Бежанци едва не се задушиха в камион в Македония

Спасили се като разбили вратата
Обновена: 10 яну 2016 11:38 | 10 яну 2016 11:37, Веселина Йорданова
34
Бежанци едва не се задушиха в камион в Македония
Снимка: БТА, архив

Тридесетина нелегални мигранти, по-специално иракчани и иранци, избягнаха смърт от задушаване, като разбиха в Македония вратите на камион, който ги превозвал към Западна Европа, предаде Франс прес.

Камионът бил изоставен от шофьора си в района на Куманово, в северната част на Македония, близо до границата със Сърбия, посочи местната полиция. В него имало 16 иракчани, 15 иранци и 2 либийци. Те били заключени в камиона, но успели да разбият вратите и да излязат. Някои от мигрантите обаче били в тежко състояние.

Влезли в Македония от Гърция, групата мигранти се качила в камиона в южната част на страната. Камионът бил с фалшиви регистрационни номера.

Македония разрешава през територията й да преминават само хора, бягащи от зони на конфликт, а именно сирийци, иракчани и афганистанци. Така че само 16-те иракчани от камиона бяха откарани в приемен център в Табановице на границата със Сърбия и получиха разрешение да продължат пътя си към ЕС.

В края на август в Австрия 71 мигранти, сред които 8 жени и 4 деца, умряха в хладилен камион, изоставен от трафикантите на незаконни мигранти на магистрала близо до Виена. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: македониябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари