Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?

"Билд" твърди, че полицията е укривала, че бежанци са виновните
Обновена: 9 яну 2016 12:45 | 9 яну 2016 12:29,
177
Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?
Снимка: архив Reuters

Полицията прикрива нападения, извършени от бежанци, пише германският вестник Билд.

Десетки нападения на жени е имало в новогодишната нощ в Кьолн и Хамбург. Най-малко 80 пострадали са подали оплакване в полицията. Жените били атакувани от тълпа от около 1000 мъже от арабски и северноафрикански произход.Финландската столица Хелзинки, австрийската – Виена, и югоизточният шведски град Калмар са поредните европейски градове, които обявяват, че са отчели необичайно високо равнище на сексуални посегателства през новогодишната нощ.

Първата страница на изданието е със заглавие "Забранено ли е на полицията да казва истината?". Материалът се фокусира върху факта, че подробности относно нападенията в Кьолн и други градове започнаха да излизат много късно, пише bTV. 

Статията на таблоида само добавя масло в и без друго разбушувалият се пожар от негативни мнения за бежанците. Докато през лятото Германия приемаше бежанците с отворени обятия, сега страната обръща посоката.

Според вестника полицията в Кьолн първоначално не е дала информация, че в нападенията над жени на Нова година са участвали бежанци. "Билд" твърди, че във вътрешните данни на полицията е отбелязано, че голяма част от арестуваните тогава 71 души са бежанци.

Високопоставено полицейско лице от Франкфурт, чието име не се споменава, е заявило пред германския вестник, че им били дадени стриктни инструкции да не казват доброволно за престъпления, извършени от мигранти.

Подобни подробности полицията може да дава единствено на директни въпроси по темата, зададени от журналисти.

Говорител на правителството в Хесе призна, че журналистите били посъветвани да бъдат дискрени, отколкото да рискуват вълна от негативни мнения.

Говорител на германският канцлер Ангела Меркел заяви, че подобно поведение на бежанци "не само нарушава закона, но води до негативни мнения за мнозинството невинни бежанци, които търсят единствено защита".

Вчера полицейският началник на Кьолн беше уволнен след критики за несправяне с насилствените сблъсъци и действия в западногерманския град в новогодишната нощ.

60-годишният Волфганг Алберс трябваше да напусне поста, за да бъде "върнато общественото доверие", заяви вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Ралф Йегер. Той изтъкна, че Алберс е проявил разбиране по въпроса. "Моето решение за уволняването на Алберс е необходимо, за да бъде възстановено доверието на обществото в кьолнската полиция", добави Йегер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно ли ще правят бежански лагер в Бухенвалд?
32
1
 
27
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До СТРАНДЖАТА. Виж какво, соросоидно псе, никакъв другар не съм ти, и престани с тези червени, зелени и бембени че ставаш смешен, палячоо! А на тебе да те питам кой ти плаща, *** НПО-тата и ре.заците ли. Гдна долна, продажна твар
31
0
 
25
 
! Отговори
КеУеме преди 8 години
То бива излагация, ама това на нищо не прилича...Тези са такива наивници, че няма накъде. Карат на юнашко доверие. Турците ги мотаят и лънготят, а ния само я-кат... Ja, ja... Ние си имаме горчив опит с нашите ромеи и си знаем урока. Доверие само на мъртвия ромей. На ви сега задачка за домашно, как се интегрира divak. Като размахвахте пръсти към нас за ромеите, нека сега да ви видим вас какви тарикати сте...
30
25
 
3
 
! Отговори
сегрегация преди 8 години
Вижте какво, Германия спешно се нуждае от евтина работна ръка. Приеха ни в ЕС щото мислеха че ще работим там, но се оказа че източноевропейците са неграмотна мързелива шайка която само гледа как да превърти някой лев с дребни далавери. Сега си докарват работна ръка араби, ще ги селектират и като подберат каквото става другите ще ги изгонят. Както и нас, вече им писна от ЕС май на западняците.
29
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До СТРАНДЖАТА. Последно, къде ще ходя, при Хитлер или при Ленин. Защото твоята дестинация не се променя.
28
0
 
16
 
! Отговори
хА-хА-ХА преди 8 години
"Какво се случва с Дахау и Бухенвалд?"Очаква се скоро да ги реновират и осъвременят. Очаква се доставка на молитвени килимчета в джамията с душовете.
27
0
 
17
 
! Отговори
до СТРНЖАТА преди 8 години
Радвам се ,че има такива които мятат бомбички по бежанските центрове СТРАНЖА, а те ще стават все повече и повече.
26
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 8 години
До СТРАНДЖАТААбе и ти ли си от Мигрантите,та толкова те боли за тях,някое направило кариера в пустинята докторче по камилски болести или инженерче открило колелото с диплома от Бг Университет?
25
1
 
24
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До аз. Това е друга тема, но иначе си прав де, не споря, че престъпниците в България си имат премиер. Съвсем си е така. Само че на нова година нямаше изнасилени и опипвани момичета, площадите бяха пълни и си беше спокойно. А опредено мисля че нещата трябва да започнат от германия първо защото там бежанците са най-много, по вина на Меркел и второ защото, харесва ли или не, политиката на ЕС се диктува от Германия. Отчасти и от Франция и Англия, но водещата политическа сила е Германия.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говорител на германският канцлер Ангела Меркел заяви, че подобно поведение на бежанци "не само нарушава закона, но води до негативни мнения за мнозинството невинни бежанци, които търсят единствено защита". "Баба Меркел все още възприема "бежанците" като невинни ангелчета. Докога?!?
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво се случва с Дахау и Бухенвалд? Ще отварят ли врати врати скоро, за да посрещнат с "топла и задушаваща" прегръдка, дружески поканените бежанци?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4-я райх :-D
21
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 8 години
До SharkПрепоръките за Германия са чудесни,а как е в България,кого свалихте и как се оправяте с престъпността там,или няма такава?О как да има, като само в България,престъпниците си имат Премиер
20
4
 
16
 
! Отговори
до СТРАНЖАТА преди 8 години
А ти какво мислиш че се случва в Германия в момента: преиздават "Моята борба", активно се работи по демонизиране на бежанците както едно време срещу евреите. В Германия се възражда Третия райх.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
shte zatvorqt i nashite granici ..... vsichko do bosfora shte bade razchisteno v tocniq moment ;)
18
3
 
15
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До СТРАНДЖАТА. Е ти гледай скоро да не станеш почитател на алаха, че като дойдат ря.зените и ти опрат ножа в гърлото и вдигнат полата на дъщеря ти ще приемеш алаха. Тогава ще търсиш Хетлер, ама ще е късно!
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАНяма значение вече, колко мандата ще има Меркел. Късно е за каквото и да е било. Германия, която познавахме, я няма, няма и да я има.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАНДЖАТА ochakvaite skoro i v USA ako proekta ``ubii hlebarkite`` mine v evropa
15
1
 
20
 
! Отговори
дрън дрън преди 8 години
Само дето няма да затворят границите на ЕС, а ще затворят границите на Западна Европа, а България ще остане отвънка. И накрая от много въртене между два стола на земята
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kak da obedinish evropeicite ako ne mojesh po normalen nachin ? ...... emi chrez voina be druzq ;)