Мюсюлманска асоциация иска извинение от Тръмп

Причината е инцидент на негов предизборен митинг
Обновена: 10 яну 2016 08:18 | 10 яну 2016 08:13, Веселина Йорданова
160
Мюсюлманска асоциация иска извинение от Тръмп
Снимка: БТА

Асоциацията за защита на правата на мюсюлманите в САЩ призова републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп да се извини, след като мюсюлманка беше изгонена от един от предизборните му митинги, предаде Асошиейтед прес. Инцидентът се разиграл в петък в университета Уинтроп в Южна Каролина.

Стюардесата Роуз Хамид отишла на митинга, за да чуе какви обещания ще направи Тръмп. Тя решила да става от мястото си всеки път, когато той каже нещо обидно не само за мюсюлманите, но за всеки.

Още при първото ставане обаче хората около нея започнали да я сочат и да скандират "Тръмп, Тръмп, Тръмп", за да привлекат неговото внимание върху нея. Някои от присъстващите дори започнали да я питат дали носи бомба.

Тогава охраната дошла при стюардесата и я придружила до изхода, без обаче да упражнява насилие.

Съветът за американо-ислямски връзки призова Тръмп да се извини на Роуз Хамид заради случилото се. Тръмп не спомена за инцидента по време на нова предизборна проява в щата Айова вчера, но защити предложението си за временна забрана на допускането на мюсюлмани в страната.

Той каза, че това предложение е привлякло вниманието върху радикалния ислямски екстремизъм, който той обрисува като "дълбоко вкоренен проблем в САЩ и по света". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До муспиТова което казваш е лъжа и са ереси. Словото Божие е истинно.
64
1
 
14
 
! Отговори
Искане преди 8 години
Искаме извинение от мюсулманите за атентатите и протести във всички мюсулмански държави от цяла Арабия до Индонезия срещу античовешките безчинства на Ислямска държава. Който не протестира , означава че поддържа *** без човешки образ
63
2
 
5
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Основно оръжие на християните е Словото Божие или меча на духа. Войната на християните е духовна война която се води срещу падналите духове от царството на сатаната. Както казва апостол Павел:"Нашата борба не е против плът и кръв а срещу принципали, срещу сили, срещу владетели на тъмнината от този свят, срещу духовна нечестивост на високи места". Казано по друг начин срещу зли духове.Тези духове които са зад масонството, зад моралната деградация и нарушаването на Божиите закони, зад зли действия
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако един християнин отиде на събиране на мюсулмани и започне да става когата нещо не му хареса, дали ще го помолят да напусне ,както е било направено с провокаторката. Просто е видно и на показаното по ТВ ,как се обръщат към нея и я придружават. А християнина ?Ще бъде убит и дълго и напийтелно ще ни обясняват ,как мюсулманите били провокирани . Това е религията на мира и тем подобни глупости и демагогии.ДИмУкратите са царе на популизма и демагогията .Не царе а императори ,богове ...
61
1
 
8
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Ненасилието като принцип в християнството идва от търпението на Бог към грешните. Но това не значи, че злите са приемани такива каквито са както при философията за толерантността. Не, те задължително получават наказание от Бога.Дадено е време злите да се покаят и да се обърнат към Бога и Христос.След края на това време, при Второто Пришествие злите ще бъдат унищожени а на истинските последователи на Христос ще бъде дадена власт над езичниците "да ги строшават с железен жезъл като глинени съдове"
60
2
 
5
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Господа Иисуса Христа инструктира християните да не отвръщат на злото със зло. Защо? "За да бъдете съвършени както е съвършен вашия Отец небесен който праща дъжд на праведни и неправедни, на добри и зли". Още се казва, че праведността на християните трябва да надмине тази на фарисеите. Фарисеите са спазвали стриктно външната форма на Божия закон, но вътрешно са били лицемерци, сребролюбци и зли.
59
2
 
7
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 82Търпението което Всевишния има към грешниците, не бива да се бърка с толерантност. Християнството не е толерантно към злото а трябва да го изобличава. Толерантността е приемане на злото а когато някой приеме злото той му става съучастник. Всевишния е дал време за покаяние до Второто Пришествие на Христос. Бог иска хората да се покаят от лошите си дела, да се обърнат към Него и Неговия Христос и така да имат вечен живот.
58
1
 
