Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?

"Билд" твърди, че полицията е укривала, че бежанци са виновните
Обновена: 9 яну 2016 12:45 | 9 яну 2016 12:29,
177
Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?
Снимка: архив Reuters

Полицията прикрива нападения, извършени от бежанци, пише германският вестник Билд.

Десетки нападения на жени е имало в новогодишната нощ в Кьолн и Хамбург. Най-малко 80 пострадали са подали оплакване в полицията. Жените били атакувани от тълпа от около 1000 мъже от арабски и северноафрикански произход.Финландската столица Хелзинки, австрийската – Виена, и югоизточният шведски град Калмар са поредните европейски градове, които обявяват, че са отчели необичайно високо равнище на сексуални посегателства през новогодишната нощ.

Първата страница на изданието е със заглавие "Забранено ли е на полицията да казва истината?". Материалът се фокусира върху факта, че подробности относно нападенията в Кьолн и други градове започнаха да излизат много късно, пише bTV. 

Статията на таблоида само добавя масло в и без друго разбушувалият се пожар от негативни мнения за бежанците. Докато през лятото Германия приемаше бежанците с отворени обятия, сега страната обръща посоката.

Според вестника полицията в Кьолн първоначално не е дала информация, че в нападенията над жени на Нова година са участвали бежанци. "Билд" твърди, че във вътрешните данни на полицията е отбелязано, че голяма част от арестуваните тогава 71 души са бежанци.

Високопоставено полицейско лице от Франкфурт, чието име не се споменава, е заявило пред германския вестник, че им били дадени стриктни инструкции да не казват доброволно за престъпления, извършени от мигранти.

Подобни подробности полицията може да дава единствено на директни въпроси по темата, зададени от журналисти.

Говорител на правителството в Хесе призна, че журналистите били посъветвани да бъдат дискрени, отколкото да рискуват вълна от негативни мнения.

Говорител на германският канцлер Ангела Меркел заяви, че подобно поведение на бежанци "не само нарушава закона, но води до негативни мнения за мнозинството невинни бежанци, които търсят единствено защита".

Вчера полицейският началник на Кьолн беше уволнен след критики за несправяне с насилствените сблъсъци и действия в западногерманския град в новогодишната нощ.

60-годишният Волфганг Алберс трябваше да напусне поста, за да бъде "върнато общественото доверие", заяви вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Ралф Йегер. Той изтъкна, че Алберс е проявил разбиране по въпроса. "Моето решение за уволняването на Алберс е необходимо, за да бъде възстановено доверието на обществото в кьолнската полиция", добави Йегер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Donald Tramp da si zatvarq ustata da ne svarshi kato gospodin Ford i kato prezidenta Kenedi .. tova che si na post na koito imash otgovornosta da prilagash reshenia ne ti pozvolqva da gi vzemash
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Играта на демокрация роди Хитлер.При една тежка криза да се правиш на демократ да не виждаш наглоста , арогантноста и високия жизнен стандарт който демонстрираха евреите .Това постави Хитлер начело на една от най-великите нации.Парадокс на съдбата е че власта лично му е връчена в Райхстага от Клара Цеткин.Загубила изборите до последно тя е вярвала в демократичния път на Германия.Завършва живота си в СССР.Сега в Русия живее предшественника на Меркел Шриодер.Дали и Меркел няма да го последва
71
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Оруел 2:Толерантността е тирания за толерантния.Обаче криенето си е свинщина и половина!!!!Бах тази свобода на словото прехвалена,бах този културен модел.Да и мацнат ските на тая,но белятавече е станала.Сега да му мислят как да ги изкарат и къдетези ***.Квоти за разселване на тези лииииииии?
70
0
 
47
 
! Отговори
АААААА преди 8 години
МЕРКЕЛ ИЗКАРА ВОДНИТЕ ОРЪДИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯТА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД,А СРЕЩУ ИЗНАСИЛВАЧИТЕ -МИГРАНТИ ,ПРИБРА ПОЛИЦАИТЕ И УКРИ БРОЯТ НА ПОСТРАДАЛИТЕ СТУДЕНТКИ,ТОВА Е ПРЕДАТЕЛ СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКОТО ХРИСТИЯНСТВО -ДОЛУ И ОСТАВКА
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако щатите заповядат на Меркел да не допускат бежанци в европа тя ще изпълни указанията но за съъжеление америка се управлява от хора които са създали законите на европа които искат и канят от цял свят бежанци в европа и яростно се борят срещу хора като Доналд Тръмп които иска да промени тази политика.
68
0
 
