Бил Гейтс изгуби 4.5 млрд. долара за седмица

Милиардери останаха общо без 194 млн. в първите дни на годината
Обновена: 10 яну 2016 10:08 | 10 яну 2016 08:58, Веселина Йорданова
40
Бил Гейтс изгуби 4.5 млрд. долара за седмица
Снимка: архив, Ройтерс

Милиардерите, влизащи в списъка на 400-те най-богати хора на планетата, са загубили през първата седмица на новата година общо 194 милиарда долара на фона на спада, регистриран на световните пазари и на спада на цените на петрола, предаде ТАСС, като се позова на агенция Блумбърг.

Само Бил Гейтс, основателят на Майкрософт, е изгубил през първата седмица на годината 4,5 милиарда долара.

Състоянието на мексиканския милиардер Карлос Слим пък е намаляло за първите седем дни от годината с 5,7 милиарда долара.

Най-много обаче е загубил ръководителят на компанията Амазон Джеф Безос.

Неговото състояние за първите дни на 2016 г. е намаляло с 5,9 милиарда долара, а акциите на компанията паднаха с 10 процента.

Сега състоянието на 400-те най-богати хора на планетата се оценява общо на 3,7 трилиона долара. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: милиардериБил Гейтс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За него това са жобни пари.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не казахте по-рано. Па некой да беше казал къде ги е загубил та да помагаме да си ги намери!
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До на *** честитоОчакваме го спада на долара, ама междувременно рублата се спука.
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕдин долар достигна 76 рубли, съвсем скоро ще стане и 3000. Кризата в Русия тепърва започва!---------Всеки *** *** ще ти каже , че рублата се индексира и има златно покритие. А бе казано накратко долар-рубла курс в свинарника не ги интересувало...
23
0
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
М-да-а, Саудитска Арабия също не е цъфнала и вързала - за миналата година 98 милиарда дефицит или 13%. Пак са добре, прогнозите бяха за 20%, обаче нищо чудно да си наваксат тази година, ако цените на петрола продължават да спадат.
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един долар достигна 76 рубли, съвсем скоро ще стане и 3000. Кризата в Русия тепърва започва!
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопAко имаше и най-мизерен хабер от финанси, щеше да си абарясал, че първо кихна китайския юан и причини насиpане на долара и пиндоския фондов пазар.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кихването на долара - насиpане на рублата ...кихването на долара задейства печатниците в Москва. Това се отразява на върхушката, която харчи парите на Запад. Руснак не пие френско шампанско и не пуши пури. Вместо износ на петрол към ЕС , барелите отиват към Китай и за вътрешно потребление. Цената на добива в Русия рязко спада поради слабата рубла, отива на 1-2$ за барел/и се плаща с рубли!/, в Норвегия 15-20$. За Саудитскса арабия е 1-2$, но те внасят всичко и разпределят ужасно несправедливо
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето ме впечатли разговор с кубински другар, непосредствено след 1989 г. При НРБ, Куба обменяше на бартер захар срещу електрокари и пилета. След това вече се водеше борсова търговия - кубинската захар се изкупуваше на борсите за три години напред. След това всеки кораб със захар, напускаш Хавана, започваше да бъде продаван и препродаван виртуално пак на борсите , почти винаги с вдигане цената на захарта. Накрая пристигаше във Бургас и туз започваше същата спекула с Мултигруп
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 23 - грамотния:Парите служат, за да си купуваме свинско и бира - тъй да знайш.
17
2
 
19
 
! Отговори
БКП преди 8 години
Бил Гейтс нищо не е загубил , освен евентуалната възможност да си продаде акциите на по-висока цена. На него му струват по номинал-10 цента или 1 долар. Всичко отгоре е резултат от алчност,спекулации,огромна маса виртуални пари в света,инсайдерска информация и всичко ,което съпътства цирка , наречен "свободен пазар"!
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста неграмотност лъха от повечето коментари под мен, да не кажа направо простотия. В България за жалост хората са икономически много неграмотни, малко хора знаят какво са парите, каква е тяхната функция и същност, да не по-сложни понятия като фондов пазар.
15
0
 
21
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Вай, завалията ! Видях един тая сутрин да бърка в един контейнер за *** в нашия квартал -- трябва да е бил Б И Л !
14
2
 
13
 
! Отговори
Уиндоус ХР преди 8 години
До няма нуждаПазарът на акции не отразява състоянието на икономиката. Отразява единствено очакванията на играчите накъде ще тръгна курсът. А защо мислят, че ще тръгне нанякъде е вече втора производна :)----Не само "пазарът на акции", а като цяло т.н. "пазар" е функция на очакванията и НИКОГА не отразява обективно реалността ! :)
13
1
 
7
 
! Отговори
няма нужда преди 8 години
Това не е съвсем така. Все едно да питаш различни хора всеки ден колко струва твоята къща. А ако пазарът се възстанови след два дни? Бил Гейтс ще спечели докато ходи на магазин пак 4.5 млрд. Пазарът на акции не отразява състоянието на икономиката. Отразява единствено очакванията на играчите накъде ще тръгна курсът. А защо мислят, че ще тръгне нанякъде е вече втора производна :)
12
5
 
20
 
! Отговори
Уиндоус ХР преди 8 години
Бил Гейтс изгуби 4.5 млрд. долара за седмица----Малко е...а имайки напредвид, че в днешно време "богатството", както и "дълговете" които се измерват във вид на "пари" са виртуални, то дефакто загубата му е виртуална, т.е. чисто счетоводно-пикселова! Той никога не е виждал "на живо" тия милиарди... били са просто във вид пиксели и нищо повече от пиксели! :))
11
8
 
29
 
! Отговори
на тъпаците честито преди 8 години
Тъпите американци искаха да накажат руснаците с глупавите си санкции, но се оказа, че на практика наказаха себе си със стотици милиарди долара загуби. Да им е честито! Очаквайте скоро и спад на долара.
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Загубите, както и стойността на самите акции са фиктивни. На 1$ реална стока се падат 20$ акции, напълно нереални. Това е капитамизмът днес - дпекула и унищожаване на производството. 80% от БВП на САЩ е в сферата на услугите - от банкиране до подстригване. Например използването на сълзотворен газ срещу "окупаторите на Уолстрийт" минава в сферата "услуги на населението". В КНР 80% от БВП е реалното производство.
9
2
 
21
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Тцъ, тцъ, тцъ. Завалията!За мене няма опасност никога да загубя 4,5 милиарда за седмица. Даже за месец или за година...
8
1
 
9
 
! Отговори
Ех! преди 8 години
Де и аз да можех да изгубя толкова!:-D:-D:-D