Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?

"Билд" твърди, че полицията е укривала, че бежанци са виновните
Обновена: 9 яну 2016 12:45 | 9 яну 2016 12:29,
177
Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?
Снимка: архив Reuters

Полицията прикрива нападения, извършени от бежанци, пише германският вестник Билд.

Десетки нападения на жени е имало в новогодишната нощ в Кьолн и Хамбург. Най-малко 80 пострадали са подали оплакване в полицията. Жените били атакувани от тълпа от около 1000 мъже от арабски и северноафрикански произход.Финландската столица Хелзинки, австрийската – Виена, и югоизточният шведски град Калмар са поредните европейски градове, които обявяват, че са отчели необичайно високо равнище на сексуални посегателства през новогодишната нощ.

Първата страница на изданието е със заглавие "Забранено ли е на полицията да казва истината?". Материалът се фокусира върху факта, че подробности относно нападенията в Кьолн и други градове започнаха да излизат много късно, пише bTV. 

Статията на таблоида само добавя масло в и без друго разбушувалият се пожар от негативни мнения за бежанците. Докато през лятото Германия приемаше бежанците с отворени обятия, сега страната обръща посоката.

Според вестника полицията в Кьолн първоначално не е дала информация, че в нападенията над жени на Нова година са участвали бежанци. "Билд" твърди, че във вътрешните данни на полицията е отбелязано, че голяма част от арестуваните тогава 71 души са бежанци.

Високопоставено полицейско лице от Франкфурт, чието име не се споменава, е заявило пред германския вестник, че им били дадени стриктни инструкции да не казват доброволно за престъпления, извършени от мигранти.

Подобни подробности полицията може да дава единствено на директни въпроси по темата, зададени от журналисти.

Говорител на правителството в Хесе призна, че журналистите били посъветвани да бъдат дискрени, отколкото да рискуват вълна от негативни мнения.

Говорител на германският канцлер Ангела Меркел заяви, че подобно поведение на бежанци "не само нарушава закона, но води до негативни мнения за мнозинството невинни бежанци, които търсят единствено защита".

Вчера полицейският началник на Кьолн беше уволнен след критики за несправяне с насилствените сблъсъци и действия в западногерманския град в новогодишната нощ.

60-годишният Волфганг Алберс трябваше да напусне поста, за да бъде "върнато общественото доверие", заяви вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Ралф Йегер. Той изтъкна, че Алберс е проявил разбиране по въпроса. "Моето решение за уволняването на Алберс е необходимо, за да бъде възстановено доверието на обществото в кьолнската полиция", добави Йегер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами, даже да махнат Меркел, няма много неща да се променят. Тя дори не е от либералните партии, а от консервативните християндемократи. В сегашната ситуация те пак ще си спечелят изборите и ще сложат просто друг кандидат. Да не говирим, че въпреки бежанците мнозинството иска Меркел да си стои заради икономическата стабилност и спада в безработицата при нея.
12
0
 
26
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
Тия немци се оказват толкова жалки , че няма накъде.
11
1
 
35
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 8 години
Да,бе да!!! Точно шефът на Кьолнската полиция е виновен... Тоя и една крачна нема да направи без заповед...айде пак пясък в очите на оФцете....Махайте я тая Меркелица...кой знае с какви компромати я стискат за гушата
10
0
 
38
 
! Отговори
:-D преди 8 години
"Говорител на германският канцлер Ангела Меркел заяви, че подобно поведение на бежанци "не само нарушава закона, но води до негативни мнения за мнозинството невинни бежанци, които търсят единствено защита". "Баба Меркел още не е разбрала накъде отиват нещата.Няма невинни бежанци. Това е инвазия.
9
0
 
