Почти всички нападатели в Кьолн са имигранти

Пристигнали са в Германия през последните месеци
11 яну 2016 18:40, Елка Василева
65
Почти всички нападатели в Кьолн са имигранти
Снимка: архив, Reuters

Почти всички заподозрени за нападенията, включително сексуални, в новогодишната нощ в Кьолн, са хора от чуждестранен произход, по-специално бежанци, които са пристигнали в Германия през последните месеци, заяви министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн - Вестфалия Ралф Йегер, цитиран от Франс прес.

"Както показанията на свидетелите, така и докладите на местната полиция и описанията на федералната полиция показват, че почти всички от извършителите на тези престъпления са от имигрантски произход", каза Йегер.

Още по темата

Той отбеляза, че "всички признаци сочат, че тези хора са от Северна Африка и арабския свят", предаде Ройтерс.

"Въз основа на това, което знаем сега от разследването, сред заподозрените има кандидати за убежище, които са пристигнали (в Германия) през последната година", посочи Йегер.

Общо близо 1000 мъже са се събрали пред гарата в Кьолн в новогодишната нощ. Сред тях е имало "множество бежанци", каза Йегер. Избухнали са сблъсъци и са били извършени нападения, включително сексуални, преди площадът да бъде евакуиран. След това хората отново са се събрали на площада и са били извършени нови прояви на насилие, заяви той.

Йегер призна, че действията на полицията "са били недопустими" и че властите не са разполагали с "цялостна картина" на събитията преди сутринта на 1 януари.
Миналата седмица началникът на полицията в Кьолн бе отстранен от длъжност.

При представянето на доклада си пред местните власти Йегер предупреди, че не трябва чужденците да бъдат заклеймявани, защото това ще усили позициите на крайната десница.

"Заклеймяването на една група от населението като сексуални нападатели не само е погрешно, но е и опасно. Това правят крайнодесните лешояди, това им е единственият аргумент", подчерта той.

"Няма никакво значение дали заподозрените в нападенията мъже имат арабски, африкански или германски паспорт, дали са родени и израснали тук или току-що са пристигнали. Това няма отношение към наказателното преследване. Всички хора са равни пред закона", изтъкна вътрешният министър на Северен Рейн – Вестфалия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Крайнодесните лешояди" явно са по за предпочитане пред тия *** . Кой е виновен за възраждане на крайно дясното?
38
0
 
3
 
! Отговори
бобо преди 8 години
Колко дни им трябваха,за да признаят очевидното
37
0
 
3
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 години
Какви хора сте, не мога да разбера. Толкова много тестостерон се изля в Германия. Как да я карат тези войници, то не може само да се самозадоволяват?! Както рекъл един: "***, вчера спасих една жена от изнасилване" "Как, бе?" " Лесно...предумах я да се съгласи"
36
0
 
12
 
! Отговори
м..да преди 8 години
Какво значи-,,почти всички са емигранти''? Да не би да са намерили сред тях и някой немец?Тепърва ще се напатят и нагледат на изцепките на бежанците /уриниране,където им падне, фекалии/за криминалните прояви, изнасилвания и по -сериозни престъпления -няма да отварям дума.Само едно ще кажа-нашите роми ше им се видят ангели небесни.
35
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
500 милиона+ имах предвид
34
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Анонименто дори и така да е не е там въпросът. Повечето хора бяха готови да приемат бежанци, поне докато трае войната в Сирия. И аз самият не виждах нищо лошо да влезат 400 000 сирийски бежанци, при поолжение, че ЕС е 500 000+ население. Проблемът идва от там, че тея дет влизат не са безпомощни майки с малки деца, или цели семейства, а нагли и провокативни гамени, без чувство за ред и дисциплина. От тая гледна точка германките и да не се опкажат вън- бежанците няма да се цивилизоват
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От швабите какво да очакваш. Освен да подпалят европа за друго не ги бива. Имат богат опит в това.
32
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив,Меркел ще спечели и следващите избори.Това което направи тя може да се сравни с направеното от Тачър.Тя също беше оплювана немалко,но с Рейгън събориха източния блок.Сега Меркел просто ще разчисти останалото от него.Затова пуделчетата на болния сайдер толкова лаете срещу нея.
31
0
 
6
 
! Отговори
Георги Т. Георгиев преди 8 години
Добър лъжец би успял да лъже постоянно един човек, съшият лъжец би успял да лъже за кратко време съгражданите си, но не би успял да излъже дори за минута сънародниците си! Меркел поради нейните изключителни способности на блестящ Политик ( Лъжец ), успя да заблуди Нацията си за сравнително дълго време, но като Политик тя самата премина в, минало свършено време!
30
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета всичките глупости на хора които нито са стъпвали в Германия нито са наясно с политическата обстановка.Смешни са ми и внушенията,че едва ли не до преди бежанците германците не са знаели какво е изнасилване,опипване и грабеж.Много преди тези бежанци в Германия се напълни с балканска и не само балканска ***.Едва ли германките не са ги опипвали изнасилвали ограбвали и преди това.Вчера се върнах от Германия,нито девойките ходят на групи от страх,нито обикновените хора са настръхнали от злоба.
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БХК is your masterСлед тазгодишните им изцепки се очаква за 2016 г. БХК да издигне за човек на годината човек от "афро-американски" произход лично изнасилил 8-9 жени, убил поне 5 и сам изал поне две от тях.
28
2
 
6
 
! Отговори
До шаши преди 8 години
С арийските бежанци ще си в много по-голям културен конфликт отколкото със сирийските.Ти не го осъзнаваш,но германеца е мнооого по-различен от теб.Ако един безпристрастен наблюдател наблюдава теб,сириец и германец,ще каже,че ти и сириеца ако не братя сте поне първи братовчеди,докато германеца все едно е от друга планета.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е третия път, в който Германия може да унищожи цяла Европа! И тъй като винаги- в интерес на САЩ! Помислете за това, братя, моля ви!
26
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрата новина ,че вече има пребити пришълци от истински германци националисти.Щом не искат да ги смятат за животни,да намерят извършителите и сами да ги предадат на полицията.Иначе всичко африканско под ножа.Отмъщението трябва да е жестоко.Защото сртахът ще остане.Вече в много населени места където има ***,момичетата ходят на групи и ги съветват да не се обличат предизвикателно според шебеците,защото се възбуждали.Ами то за това е измислена кастрацията.
25
0
 
16
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Двете крайности управляват света... лошата Германия в следствие на това две световни войни и сега добрата Германия .... бедствие в цяла Европа! Кога ще се постигне баланса не знам!
24
0
 
23
 
! Отговори
Бай Коста преди 8 години
Не почти всички, а всички. Нали не разчитате немец да стане ортак с пакистанци, за да опипва немкини?
23
1
 
32
 
! Отговори
тя преди 8 години
Меркел докъде докара народа си ! Ех , Меркел , Меркел много грехове има да плащаш!
22
1
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 8 години
.ти явно си далтонист.На плаката има два надписа с два цвята.Получава се игра на думи.Единият е "бежанци добре дошли" ,а другият е "изнасилвачи-бежанци не сте добре дошли"Или *** на очен лекар или учи езици,ще ти е полезно за да не се излагаш когато коментираш нещо от което халхабер си нямаш.
21
0
 
25
 
! Отговори
Трейн преди 8 години
Щом министъра на вътрешните работи в Северен Рейн Вестфалия е с толкова промит мозък от не0либерализма и т0лерастията какво да очакваме от неговите подчинени? Не0либерализма и мултикултурализма са болест която поразява съзнанието на прихваналите я и като им промива мозъка с безсмислени и напълно погрешни лозунги ги прави напълно беззащитни към опасностите които ги дебнат. Те изпадат в еуф0рично състояние като др0гирани и мислят че целия свят е добър и прекрасен и всички са деца на цветята!
20
0
 
31
 
! Отговори
Трейн преди 8 години
Чакай малко да осмисля аргументите на тъпунгера Йегер. Значи въпреки че е ясно че паплачта от ислямисти и африканци са диваци и престъпници, ние не трябва да го признаваме защото това ще усили позициите на националистическите партии които през цялото време са казвали истината? По-голяма глупост не можа ли да измисли? Фактите са си факти! Паплачта се състои от първобитни диваци! След като националистическите партии са прави а ти си лицемерен лъжец Йегер естествено е хората да ги подкрепят!