Почти всички нападатели в Кьолн са имигранти

Пристигнали са в Германия през последните месеци
11 яну 2016 18:40, Елка Василева
65
Почти всички нападатели в Кьолн са имигранти
Снимка: архив, Reuters

Почти всички заподозрени за нападенията, включително сексуални, в новогодишната нощ в Кьолн, са хора от чуждестранен произход, по-специално бежанци, които са пристигнали в Германия през последните месеци, заяви министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн - Вестфалия Ралф Йегер, цитиран от Франс прес.

"Както показанията на свидетелите, така и докладите на местната полиция и описанията на федералната полиция показват, че почти всички от извършителите на тези престъпления са от имигрантски произход", каза Йегер.

Още по темата

Той отбеляза, че "всички признаци сочат, че тези хора са от Северна Африка и арабския свят", предаде Ройтерс.

"Въз основа на това, което знаем сега от разследването, сред заподозрените има кандидати за убежище, които са пристигнали (в Германия) през последната година", посочи Йегер.

Общо близо 1000 мъже са се събрали пред гарата в Кьолн в новогодишната нощ. Сред тях е имало "множество бежанци", каза Йегер. Избухнали са сблъсъци и са били извършени нападения, включително сексуални, преди площадът да бъде евакуиран. След това хората отново са се събрали на площада и са били извършени нови прояви на насилие, заяви той.

Йегер призна, че действията на полицията "са били недопустими" и че властите не са разполагали с "цялостна картина" на събитията преди сутринта на 1 януари.
Миналата седмица началникът на полицията в Кьолн бе отстранен от длъжност.

При представянето на доклада си пред местните власти Йегер предупреди, че не трябва чужденците да бъдат заклеймявани, защото това ще усили позициите на крайната десница.

"Заклеймяването на една група от населението като сексуални нападатели не само е погрешно, но е и опасно. Това правят крайнодесните лешояди, това им е единственият аргумент", подчерта той.

"Няма никакво значение дали заподозрените в нападенията мъже имат арабски, африкански или германски паспорт, дали са родени и израснали тук или току-що са пристигнали. Това няма отношение към наказателното преследване. Всички хора са равни пред закона", изтъкна вътрешният министър на Северен Рейн – Вестфалия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
20
 
! Отговори
ааа преди 8 години
нападения над германки от т.н. МИГРАНТИ е имало и в събота и неделя в други градове пак на жп гарите-нещо да кажете по въпроса...
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоест белите жени да бъдат изнасилвани от полухора от ислямския свят и да си траят и да казваме на черното бяло само и само да не вземат да станат силните десните на Германия , ако тези политици водят Европа днес и налагат волята си на нашите *** ..спукана ни е работата на всички от Букорещ до Лондон.
17
2
 
6
 
! Отговори
тоя много тъп преди 8 години
как да няма значение кой с какъв паспорт е ??? този който се пише имигрант и бежанец е гостенин и отношението му добре говори как той уважава приемащата го страна и хора (е жените наистина са ги уважили но и те са най-милосърдни към бедните мигранти тааа нека пак да ги съжаляват) . ако е местен немец това е също недопустимо но там вече е възпитание а не презрение към порядките. а тези родени но неинтегрирали са като първата категория- полу-гости заслужаващи отнемане на гражданството
16
0
 
25
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
А каква изненада, аз досега си мислех че нападателите са чисти арийци :)))
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев ще се омъжва за Минко ергена 47 г.
14
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами 100 или 300хил. няма и да ги усетим.Нито се различаваме по манталитет от тях,нито сме по-еволюирали.Конкурираме се в една ниша.Конкуренцията е добър стимул за естествения подбор.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Velika Darjava e Germaniq!Skapi uvajaemi forumci! Germaniq e strana na zakonite! Nikoi nee po velik ot zakona v Germaniq! Nqma druga Darjava kato Velika Germaniq da darji na 100% zakonite si!!!!! Da jivei Germaniq!
12
3
 
24
 
! Отговори
M преди 8 години
Тепърва ще има да им сърбате попарата на арабите. Даже и идея си нямате какво ви чака.
11
16
 
5
 
! Отговори
Refugees welcome преди 8 години
Защо България да не приеме 100-200 хиляди бежанци? Тъкмо ще се оправят демографските показатели, така или иначе тука мъжете вече спат с мъже, а жените се омъжват в Европа за индийци и пакистанци. Няма деца = няма да има и пенсии.
10
0
 
14
 
! Отговори
съвет преди 8 години
Василев пий си хапчетата и върви да спиш ставаш досаден.
9
0
 
19
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ха-ха всички били равни пред закона само ,че на тях не им пука за тях жената е вещ за удоволствие и това може да им се избие от главите само с крайни мерки (може би с кастрация) това ще е ужас за тях.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом няма никакво значение какви са нападателите пращайте им и от нашите Меркел каза че са добре дошли нека заминават.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо Меркел где така , на джамия с Мустафа . Ето това е мечтата на западните политици . Да ама не . Тепърва ще видят кон боб яде ли .
6
10
 
8
 
! Отговори
Модерната жена преди 8 години
Моят мъж ме изостави ,пак съм аз самичка ,моята горкичка пичка.Предпочитам африкански дивак да ме разпори ,а нека Исляма Европа си я натерори
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заподозрените нямат арабски или африкански паспорти, защото са ги унищожили (скъсали, загубили). Затова нямат значение техните паспорти. Веднага им се издавата картончета.Затова имат чувство на безнаказаност и шериатска правота, да грабят и и знасилват.Но кажете ми, 500 ограбени и насилени жени по 10 човека в групичка колко прави - пет хиляди престъпника. Колко са настанените около Кьолн и в града ? Това означава, че почти всички пришълци са престъпници.
4
0
 
23
 
! Отговори
Меркел преди 8 години
- Бабо Меркел, кде така?- Да ме изнасилиш, Мустафа!
3
0
 
31
 
! Отговори
Bond преди 8 години
Меркел преди няколко месеца: "Всички бежанци са добре дошли!"---------------------------------------------------Честито, дърта краво!!!
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им са честити на германците тези /инжинери,лекари,атомни физици и по-малко космонавти/ пристигнали от северна Африка и близкия изток.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добро утро