Шведската полиция скрила изнасилвания на фестивал?

Заподозрените са афганистански мигранти
Обновена: 11 яну 2016 21:57 | 11 яну 2016 21:52, Александър Попов
32
Шведската полиция скрила изнасилвания на фестивал?
Снимка: Reuters, архив

Шведската полиция започна вътрешно разследване на твърденията, че полицейски служители са укрили обвинения за сексуални посегателства срещу жени по време на музикален фестивал в Стокхолм през август миналата година, предаде Ройтерс.

Директорът на националната полиция Дан Елиашон каза, че вътрешното разследване може да доведе до санкции, допълва Франс прес.

Скандалът излезе наяве с публикация във в. "Дагенс нихетер" през уикенда. По-рано днес говорителят на шведската полиция Варг Гиландер потвърди информацията.

Според изданието в полицията са били подадени жалби за сексуални посегателства срещу 38 жени, в това число две изнасилвания по време на фестивала през 2015 г., както и през изданието му през 2014 г.

Вестникът съобщи, че са били задържани предполагаеми извършители, повечето от които били афганистански имигранти.

Запитан от Франс прес, говорителят на шведската полиция Гиландер първоначално потвърди 100 ареста, но после уточни, че броят на арестуваните не е установен.

Шведски медии обаче съобщават, като се позовават на вътрешен полицейски доклад, че са заподозрени петдесетина млади афганистанци. Полицията несъмнено трябваше да съобщи тази информация, но защо не го е направила, ние просто не можем да отговорим, каза говорителят на полицията.

Шведският премиер Стефан Льовен заяви пред шведското издание "Експресен", че случилото се е двойно предателство спрямо младите жени, станали обект на посегателствата.

Случаят не е бил разследван по желания начин, а вторият въпрос е защо полицията не е информирала за тези проблеми, каза Льовен. Изпитвам силен гняв, когато виждам, че млади жени не могат да отидат на музикален фестивал, без да бъдат притеснявани, без да са обект на сексуален тормоз или да бъдат атакувани, каза Льовен, цитиран от Франс прес.

След двете издания на фестивала през 2014 г. и 2015 г., наречен We are Sthlm ( "Ние сме Стокхолм"), който привлича хиляди млади хора, полицията бе съобщила, че е имало относително малко престъпления и малко задържани, съпоставено с броя на участниците, припомня Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
13
 
! Отговори
Адмиралъ преди 8 години
Нали има шведска песен на тая тема: "Смесвайте се". Ето смесват се
11
1
 
23
 
! Отговори
аС преди 8 години
Скучно им беше на шведите и на всички западно подобни , та решиха да си облагородят генофонда. Внесоха си тъмнозелен мат'рял да го култивират на местна почва. Друго си е екзотиката. За какво им са българи и румънци, та те могат да могат и знаят повече от самите тях. Заплаха са
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да има много филми и истории по въпроса.В Швеция са толкова извратени и зомбирани,че когато африканци или араби изнасилят момиче,жена или дете полицайте и казват ти получаваш халюцинации и си расистка.Изнасилил те е баща ти или твоят приятел,брат ти или някой етнически жител на държавата.Само не са африканци или арабиА в Германия някакъв политик обясни,че понеже германците нямали много деца било нормално да се случват такива неща.Те трябвало да работят а бежанците
9
2
 
22
 
! Отговори
do 3 преди 8 години
С цел бизнес се прикрива всичко приятелю, много просто. Един бежанеж е като златна кокошка за много фирми, било производители на дрехи, доставчици и пр. В Швейцария един бежанец, като мине през всичките инстанции струва директно 1 мил франка = 950 000 евра, плюс още един милион индиректни разходи - полиция, здравеопазване и пр. Мобилните оператори са също много заинтересувани, пазарът както в България е разделен и всеки нов човек в страната е добре дошъл. Затуй викат некои REFUGIES WELCOME
8
58
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разберете веднъж за винаги. *** си го търсят. А в тяхното общество на перверзии от всякакъв вид най-малкото е групов секс на гарата.
7
0
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До lolВъобразяват си, че могат да опитомят тези същества и да направят от тях работници. Не им се вярва, че по-голямата част от пришълците са дошли в Европа с надеждата, че ще си устроят живота на базата на соц. помощи. Те не желаят да се интегрират.Затова преди време ни убеждаваха, че било много хубаво това, че у нас ромите се размножавали толкова бързо - след години сме щели да имаме четири пъти повече работници. Как да им обясниш, че тези нямат никакво намерение да стават работници?
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И две разкрити, тоест петдесет процента успеваемост. На това здраве му кажи. Така манипулират статистиката тези торби шуробадженакорушветчийски.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то и в дсклозета е така.Покриват кинжалите здраво,като всичко това се случва срещу милиард и половина бюджет на година. Ако престъплението е извършено от Българин, се обявяват трите имена, адреса, имената на жена му, на съседите, снимка на приятелите му,номера на колата, какви са му навиците и дали се усмихва на съседите.Ако престъплението е извършено от българомохамедани се посочват само инициали.А ако е извършено от австралопитек,само един неясен ред. Нали помните Гърмен, за година четири.
4
1
 
59
 
! Отговори
джони револатора преди 8 години
къде е тук разликата с комунизъма. крият информация, няква глобална планова икономика се въвежда
3
5
 
23
 
! Отговори
Новокъщов преди 8 години
Не искат да си дават зор да разследват,едно е да разследваш швед-там всичко е ясно,друго е да разследваш емигрант за когото не е ясно нито как всъщност се казва,от къде идва,и с какво минало е!
2
0
 
83
 
! Отговори
lol преди 8 години
Тва една развита Европейска държава да не може да си защити най ценното - Жените...НЕ мога да проумея с каква цел се крие всичко и се преиначава или не му се обръща толквоа медийно внимание ?
1
0
 
110
 
! Отговори
факт преди 8 години
Ами полицията е с вързани ръце.Хем има заповед отгоре да си трае и да замазва,хем се оказва виновна ,когато всичко излезе наяве