Мюсюлманска асоциация иска извинение от Тръмп

Причината е инцидент на негов предизборен митинг
Обновена: 10 яну 2016 08:18 | 10 яну 2016 08:13, Веселина Йорданова
160
Мюсюлманска асоциация иска извинение от Тръмп
Снимка: БТА

Асоциацията за защита на правата на мюсюлманите в САЩ призова републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп да се извини, след като мюсюлманка беше изгонена от един от предизборните му митинги, предаде Асошиейтед прес. Инцидентът се разиграл в петък в университета Уинтроп в Южна Каролина.

Стюардесата Роуз Хамид отишла на митинга, за да чуе какви обещания ще направи Тръмп. Тя решила да става от мястото си всеки път, когато той каже нещо обидно не само за мюсюлманите, но за всеки.

Още при първото ставане обаче хората около нея започнали да я сочат и да скандират "Тръмп, Тръмп, Тръмп", за да привлекат неговото внимание върху нея. Някои от присъстващите дори започнали да я питат дали носи бомба.

Тогава охраната дошла при стюардесата и я придружила до изхода, без обаче да упражнява насилие.

Съветът за американо-ислямски връзки призова Тръмп да се извини на Роуз Хамид заради случилото се. Тръмп не спомена за инцидента по време на нова предизборна проява в щата Айова вчера, но защити предложението си за временна забрана на допускането на мюсюлмани в страната.

Той каза, че това предложение е привлякло вниманието върху радикалния ислямски екстремизъм, който той обрисува като "дълбоко вкоренен проблем в САЩ и по света". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
20
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тръмп си знае работата! Пък много са обидливи тия мюсли!
44
6
 
0
 
! Отговори
Исмаил до 64 преди 8 години
А няма такива работи. Стар и нов завед...
43
0
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
сравнението ти е неправилно и неприемлива!!!!. Все едно да сравняваш православните от малцинството с българите православни и да кажеш че всички православни в България са с традиция на малцинствата.
42
13
 
0
 
! Отговори
исмаил до 58 преди 8 години
И аз мога да ти изкарам извадки от Библията . А на практика виждаме инквизицията що за мирни методи на вяра и любов има.Пак се повтарям. Кажете ми един град където християнството не е наложено с проливане на кръв тогава ще говорим...
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи няма проблем краварите да щъкат из Близкяи изток и не само и да мятат бомби за някой барел, обаче ако мюсюлманите решат да отидат в САЩ - голям проблем. Съгласен съм никой да не ходи в САЩ, но само янките се изнесат от всички държави и спрат да са на всяка манджа меродия. Всичко друго е двое стандарт.Да не говорим пък, че точно те финансират и създадоха ислямистите, за да държат в шах определени лидери по света, а и да си продават оръжията, както и да контролират наркотрафика и петрола.
40
1
 
15
 
! Отговори
истина е преди 8 години
Исляма не само промива мозъци а променя и етническата принадлежност на людете които са му се поддали.
39
8
 
2
 
! Отговори
Исмаил до 55 преди 8 години
Я сега им прочети досиетата за принадлежност към ДС-КГБ и тогава пиши глупости....ДС поръча атентатите за да развърже ръцете на милицията по време на Възродителния процес.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ейй, ама много ме кефи този Тръмп !! Дано да го изберат за президент ! На който не му харесва в християнските държави - да ходи където иска.Много важни мюслитата - ама ние, християните сме виновни да се стигне до тук - с нашата толерантност.В Брюней който християнин празнува Коледа го наказват с 5 години затвор - и това го съобщиха официално! Представяте ли си ?! И къде блее Хелзинския комитет и другите хрантутници, които само на нас размахват пръст.А ние тук позволихме диктат на малцинствата.
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терористите от Гара Буново си бяха чисти мюсюлмани, надъхани от турските служби и тяхната пропаганда. Единият даже получава и до ден днешен персонална пенсия от "демократичните" ни политици! Всъщност, Турция никога не е спирала да работи срещу националните ни интереси, прикрита зад смокиненото листо на "вярата"!
36
21
 
0
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Исляма е мирна религия. Атентаторите не са никакви мюсюлмани а момчета подражаващи на антимюсюлманската пропаганда. Терористите на гара Буново не бяха ли агенти на ДС-КГБ? А?? Някой да ми къже един град в света където християнството да не е наложено със сила и кръв(даже и в България)!!!
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На талибани извинения не се дават!
34
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Исляма рано или късно става радикален, защото е бомба със закъснител
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хомосексуализма ще пребори исляма
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Религията е направена с цел хората да са покорни и да са добри един към себе си. Исляма още е в средновековието и така ще е още 1000 години
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така както е тръгнало Турция трябва да се откаже от исляма, защото в цял свят заради радикалните ислямисти го мислят за зло
30
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мога ли да попитам тая мюсюлманска организация, дали християни могат да отидат наптимер в Иран или Саудитска Арабия и там да да правят някакви изпълнения по политическите митинги, да ходят да щипят и да изнасилват жените по улиците или да правят атентати?
29
0
 
37
 
! Отговори
1 преди 8 години
Тази мюсюлманска стюардеса в мюсюлмания няма да и дадат да присъства на сбирка на която мъже коментират политика. Да не говорим пък да изразява несъгласие. Да не говорим пък да не е с чаршаф. Тия мюсюлмански асоциации трябва първо да накарат целия мюсюлмански свят да се извини за това че са ***, а после да благодарят за това , че им търпим наглостта.
28
0
 
26
 
! Отговори
М преди 8 години
А тия мюсюлмански организации траят като г...ве за "обиждането" на най-малко 400 жени в Кьолн!!! И то какво обиждане! Някой да я е стискал, да я е обрал, да а е бил и да я е ударил с глава тая като в Кьол? Айде у лево! Ще ви секнат вече претенциите!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подарява се на всеки мюсюлманин по една конзола с най-новите игри и той забравя а исляма - така ще заличим мирно и тихо исляма
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам Волен да се кандидатира за президент на Русия