Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!

Стотици протестираха срещу сексуалното насилие в града
9 яну 2016 18:10, Анисия Иванова
188
Жените в Кьолн: Стойте далеч от нас!
Снимка: БТА

Няколко стотин жени се събраха на стълбите на катедралата в Кьолн, за да протестират срещу насилието преди Нова година, в което са били замесени бежанци, предаде Франс прес.

Събралите се носеха плакати, на които пишеше "Не значи "не". Това е нашият закон. Стойте далеч от нас", или "Не на насилието срещу жени, било в Кьолн, на бирфеста или в спалнята".

"Искаме отново да се чувстваме сигурно. Аз съм тук от името на всички майки, дъщери, внучки, баби, които искат да се чувстват в безопасност на улиците", заяви пред АФП Мартина Шумекерс, 57-годишна музикантка, която организира протестната акция.

Още по темата

Протестът скоро след сексуалните посегателства и изнасилвания, на които бяха подложени жени в навечерието на Нова година, ще бъде последван следобед от митинг на ислямофобското крайнодясно движение "ПЕГИДА". Според полицията се очаква да присъстват около 1000 души.

Недалеч от внушителните полицейски сили, в другия край на централния площад на Кьолн, вече се събира контрадемонстрация на близо хиляда леви активисти, носещи плакати "Бежанците са добре дошли" и "Фашизмът не е мнение, а престъпление". 

"Неприемливо е ПЕГИДА да се възползва от ужасяващото сексуално насилие извършено тук в новогодишната нощ и да разпространява расистките си глупости", заяви с мегафон 28-годишната Емили Микелз.

На същия площад в навечерието на Нова година бяха извършени кражби и сексуални посегателства, за които според сп. "Шпигел" вече са подадени около 200 жалби, от които две за изнасилване при утежняващи вината обстоятелства. Федералната полиция откри 32 заподозрени, от които 22 са кандидати за убежище. Всичко това, както и бездействието на силите на реда, предизвика скандал в Германия, припомня АФП. Миналата година в страната пристигнаха 1,1 милиона търсещи убежище, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До До ОдисейТози данък за изтърканите зъби е известен като "Диш хакъ".
46
0
 
9
 
! Отговори
AAAAAAAAA преди 8 години
МЕСТО ДА ДРЪНКАТЕ ТЕНДЖЕРИ И *** СИ КУПУВАТЕ СПРЕЙ СРЕЩУ МЕЧКИ И БОКСОВЕ -ПО АМАЗОН ПО ПОЩАТА
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЙДЕ ПАК ИЗПЪЛЗЯХА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ ДА ЛАЯТ ПО ПЕГИДА И ДА ИЗТЪКВАТ ДОСТОЙНСТВАТА НА ШЕРИАТСКА ЕВРОПА.И НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА ТИЯ НАТРАПВАТ НИ ГИ ПО НАЙ БЕЗОБРАЗЕН НАЧИН.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно е, в еврогейската *** жените са табу, спете тогава с мъже.
43
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Това е извънземна велика раса арийската , тази раса която е носител на техническият прогрес,благоденствие и просперитет,дисциплина и ред!Германия е велика!!!
42
2
 
15
 
! Отговори
68 преди 8 години
Дълбоко се заблуждаваш. За западноевропейцоте винаги ще си останем хора втора ръка, няма значение, че формално сме в ЕС. За тях сме презряни балкански субекти. Ако се надяваш, че ще ни приемат като равни, значи си много наивен. С охота приемат всякакви от Африка и им осигуряват работа, но за нас години наред ограничения и рестрикции - както сам казваш ние презряните българи им "замърсяваме държавите", но не и арабите джихадисти, те са добре дошли - "Фрау Меркел ме покани"
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusАко не беше Путин щяхме да гледаме ЕС през крив макарон. Нас никой не ни е нито предвиждал, нито сме желани в ЕС и Шенген. 90те Русия беше разграден двор в който американците шетаха свободно и разпределяха. Нооо, появи се Путин и плановете им за Русия станаха на пух и прах. Затова САЩ започна да приема държави ударно в васалния си ЕС.
40
1
 