5
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
До 82Да в Библията има много места където става въпрос за насилие. Трябва да се разбере че както е писано в Светите Писания "Бог е много милостив към тези които се уповават Нему, но лицето Му е против ония които вършат зло". В Стария Завет изрично се указва израилевите синове "да изтребват злото изсред себе си". Новия Завет учи на търпение, покаяние и вяра в Бога. В християнството Словото което Бог казва: "Отмъщението е Мое" се изпълнява.
57
7
 
8
 
! Отговори
7909 преди 8 години
Всички религии са вредни за нормалните, мислещи хора! Трябва да ги забранят със закон.
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние искаме извинение за Батак. Но с каквато мяра те на нас са отмервали с такава и ние на тях ще отмерваме.
55
1
 
11
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Искам да допълня за състоянията в които мохамед е изпадал защото те са показателни какво всъщност е ставало с него. Той е изпадал често в състояния на епилепсия и трансове. Преди да изпадне в такова състояние е чуствал неспокойствие и страх, когато е изпадал в транса страха му изчезвал. Това е типично за тези които са обсебени от зли духове. Първата реакция е голям страх и ужас от от присъствието на голямо зло и след това изчезването на този страх когато този нечист дух влезе в обсебения.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ох как искам да доживея да видя свят без гнусна религия и повече наука и образование ...но уви..прекалено много слаби мозъци има на тази планета които чакат всичко наготово !
53
1
 
16
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Аз съм проучвал въпроса и мнението ми е че дявола е използвал мохамед за да създаде религия на омразата която да се бори с християнството. Какво прави дявола - убива, краде и разрушава. От друга страна дявола се бори с християнството и като инфилтрира църквата със свои агенти и прокарва демонски/езически доктрини в нея маскирани като уж християнство, но те не са истинското апостолическо учение. Говоря за доктрините на троицата, култа към "богородица", иконите, култа към светците и др.
52
1
 
13
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Исляма не е автентича религия, той е сбор от еврейски басни, ранно християнство и видоизменено езичество. Добрите неща в исляма идват от ранното християнство тъй като мохамед е имал за съветник християнин. Самия мохамед се е страхувал, че е обладан от демони но жена му го разубеждава. Семейството на мохамед е било дълбоко забъркано с окултизъм/магьосничество и идолопоклоничество а който е проучвал въпроса знае че тези неща водят до демонично обсебване включително в следващите поколения.
51
0
 
9
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Хора вие пишете за мюсюлмански свят и за християнски свят, но забравяте че от няколкостотин години Европа се дехристиянизира от сатанински тайни общества като масоните, а бога на масоните е дявола. Огромна част от населението в Европа не е християнско а атеистично и хуманистично (доктрината на хуманизма) и това е вследствие на атеистичните революции и задкулисната работа на тайни общества и ционисти които мразят християнството.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм атеист . И точно затова и ислямът е пряка заплаха за мен . Те мразят атеистите повече от всички. Биха ме убили с огромно удоволствие. Ислямът е агресивна религия, всичко друго но не и мир. Недопускайте тази *** в Европа , не и докато нестанат хора. Но еволюцията , културната е много дълъг процес. Ислямът знае , че ще загине ако не се навре между интелигентните. Ислямските държави са импотентни , те са неспособни да генерират блага и култура , затова и драпат към ЕС. шебеци са те!
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се карайте. И корана и еврейската библия са извори на злото, които водят само до войни и нещастие. Несъмнено мюслите са средновековни деграданти, но и християнството е задържало развитието на европа с повече от 1000 години. Света щеше да бъде много по добро място без тези еврейски деривати.
48
0
 
2
 
! Отговори
pileto преди 8 години
ne se pritesniavaite vsiako zlo za dobro o4akvaite namalenie na kozmeti4nite produkti na germania a toku vij i drugite strani .nemtzite imat natrupan opit v proizvodstvoto .pak i sled 2 svetovna zavodite dahau i drugi ot tipa ne sa razru6eni umen narod misliat v perspektiva.ne kato nas razru6ihme si svine kompleksa v belene
47
1
 
10
 
! Отговори
истина е преди 8 години
Драги българи,не просвещавайте и "Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свините, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат. Мат. 7:6" ...в случая някой си Исмаил.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички религии на *** и Светът ще стане едно много по-добро място.