От Москва: "Южен поток" все още е спрян

Работата по проекта не била подновявана
11 яну 2016 15:14, Елка Василева
71
От Москва: "Южен поток" все още е спрян
Снимка: архив, Reuters

Статутът на проекта за газопровод "Южен поток" остава предишният, работата по него е спряна, заяви пред ТАСС представител на руското министерство на енергетиката.

Статутът е предишният, проектът е спрян, посочи той.

Още по темата

По-рано днес български медии съобщиха, че работата по проекта "Южен поток" през следващите няколко седмици ще бъде възобновена. Според в."Стандарт" подобен род сигнали е получил от Русия българският премиер Бойко Борисов.

Както отбелязва изданието, вероятно проектът за изграждането на газопровода ще бъде една от точките в дневния ред на заседанието на руско-българската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, което ще се състои в края на януари в София след петгодишно прекъсване.

Руският президент Владимир Путин на 1 декември 2014 година обяви, че при създалите се обстоятелства Русия няма да построи проекта "Южен поток".
 
Ръководителят на Газпром Алексей Милер отбеляза, че проектът "Южен поток" вече не е актуален.

Проектът на стойност 15,5 милиарда евро трябваше да доставя на Европа 67 милиарда кубични метра газ годишно.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
8
 
32
 
! Отговори
Do 64 преди 8 години
До xDrive35d: А ти помниш ли колко кредит везхме миналата година 21 млрд - за едното нищо. Всички проекти щяхме да реализирам с тях и поне някаква полза щяхме да имаме. Сега яжте асфалт.
62
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе както се очертава, доставките за Китай далеч няма да са толкова големи колкото си мислеха руснаците, а и един друг вече бивш голям клиент на Газпром ги отсвири (Украйна). Така че другаря пУтин се чуди на кого да натресе скъпата си газ... е как на кого,?! на българите !!! Не купуват много ама я плащат 2 пъти по скъпо от германците на пример, и трабата ще си я платая сами, щото собствените им политици така ще ги "изработят", понеже от строежа ще гушнат доста пари, от надута поне 2 пъти цена!
61
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва връща проекта "Южен поток". За това се похвалил самият премиер Бойко Борисов в най-близкото си обкръжение, пише "Стандарт". sa Standartitr v Standard mai sa iako rusofiliiski i otsekade nabutvat edin nenormalnik s dumi koito TO nemoe da speretne bez da gi 4ete ot plotera zad kameraMiniskuca na Boika se okaza a*nalaen. nema u sveto miniskus deka go krckat na vseki 5-6 mesecahemeroid, igriv hemeroid -tva e zaboliavaneto koeto e nare4eno ot prili4ie 4e na premiero mu krcat meniscusa d
60
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
64 ти си расист
59
8
 
33
 
! Отговори
xDrive35d преди 8 години
Kъм всички русифилистични фъ.шкии: Помните ли колко пъти азиатските питекантропи сменяха цената за ЮП? На всеки 2-3 седмици някой излизаше и казваше че цената била рекалкулирана и всъщност щяла да е по-висока. А колко пъти сменяха цената на Белене? С душманите от БК/с/П откраднаха над милиард от държавата?С такива подлеци не може да се прави никакъв бизнес. Чудя се кога ли и цяла Европа ще ги отсвири.
58
8
 
32
 
! Отговори
До 37-я умник преди 8 години
Викаш до Унгария и Полша е по-близо през Бургас.Я отвори глобуса на Европа и виж къде е Полша.
57
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се върне Атаманската империя, с други думи да се слушат хора преживели войни и ужасии, не някакви си учили-недоучили младоци да ти извиват ръцете и да се налагат в некомпетентността си ...и всичко САМО ЗА ПАРИ.АЙДЕ СТИГА, АМАН и Амин.--Сега да не кажете, че това е ислямизация....научете ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМИТЕ ПРЕДИ ДА ГИ УПОТРЕБЯВАТЕ с друга цел.---Бъдещето е пред младите, не бъдете повърхностни, защото се излагате.Никой не ви купува продукта;Благодаря и без вашите знания се живее
56
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, които твърдят, че не ни трябвал "Южен поток" да обяснят защо на Германия и Русия им потрябва "Северен поток 2"? И докога според тях Русия ще търпи Украйна да краде газ от тръбите (от които се топлим и ние) и да и извива ръцете за абсурдно ниски цени, въпреки, че са най-некоректния платец? Ако (когато) я шунтират, с клона падаме и ние. За финансовото състояние на Русия не се тревожете - те имат огромни резерви, за да се защитят. Слабата рубла не значи непременно стагнация, дори напротив.
55
8
 
32
 
! Отговори
проумейте го преди 8 години
А южен поток е точно толкова истина(за газ или петрол), колкото всяко едно обещание от устата на политик.--Това е код за ЧОВЕКОПОТОК от север на юг и от юг на север.
54
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли 1 журналист/ка на 20-25 години да знае повече(и да коментира)от човек който е преживял 3-4 режима, видял и патил и препатил,и едновременно с това(той/тя - журналиста) да пише наизуст разни небивалици?Айде отговорете си на този въпрос, и тогава пишете лъжи.Първо остарейте, после взимайте думата.
53
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изтриха ми коментара журналистите, защото казвам истината.Не трийте, бе застанете смело срещу истината.
52
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Исках да кажа Голяма Тризвезда(ха-ха)
51
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
утре,сутрин банките в москва ще отворят на 76 рубли за 1 долар
50
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички политици са се хванали за ръце, подсмихват се и се снимат заедно.....и си въртят далаверите.А глупаците ги коментират и се чудят ...защо това или онова.--Политиката е една ГОЛЯМА ***
49
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
газопровода за китай също не се строи заради липса на пари. китайците не им отпускат кредит защото знаят че скоро русия ще клекне и всичко ще е на половин цена
48
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
газпром няма пари а роснефт е във фактически фалит и държавния бюджет отпуска нова помощ за компанията.русия се движи към фалит и до 1-2 години всичко ще се разпродава
47
13
 
34
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Както винаги минах бързо без да чета коментарите да им сложа по един минус :) лек ден друзя *** :)
46
8
 
38
 
! Отговори
Хуйлеман преди 8 години
Живеем в турски сериал. Само някакви хора упражняват мислене на глас, колкото да запазят вниманието на хората, а всъщото време държавата рухва. Първо да направят конкретни стъпки пък после да се изказват.
45
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вова е клекнал и се чуди от къде ше му го пададът......това е ...нафтата и мазута падат
44
13
 
35
 
! Отговори
До 33 и35 преди 8 години
Бавностоплящи,казвам ви,че на самия Путин не му е изгоден ЮП.За нас ясно,че добре дошли малко рубли,но *** също си задава този въпрос на кого да продам газта от ЮП?