15
 
! Отговори
ив от Кьолн преди 8 години
Германският народ е силно надценяван по отношение на исторически поуки. Сега крайнолеви и други странни птици вдигат лозунги в подкрепа на насилници. И между тях жени!?! Както казваше Поп Грую (в "Записките..." на Захари Стоянов)на група разколебани възстанници относно турците:"Вие ще ги разберете,чак когато вземат бавно да ви колят!".
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейците не ни искат и ни взеха с презрение и винаги ще ни презират.-------------------------Приемат те както заслужаваш да те приемат. Има много българи, които ходят да им замърсяват държавите, да скатават от закона, не много по-различни от бежанците в момента. Обаче като им говориш езика по-добре от тях самите и като видят , че ти се работи, добронамерен си и искаш да си част от това общество, а не част от неинтегрируема и проблемна група емигранти, те приемат добре.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseus44 А спомняш ли си кой направи най-много за премахването на Шенгенските визи--------Путин
37
2
 
12
 
! Отговори
до Гурбетчията преди 8 години
Точно така ще да е, как не сме се сетили преди теб. На банаова *** са ги лизнали, а те милите, добри, благородни, зачитащи чуждата култура и равноправието на жените висококвалифицирани инженери и лекари, не могли да откажат ласки на подмолните германки ......
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички крайни са загубени и с напълно промити мозаци, но крайно левите са в пъти по-загубени от крайно десните..... Направо с ненормалност граничи тяхното. Аз си мислих че са платени от партиите , обаче се оказа,че има и такива по убеждения... което е страшно....
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseus44 А спомняш ли си кой направи най-много за премахването на Шенгенските визи ----Русия. Без Русия нямаше да сме нито в Шенген, нито в ЕС, нито в НАТО. С България САЩ затвориха много важна пробойна в геостратегическия пояс около Русия. Затова САЩ ни вкараха зорлем и в НАТО и в ЕС. Европейците не ни искат и ни взеха с презрение и винаги ще ни презират. За тях винаги ще си останем хора втора ръка, някакви досадни насекоми с които по необходимост трябва да съжителстват.
34
0
 
11
 
! Отговори
До Одисейка: преди 8 години
44 А спомняш ли си кой направи най-много за премахването на Шенгенските визи-----------Да. По хронологичен ред:-Визите отпаднаха под натиска от САЩ за предоставени коридори за бомбардиране на Сърбия.-България бе приета в ЕС също под натиск от САЩ защото бяхме втората държава, която се включи във войната срещу Ирак (президент бе Първанката, който ходи няколко пъти в Ирак) и след това опростихме дълга на Ирак.Други въпроси?
33
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ПЕГИДА" е источногерманко творение или по-точно на Дрезден - с най-добрата КГБ инфраструктора и баботно мяста на младия чекист Путин ! От тук човек може да си направи извода защо путинофилията се дере неистово за "бъдещето" на Германия. PS: По минусите и руските знамена ще ги познаете
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
47 в училищата има 1 предмет се казва история,но ти си го пропуснал,а за Ботев , Вазов и сумати национални герои възрожденци не подозираш.
31
1
 
24
 
! Отговори
. преди 8 години
На протеста - внушителни полицейски сили. А иначе няма кой да чуе жена да вика за помощ на центъра. Интересно.
30
0
 
29
 
! Отговори
чудя се преди 8 години
бе, кой ги пусна толкова много африракнци, как така се озоваха в Европа милиони, чудна работа значи. И нямат обща граница с Германия! В Украйна - 40 милиона държава също се стреля, що не тръгнат няколко милиона през полската граница и в Германия, сега са такива времема не стреляме по бежанци на границата! Що не ги пускат украинците, те са европейци, по добре тях, те са с европейкси нрави, и там се стреля, в Европа са, а не могат да влезат! А ония от хиляди километри идват и хоп - в Кьолн!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 48!Lud za pensiq si!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля,че е добре германците,а и други толерасти от Европа да изкарат 200-300г. под ислямско робство.Ама и да изкарат лудият късмет като нас един ден да се освободят.Само така ще вдянат с кого си имат работа.