37
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
А баш виновникът за всичко това-Меркел,си кюти на поста и се прави на света вода ненапита!Няма нищо-като почнат и кла.нетата,няма как германците да не я уволнят!То Германия носи на 100-200хил.жертви!Ама ние не носим!Затова трябва да се действа незабавно!Пълно затваряне на границата,а вече влезлите само в лагери и който гъкне-незабавна депортация!
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всеки 50 г. се намира лидер на най-силната държава в Европа Германия, който иска да я затрие с лудост.
7
1
 
35
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Разбира се ...та амуджите са хората на Меркел ! Тя е водачката на ислямистите в Европа ! Ангела Абду Саллах Меркел е истинското и име !
6
1
 
46
 
! Отговори
Shark преди 8 години
МЕРКЕЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕНА, ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН. АКО ГЕРМАНЦИТЕ ВСЕ ОЩЕ ИСКАТ ДЪРЖАВАТА СИ ТАКАВА, КАКВАТО Е, ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СВАЛЯТ МЕРКЕЛ ОТ ВЛАСТ. НАЙ-ДОБРЕ НА НЕЙНО МЯСТО НЯКОЙ КАТО ХИТЛЕР, ДА, ГОВОРЯ СЕРИОЗНО, ПРИ СЪЗДАЛАТА СЕ СИТУАЦИЯ САМО МНОГО ЗДРАВА РЪКА МОЖЕ ДА ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО. ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦИТЕ НА ЕС, ДА СЕ НАЛОЖИ КОНТРОЛ НАД ТЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ СА ТУК И ЗА НАЙ-МАЛКИЯ ГАФ ДА БЪДАТ ЕКСТРАДИРАНИ ИЛИ В ЗАТВОРА. ГЕРМАНЦИ, ДРУГ ПЪТ НЯМА, ИНАЧЕ СИ ОТИВАТЕ. ЛОШОТО Е ЧЕ И НИЕ
5
0
 
2
 
! Отговори
Nka преди 8 години
Ancheto prebori sivata ikonomika na ulichnia jenski pazar :-) i podbivaneto na clubnite ceni.:-)
4
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА ХА. ГОЛЕМ СМЕХ! ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА БЪДАТ ДИСКРЕТНИ!!!ХА ХА ХА ХА ХА. ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ АШЛАДИСВАНЕТО НА ГЕРМАНСКИ ДЕВОЙКИ Е РАЗРЕШЕНО ЗА АФРИКАНСКИ БЕЖАНЦИ. ПОРАДИ НЕДОСТИГ НА АКТИВНИ МЪЖЕ В ГЕРМАНИЯ БАБА МЕРКЕЛ ИСКА ДЕВОЙКИТЕ ДА БЪДАТ ОБЛАДАНИ ОТ АФРИКАНЦИТЕ И ДА РОДЯТ *** С КОИТО НАЦИЯТА ДА СЕ ОБЛАГОРОДИ. ХА ХА ХА ХА ХА. БАБО МЕРКЕЛ ТИ СИ ЗАГОРЕЛА ТОВА Е ЯСНО!!! НО ЗАЩО ПОЗВОЛЯВАШ ДА СЕ ГАВРЯТ ТЕЗИ ИЗВЕРГИ С ДЕЦАТА НА ГЕРМАНИЯ!!!!
3
0
 
66
 
! Отговори
минаващ преди 8 години
спрете с това определение"БЕЖАНЦИ"Няма бежанци-има агресивни нашественици-имигранти от ислямски произход!Това е новият начин на завземане на територии-чрез инфилтриране на уж"невинни"имигранти.Баба Меркел да си пие лекарствата за менопауза и склероза и да си стои в някой пансион за хора с деменции.
2
0
 
56
 
! Отговори
не само преди 8 години
полицията но и медиите и журналистите са виновни прикривайки или избягвайки да задават неудобни въпроси. една такава автоцензура не си пасва с обвиненията които запада отправя към полша за опита на управляващите там да контролират медиите !! и в германия и в полша правителствата манипулират обществото и крият истината и за това -оставка !!
1
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уволнете Меркел.