23
 
! Отговори
ако е така преди 8 години
излиза, че управляващите са ***-садисти?
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сравнение между Германия и България и дума не може да стане както между българи и немци.За 100 опита за изнасилване веднага има наказани и ще има още на първите избори.А у нас вече ни клатят цели 25г.и края не му се вижда.
66
0
 
9
 
! Отговори
do 103 преди 8 години
Василев - самотен *** сред нормалните хора. Той последен ще разбере за какво иде реч горкият..
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега, днес, втози момент 1700 полицаи заедно с 1300 антидемонстранти араби и турци в Кьолн срещу 450 демонстранти на Пегида. Тоава е ситуацията. Нямам думи.
64
0
 
31
 
! Отговори
Х преди 8 години
Нали излезе информация, ЦРУ от години са подслушвали Меркел.Кой знае с какво я изнудват.Иначе човек не може да си обясни тази убийствена политика.
63
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадафи им го каза преди да го утрепат: Направихте най-голямата грешка, Либия бе стената, която спираше цялата тази маса към Европа. Либия имаше строг режим и охраняваше гранците и не допускаше подобни нашествия. Те унищожиха Либия и потока тръгна. Няма спирне вече Сирия, Ирак, Афганистан, Страни от Африка, Ливан, всико идва насам без да има пречки вече.
62
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо социални помощи Германия трябва да приеме 2-3 години задължителна казарма за млади мъже бежанци или имигранти и да ги праща в Либия и Сирия да се бият срещу ислямска държава. Като искат да живеят в Германия, трябва да изпълнят и дълга си.
61
0
 
31
 
! Отговори
Митака преди 8 години
Как какво да се направи, Затягане на външните граници на ЕС и недопускането им тук или само хора, които ще са в + за Европа. Щом демократични държави, като САЩ, Саудитска Арабия, Кувейт не ги приемат, значи може. Забележете само, че богатите, фрашкани с пари саудитци, катарци не искат и да чуят за бежанци, а са мюсюлмани, защо ние трябва да ги приемаме, различни религии, различен живот, различни обичай, защо?
60
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 8 години
До ВасилевАз мисля и ти загубил връзка с реалността, и страдаш от раздвоение на личността,ту си Василев,ту Странджа, ту агент Някой си.
59
0
 
13
 
! Отговори
митака преди 8 години
Погледнете снимки на Сирия, вижте, че всичко е стутено, няма как да се възстанови, а явно и са решили да сменят земите. Те идват на ново място и се преселват тук, с ясна цел да отанат за доста дълго. Това е според мен.
58
1
 
2
 
! Отговори
Касандра преди 8 години
До До ЛюбопитенВсичко това е вярно и всички го знаем ,и какво от това?
57
2
 
28
 
! Отговори
митака преди 8 години
Хората ясно казаха, русите хора със сини очи до 30-40 години ще изчезнат, няма да има такива. До 20-30 години излямизацията е факт в Европа. Европейската раса изчезва. От една страна ниска раждаемост 1,2 деца на средно немско семейство, срещу 5.6 средно за едно м'с'лманско, смятайте, колко ще са тези 1,2 милиона след 20 години. Най-лошото е че тези хора не сикат да учат немски, не искат да ядат немска храна, не искат да спазват немски закони. Искат просто да превземат Европа без война отвътре.
56
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАНА МЕРКЕЛ ДНИТЕ И СА ПРЕБРОЕНИ, ПОВЕЧЕТО НЕМЦИ НЕ Я ЖЕЛАЯТ ПОВЕЧЕ !
55
0
 
24
 
! Отговори
До Любопитен преди 8 години
Как кой? САЩ и Израел, които ръководят света или п-голяма част от него, решиха така и направиха план за действие, които се изпълнява стриктно. Бомбандираха Сирия, преди това Ирак, Афганистан, разнебитиха тези държави, с ясна цел, че ще последва поток към Европа. Целта е ислямизация на стария континетн и неговото отслабване. САЩ едва ли иска силна Европа. Засега много успешно изпълняват плана си, с помоща на продажните евро лидери, с изключение на няколко страни сред които Унгария.
54
0
 
26
 
! Отговори
1 преди 8 години
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Drangov.pdfТвърде дълго живяхме в илюзии и тлъсто блаженство. Забравихме, че България е извоювана с кръвта на дедите ни. Станахме лигльовци и дървени философи, огъзени на всякаква политическа етническа и друга ***. Ще си платим цената.