Меркел поиска експулсиране на бежанци с условни присъди

Предложението трябва да бъде одобрено от парламента
9 яну 2016 21:22, Анисия Иванова
115
Меркел поиска експулсиране на бежанци с условни присъди

Германската канцлерка Ангела Меркел се обяви за по-строги правила за експулсиране на търсещи убежище, осъдени от германския съд, които да разрешават експулсирането на получилите дори условни присъди, предадоха ТАСС и Франс прес.

Ако бежанци извършат престъпление, което се наказва дори с условна присъда, правото им на пребиваване трябва да се отнема, заяви Меркел на пресконференция след края на партийно заседание в Майнц.

Това се казва и в изявлението, прието от ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС) в Майнц. Ръководството на ХДС се обяви и за ограничаване на броя на пристигащите в Германия бежанци, като посочи, че предвид непрекъсващия поток от мигранти, държавата и обществото се оказват пред предизвикателства, с които може да не се справят.

Предложението ще бъде обсъдено с коалиционните партньори на ХДС и ще трябва да бъде одобрено от парламента, отбелязва Асошиейтед прес.

През новогодишната нощ бяха извършени отвратителни престъпления, които изискват решителен отговор, подчерта Меркел. Промените в законодателството ще са в интерес както на германските граждани, така и на повечето бежанци, уверена е германската канцлерка.

Около 1000 младежи, повечето от които "с арабска или северноафриканска външност", се събраха на площад в Кьолн близо до катедралата и гарата. След това те се разделиха на малки групи и извършиха нападения срещу жени. Досега в полицията са постъпили над 300 оплаквания от потърпевши, които съобщават за посегателства, изнасилвания, оскърбления и грабеж. Над 100 подобни оплаквания са подадени и в полицията в Хамбург. Не е известно дали случаите в двата града са свързани.

От 31 временно задържани за разпит след новогодишните нападения 18 са били търсещи убежище, но е имало и 2 германци и 1 американец. Никой от задържаните засега не е обвинен в извършване на сексуални посегателства и разследването продължава. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
21
 
! Отговори
Газостанция преди 8 години
Думата ембарго все повече добива смисъл в главата ми, но по посока ГДРистан. И не ща да ги виждам с лицемерните им усмивки и двоен стандарт. Не искаха наши и румънци пред амуджите, сега си бият собственото население в реално време на площада. Вън от Европа фройлайн.
13
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не може на човек без деца да му се повери съдбата на цяла Европа. Това е резултатът.
12
5
 
24
 
! Отговори
малко съм глупак, преди 8 години
Другари апаши , как ще и пука на дъртата , нали нея или семейството и никой не ги пипа ??? Кво да. И пука за народаи . Нали си получава Дол$рите от евреите от Вашингтон . Така, че Европа да му мисли Пс . То скоро нема да има европа . Християни ще останат само в страните които навреме се отделят от тоя потъващ кораб. И в Русия .
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел, съдът докато осъди 1150 000 колкото са aмуджитe в Германия в момента, ще е Четвъртият Райх!
10
2
 
23
 
! Отговори
Менгеле Бразил преди 8 години
След последната година външна и вътрешна политика на тая нудистка Шмеркел, израза: "Немеца си е Германец" придобива нов смисъ и вече съвсем не е комплимент. Нито е дестинация и желание тази нова държава Германистан. Вън Германистан от ЕУ и визов режим.
9
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На меркел не и пука за своя народ. Тя маша на американците. Днес ги насилват утре ще ги убиват
8
2
 
44
 
! Отговори
мустак с перчем преди 8 години
*** тая сериозно ли си верва? Щом пуска полицията срещу изнасилените си избирателки, дните и са преброени.
7
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, изложила се бабето. Но все пак, да бъдем реалисти. Грешката е на другаря Сталин с неговия мек характер и вяра в доброто и човека. Остави гнилото в Германия с надежда, че ще станат хора, макар и късно. Надежди дава другарят Ким, новият Чингис Хан. Убеден съм, че скоро ще стъпи в Европа и ще въведе ред и законност. Арапите, ***, гагаузите и пр. ще станат истински мъже и граждани - е, тези които ще останат живи.
6
2
 
24
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
...директор на училище или детска градина..Пази боже, най-добре за изпълнителен кадър в кучешки приют.
5
3
 
42
 
! Отговори
Повръща ми се преди 8 години
Тая като я вида , нема ви кажа колко лошо ми става. Добре, че не съм Немец
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гузпуджо фрьойланд М, къде ги евро-атлант-гейските ценности и диамантди? Фсички димокради и либерасти, герберасти, и прочие - да спретнем мощен гей-парад!
3
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ръководен пост жената става най-много за директор на училище или детска градина. Тая баба ще съсипе най-добрата държава в Европа.
2
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България!
1
2
 
30
 
! Отговори
будало преди 8 години
AUSVIZ RESTART