Меркел поиска експулсиране на бежанци с условни присъди

Предложението трябва да бъде одобрено от парламента
9 яну 2016 21:22, Анисия Иванова
115
Меркел поиска експулсиране на бежанци с условни присъди

Германската канцлерка Ангела Меркел се обяви за по-строги правила за експулсиране на търсещи убежище, осъдени от германския съд, които да разрешават експулсирането на получилите дори условни присъди, предадоха ТАСС и Франс прес.

Ако бежанци извършат престъпление, което се наказва дори с условна присъда, правото им на пребиваване трябва да се отнема, заяви Меркел на пресконференция след края на партийно заседание в Майнц.

Това се казва и в изявлението, прието от ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС) в Майнц. Ръководството на ХДС се обяви и за ограничаване на броя на пристигащите в Германия бежанци, като посочи, че предвид непрекъсващия поток от мигранти, държавата и обществото се оказват пред предизвикателства, с които може да не се справят.

Предложението ще бъде обсъдено с коалиционните партньори на ХДС и ще трябва да бъде одобрено от парламента, отбелязва Асошиейтед прес.

През новогодишната нощ бяха извършени отвратителни престъпления, които изискват решителен отговор, подчерта Меркел. Промените в законодателството ще са в интерес както на германските граждани, така и на повечето бежанци, уверена е германската канцлерка.

Около 1000 младежи, повечето от които "с арабска или северноафриканска външност", се събраха на площад в Кьолн близо до катедралата и гарата. След това те се разделиха на малки групи и извършиха нападения срещу жени. Досега в полицията са постъпили над 300 оплаквания от потърпевши, които съобщават за посегателства, изнасилвания, оскърбления и грабеж. Над 100 подобни оплаквания са подадени и в полицията в Хамбург. Не е известно дали случаите в двата града са свързани.

От 31 временно задържани за разпит след новогодишните нападения 18 са били търсещи убежище, но е имало и 2 германци и 1 американец. Никой от задържаните засега не е обвинен в извършване на сексуални посегателства и разследването продължава. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Меркел да се експулсира незабавно от Германия заедно с всички мигранти до един.Заграждения по вънщните граници на ЕС ,пиле да не прехвръкне.
53
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вербувана е още като комсомолка от гдр за щази и руските служби
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сетила се мара да се побара
51
2
 
13
 
! Отговори
ВЕДНАГА! преди 8 години
ЕКСПУЛСИРАНЕ при ПРЕДИЗВИКАТЕЛНО държане:'когато пита "ЗАЩО МЕ гледаш лощо" и налита на бой!Този африканец или арабин е БЕЖАНЕЦ!( так ли се държахме , когато бягахме от социализма???)Веднага да се експулсира и да се БИЕ против ИД, а не да го издържаме и да се държи като УЛИЧНИК, а по-късно и като терорист!Ако искат- да останат САМО възпитани, БЛАГОДАРНИ, работещи и спазващи ЗАКОНИТЕ на приютилата ги страна. ИНАЧЕ- обратно! НЕ ИМ дължим НИЩО!!!
50
4
 
26
 
! Отговори
цезар преди 8 години
На много хиляден митинг в Дрезден, имаше плакати с надписи- Меркел в Сибир, Путин в Берлин.
49
2
 
4
 
! Отговори
Елена преди 8 години
До Анонимен 67:Те и евреите не бяха малко,но.......надявам се знаеш !(ако-не,попитай,образовай се,ако и да си мюслипримат).Затова не ме плашиш,а и немците се надигат.Спукана ви е работата,че и Меркел се посъвзема полека-лека.
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е ашкеназка и чрез нея евреите си отмъстиха на Германия. Не мислете Меркел за глупава или наивна. Може така да ви изглежда, но работата е доста по- различна. Само не е ясно какво ще стане, когато германците се събудят от този сън.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички медии дискредитират организирано остатъците от българските медици.Арабите щели да ни лекуват. Били само лекари и инженери.
46
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабите влизат под строй в Европа.Безчинстват безпаказано.А ние не може да влезем и в аптеката. Искат ни пръстови отпечатъци.
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ние ще влизаме в аптека с пръстови отпечатъци
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения кръст трябва да обособи места за безплатнен вазелин, така интеграцията на Меркел ще е по малко болезнена. Всичко останало е бутафорно.
43
2
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Мъжът нападнал полицията в Париж на 7 -и е живял в немски бежански лагер.Аре,лельо,пиши обяснения;-((((Тази е живият пример на поговорката:" Никога не е късно да станеш за резил".
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и за мен тая е внедрена агентура като нашата комунистка .която се спряга за кандидатка за генерален секретар на оон.как например същата има имоти за 3 милиона долара в манхатън.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има две хубави бг поговорки подходящи за меркелсетила се мара да се побараиникога не е късно да станеш за резил
40
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бившата гдр беше с над 1 милион агенти на щази и кгб.внедрените бяха най много сред политиците и разни уж активисти демократи като младата тогава меркел.това са спящите клетки на кгб които се издигат по служебната стълба и заемат най високи постове в сегашна германия.путинска русия е активирала бившата комсомолка
39
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
експулсирайте меркел. това е пример как една подредена хубава държава може да се съсипе за броени месеци
38
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кагебейско-сарайската корпорация яко работи за злепоставянето на Гжа Меркел!
37
3
 
31
 
! Отговори
хА-хА-ХА преди 8 години
Интересно къде ще ги експулсира Бабка Меркел, като миличките си нямат ни паспорти, ни нищо, пък и всичките лъжат, че са сирийци
36
4
 
16
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Не ми щели, Бабо Меркел, плюшени мечета.Най ми щели, Бабо Меркел, белички дупета.
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ги пусна в Европа беше много лесно; ги изгонят от Европа вече не е възможно. Вие трябва да плащате за вашата "толерантност" ! Цената на тази грешка е цяла Европа.