма да мине. Диш хакъ си е Диш Хакъ. Данъците за Раята са повече от 100. Забраните също.Десятък, Ангария, Кръвен Данък, Забрана да се качваш на кон пред Правоверен, Църквата да не е по-висока от Турчин на кон и т.н
53
1
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 8 години
Абсолютно си прав! Предаваме права и свободи , за които нашите деди са проливали кръв, но защото на разглезените европейци всичко това ни е подарено, сега седим и нищо не правим докато малко по-малко ни принизят до животни във ферма. Ставаме все по прозрачни и все по зависими от правителството. Те са там да ни служат, не ние на тях, но успешно обърнаха нещата. Представителна демокрация няма и никога не е имало. Има пряка демокрация. Това сега е демократура.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен--71;Абе казвал ли ти е някой колко си глупав.Защо на Путин не му казвате Царя Слънце?Това ми звучи като ширещата се глупост че Чърчил е виновен че Сталин ни окупирал ,или Чърчил ни подарил на Сталин.Стига си драскал глупости ами отиди да пасеш овцете, че има липса на овчари.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GURBETCIATA E ROM S TURSKO SAMOSAZNANIE NE MU OBRASHAITE VNIMANIE TE SA SAS SHITE PRAWA KATO NOVOPRESTIGNALITE DIVAZI NO TEZI PRAVA V GERMANIA NE GI DAWAT NA BALGARI KAZVAM GO OT OPIT EWROPA SHE SE RAZPADNE ZASHOTO VODI SATANINSKA POLITIKA DIRIJIRANA OT USA
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрахте ли, че това е Новия Световен Ред. Пускане на всякаква примитивна из'мет с цел хората да поискат сами защита и строги правила. Т.е. самите те да си ограничат свободата, защото някой не иска или няма правото да си свърши работата както трябва. Не виждате ли, че ако кажеш нещо, а не да направиш е по-лошо. Да ни е честит "1984". Възхода на примитивните, бездарните, доносниците и всякакви примитивни *** без морални ценности. Имаш правото да се радваш на колониалното блато.
49
2
 
6
 
! Отговори
Vlll преди 8 години
До Анонимен"Това е извънземна велика раса арийската" - То затова векове наред римляните са ги мачкали като грозде в каца . Когато Рим е имал цивилизация , тези са спали при прасетата , Тацит добре ги описва какво представляват .
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RASISTI SA ROTSCHILDOVATA-USA FAMILIA KOIATO NASILA VKARVA MILIONI IMIGRANTI V EWROPA POD PREDLOGA CHE IM TRABWALO NASELENIE A V SASHOTO VREME UNISCHOJAWAT HILIADI EWROPEZI NA GODINA OT BEZRABOTIZA I BEZISHODIZA SAMOUBISTWA SEGA PAK BEJANZI TAZI POLITIKA NA RASIZAM SE VODI OT SAZDAWANETO NA PLANA MARSCHAL ZA EWROPA DOLU MASONOZIONISTKIAT RASIZAM