От Москва: "Южен поток" все още е спрян

Работата по проекта не била подновявана
11 яну 2016 15:14, Елка Василева
71
От Москва: "Южен поток" все още е спрян
Снимка: архив, Reuters

Статутът на проекта за газопровод "Южен поток" остава предишният, работата по него е спряна, заяви пред ТАСС представител на руското министерство на енергетиката.

Статутът е предишният, проектът е спрян, посочи той.

Още по темата

По-рано днес български медии съобщиха, че работата по проекта "Южен поток" през следващите няколко седмици ще бъде възобновена. Според в."Стандарт" подобен род сигнали е получил от Русия българският премиер Бойко Борисов.

Както отбелязва изданието, вероятно проектът за изграждането на газопровода ще бъде една от точките в дневния ред на заседанието на руско-българската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, което ще се състои в края на януари в София след петгодишно прекъсване.

Руският президент Владимир Путин на 1 декември 2014 година обяви, че при създалите се обстоятелства Русия няма да построи проекта "Южен поток".
 
Ръководителят на Газпром Алексей Милер отбеляза, че проектът "Южен поток" вече не е актуален.

Проектът на стойност 15,5 милиарда евро трябваше да доставя на Европа 67 милиарда кубични метра газ годишно.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
22
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НАГЪЛ - ПО НАГЪЛ - НАЙ - НАГЪЛ - РУСНАК ОТ КРЕМЪЛ !!????? ! УНИКОМ ПРОСТОТИЯ И УВРЕДЕНИ МОЗЪЦИ ........
42
10
 
42
 
! Отговори
До 43 преди 8 години
До аннименПърво ***---мешко---Ю.Поток е изгоден за България-нямам време да ти обяснявам сега.Второ--За мечтата ти Русия да фалира--незнам как си мислиш че ще стане---щом рашъните са изхарчили над 50 милиарда долара за туризъм зад граница за 2015 г. и това без покупките на имоти....нищо че са под санкции и баламурниците ги чакат да фалират.....Айде че ми омръзна от професори ....
41
18
 
34
 
! Отговори
тони преди 8 години
Не ни трябва никфкъв ЮЖЕН ПОТОК ! Путин да си го подкара към КИТАЙ. нали обеща ! Всеки ден Кремъл лъже и пуска партенки! А Путин - Черната кутия докара Русия до фалит !!!!!
40
18
 
34
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Ако пуснеш домашно прасе в гората кога ще се настигне дивите ? Комунизмът нанесе такава вреда,че промитата ти мозъчна гънка едва ли ще го отчете !
39
22
 
34
 
! Отговори
аннимен преди 8 години
РУСИЯ НАВЛИЗА ВЪВ ФАЛИТ, КОЙТО Е НЕИЗБЕЖЕН !!! КАК ТАКА ПРОСТОВАТИТЕ *** ВЯРВАТ И ПО ВАЖНО, ЗАЩО ЗАЩИЩАВАТ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ???? ВЪРНЕТЕ СИ ЛИЧНИТЕ КАРТИ И ЗАМИНАВАЙТЕ КЪДЕТО ИСКАТЕ !!! ТУК Е БЪЛГАРИЯ И РУСНАЦИ ВОДА НЯМА ДА ПИЙНАТ !!!!!!
38
9
 
48
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
Какъв комунизъм те гони бе момче. 25 години демокрация унищожиха България. Вече няма болници за хората, няма ги 2.5 млн кадърни Българи, няма училища, няма реформи, няма пътища, България се ислямизира. За 25 г демокрация, България беше почти заличена, каквото има, е останало от комунизма. Но ти си седнал и си написал, че тази разруха иде от комунизма. От 1989 г, няма комунизъм, момче, но както виждаш проблемът не е това!
37
19
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Кремълските милиционери са за Гинес, за лъжи, манипулации и мръсотии ! Няма такава държава в света !!! Не ви искаме никакви потоци ! Прекарайте ги през Турция !
36
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toq proekt,6te e porednata krajba.6te struva miliardi I pe4albata ot taksi nqma da pokriva lihvite po vzetiq zaem.Hem pokoleniq 6te pla6tat na rusiq,hem 6te sme zavisimi ot tqh,a za smetkaa na tova 6te ni prodavat nai-skapiq gaz....! sabodete se.rusofilite ni prodadoha.BG e 5-ta koloniq na rusiq ve4e I nqma vru6tane.komunizma nikaga ne si otide I 6te se varne oficialno skoro.togava 6te sdi izbur6a d-to edna sutrin s BG pasporta mi.
35
9
 
45
 
! Отговори
А да видим сега преди 8 години
И сега какво ще кажат шорошоидите ----преди 1час ревяха че Путин бил клекнал пред Боко-слънцето....а сега каква опорна точка ще им дадът от НПО тата???!!!?!?!
34
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Южен поток са едни "приказки на търкалета", които засягат Северната Тангента.Йосиф Сталин
33
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 32 - Унгария и Полша малки консуматори ли са? Но ще изчакам идолите ти да ти го обяснят по тв. Това скоро ще стане. Скоро бат бойко ще ви го разясни и ще се съгласиш. Просто за теб и много други е важно не какво ще се прави а какво е казал някой на който вярваш.
32
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са гербаджиите да ни светнат колко е курса на рублата и защо Русия има 300 млрд. златен резерв ,а упорито си мълчат колко е дълга на ФАЩ и как ще се връща и нe на последно място да кажат защо ФАЩ дължат тия трилиони на Китай и Русия.
31
10
 
39
 
! Отговори
не син преди 8 години
Загрижили се пръ-д-льовците къде ще си продава Путин газта ! Целият ЕС е огромен постоянен пазар !
30
9
 
40
 
! Отговори
хлъц преди 8 години
Русофобите слушат на майка си "Спутника" !
29
9
 
45
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
На теб какво ти влиза в работата къде ще отива газта, ти си вземаш таксата от тръбата и толкова а къде Путин ще го продава си е негова работа.
28
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за какво ни е този ЮП?Айде ние ще спечелим няколко жълти копейки за пренос,но къде ще отива тази газ,за кой ще я пренасяме?За Сърбия,ли,за Македония ли,за Гърция ли....все суперикономики жадни за енергия...хаха...ЮП никому не е нужен и никога няма да бъде построен.
27
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прогнозата на Морган Стенли за цената на петрола е 20$ за барел. Вова ще стои наведен и ще се съобразява няма как ,уран и нафта не се яде
26
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Източника на инфото е агенция "Спутник"
25
11
 
48
 
! Отговори
хахах преди 8 години
До 27 ... точно така не ние е нужен ЮЖ. Поток , нужен ние е контейнер със развалена амриканска царевиза и нови пътища
24
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от тоя Южен поток