Меркел поиска експулсиране на бежанци с условни присъди

Предложението трябва да бъде одобрено от парламента
9 яну 2016 21:22, Анисия Иванова
115
Меркел поиска експулсиране на бежанци с условни присъди

Германската канцлерка Ангела Меркел се обяви за по-строги правила за експулсиране на търсещи убежище, осъдени от германския съд, които да разрешават експулсирането на получилите дори условни присъди, предадоха ТАСС и Франс прес.

Ако бежанци извършат престъпление, което се наказва дори с условна присъда, правото им на пребиваване трябва да се отнема, заяви Меркел на пресконференция след края на партийно заседание в Майнц.

Това се казва и в изявлението, прието от ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС) в Майнц. Ръководството на ХДС се обяви и за ограничаване на броя на пристигащите в Германия бежанци, като посочи, че предвид непрекъсващия поток от мигранти, държавата и обществото се оказват пред предизвикателства, с които може да не се справят.

Предложението ще бъде обсъдено с коалиционните партньори на ХДС и ще трябва да бъде одобрено от парламента, отбелязва Асошиейтед прес.

През новогодишната нощ бяха извършени отвратителни престъпления, които изискват решителен отговор, подчерта Меркел. Промените в законодателството ще са в интерес както на германските граждани, така и на повечето бежанци, уверена е германската канцлерка.

Около 1000 младежи, повечето от които "с арабска или северноафриканска външност", се събраха на площад в Кьолн близо до катедралата и гарата. След това те се разделиха на малки групи и извършиха нападения срещу жени. Досега в полицията са постъпили над 300 оплаквания от потърпевши, които съобщават за посегателства, изнасилвания, оскърбления и грабеж. Над 100 подобни оплаквания са подадени и в полицията в Хамбург. Не е известно дали случаите в двата града са свързани.

От 31 временно задържани за разпит след новогодишните нападения 18 са били търсещи убежище, но е имало и 2 германци и 1 американец. Никой от задържаните засега не е обвинен в извършване на сексуални посегателства и разследването продължава. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
С първите експулсирани трябва да бъде и лицето Меркел!
73
5
 
0
 
! Отговори
кочов преди 8 години
ТОВА ДА АСОЦИИРАТ УКРАЙНА НЕ Е БЕЗ ЛОГИКА,ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ОСИГУРЯТ ЖИВА ПЛЪТ НА БЕЖАНЦИТЕ,СЛЕД ЧИФТОСВАНЕТО ЩЕ СЕ ПОЛУЧАТ НОВИ ЕВРОПЕЙЧЕТА,КОИТО ЩЕ ПОДНОВЯТ СТАРАТА ЕВРОПА,САМО С ЕВРОГЕЙЧЕТА ЯВНО НЕ СТАВА.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяване на страх ужас и мачкане на обикновените хора, това е целта на богатите търтеи. В България имаше около 30 000 виетнамци които работеха в строителството. След преврата в държавата всички бяха депортирани. Така че това не е проблем за Германия. Друг е въпросът защо не искат да го направят . Капитализмът се изчерпи.Хората искат промени.Няма да ги спете с страх.Защо трябва да има излишни жертви.
71
2
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Ще обърне тая *** "палачинката" !
70
2
 
7
 
! Отговори
Факт -анализ-2 преди 8 години
продължение-Разбира се ,елита е наясно ,че ще има кървави сблъсъци , много жертви на насилие и терор.Това не ги вълнува особено,така или иначе ,населението трябва да се редуцира. Разбира се ,ако пожелаят -те могат да спрат процеса на произвола.(Имало е подобна ситуация в Англия в близкото минало-тогава се намесила войската и за 24 часа всичко е било под контрол).И сега би могло да бъде.Ако пожелаят ,обаче.За сега-няма такова желание,напротив-обстановката се нагнетява.
69
2
 
3
 
! Отговори
факт-анализ-1 преди 8 години
Тече един социален екперимент,на който Европа е заложник. Само не си мислете , че европейските политици не са наясно какво предстои.Това са високообразовани и интелигентни хора,те много добре разбират какво вършат. Сега ще наблюдават какво ще стане ,когато се смесят различни по ниво, култура и религия хора.Тия ,които дърпат конците на световната политика-това е скрита елитна класа-искат да видят до каква степен ще настъпи интеграция-това ще даде насока за следващи стъпки към Нов Световен ред
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен69 А не е ли вербувана от МОСАД ?Щото майка и е евре_ка . От Латвия . Няма начин ,МОСАД да са я пропуснали .Ама хич няма да са я пропуснали .Щото действията и прекалено съвпадат със ци_нистките стремления.Слаба Европа и цио_истите чрез САЩ изсмукват каквото им трябва.
67
3
 
13
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
Чудя се как след всички ония велики държавни мъже ,които ръководеха Германия,това комсомолско недоразумение е начело на една велика държава !!!
66
4
 
2
 
! Отговори
ТОЧЕН преди 8 години
ОЧЕВИДНО, НА МИГРАНТИТЕ Е СТАНАЛО ЯСНО, ЧЕ ГЕРМАНИЯ И ВЪОБЩЕ ЕС ИМАТ ДЕМОГРАФСКИ ПРОБЛЕМ И ВЕДНАГА СА СЕ ЗАХВАНАЛИ ДА ГО РЕШАВАТ!
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късно е моме за китка!
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При един милион и половина официално регистрирани колко века ще са необходими на чиновниците, за да отсеят нормалните и отговарящите на условията от окървавените и мераклиите за лесен живот, за да ги експулсират? И за всеки един в какво парично измерение ще се изразява това!? Ти зарази някого с щам от агресивни бацили и му обещай аспиринче!!!
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще експулсира тя... баба си. Нали ги пуска без документи за самоличност!? От къде ще ги разбере какви са и кои са? Най-важното сега е да се затвори границата и да се спре притока. От там нататък да се залавят тия престъпници (бежанци), защото ако притока продължи и престъпленията ще растат.Ще хванат едни, ще ги върнат - ще влязат нови хиляди. Добре, че други държави около ЕС се стреснаха и върнаха граничния контрол, само Германия продължава да е сляпа.
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е те някой вече имат и условни присъди за престъпления ? Правилника е при всяко престъпление ги лишават от свобода и връщат обратно !Но Меркел е нарушила правилата и сега ги поставя пред парламента ??Кражбите и насилията са из цяла Германия ( само че либералите ги прикриват ) заради политическите си интереси !От друга страна няма как да скрият протестите на населението !
61
2
 
7
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 8 години
ИЗЛИЗА, ЧЕ ЕС И НЯКОИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ГЛУПАВИ ХОРА! ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧИ В ГЕРМАНИЯ И ДРУГИ СТРАНИ ОТ ЕС, МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРЕДВИДИ ДОРИ ОТ СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК И СЕ ПРЕДВИЖДАШЕ ОТ МНОГО АНАЛИЗАТОРИЕ, НО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ЕКИПИТЕ ИМ ЯВНО НЕ ИМ ДОСТИГА КОМПЕТЕНТНОСТ И МНОГО ДРУГИ НЕЩА ЗА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ, А ВСЪЩНОСТ НИ ЗАБЪРКАХА ВЪПРЕКИ НАШЕТО НЕСЪГЛАСИЕ В ОГРОМНА ОПАСНА КАША, КОЯТО СТОЛЕТИЯ НЯМА ДА БЪДЕ ПРЕОДОЛЯНА!
60
3
 
9
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Медиите имат огромна сила, която, эа съжаление може не само да помага но и да вреди, когато е иэполэвана неправилно!!! Насилията и престъпленията, иэвършени от БЕЖАНИТЕ, почти не намират място в новините!!! Нападения, сексуални посегателства и кражби!! Наблюдаваме едно ново неподоэирано ИЭМЕРЕНИЕ НА НАСИЛИЕТО!!!
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама тая още ли не са я обесили ???
58
2
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Пасторската щерка и комсомолска активистка г-жа Меркел е отговаряла за отдел"агитация и пропаганда" в тяхната FDJ - "Демократична Немска Младеж", еквивалентна на българският комсомол. Това са кадри - дялан камък, научени всичко да поемат и всичко да изпълняват, което им се постави като задача. Меркел не отстъпва дори милиметър от лозунга си "Ние ще се справим". Това, което приказва сега след инцидентите е само за замазване на очите. "Wischi -waschi"- на немски език. На всички Ви хубав ден!
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо бъркате . Меркел е от ГДР . Сега пекида е в Дрезден откъдето е тръгнал фюрера. Източните страни също не искат емиргранти. Защо трябва Меркел да е от КГБ....когато Русия не ги иска.
56
3
 
1
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 8 години
ВИЦА НА ДЕНЯТ. :D :D :D :D
55
2
 
8
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
До СТРАНДЖАТАЕ,и ? Ти ще си останеш същото фекалче!