В Скопие заподозряха, че не си познаваме знамето

Унгарско знаме на поклонението на Мара Бунева внесе объркване
11 яну 2016 15:23, Елка Василева
33
В Скопие заподозряха, че не си познаваме знамето
Кадър: YouTube

Хора от Македония и от България за поредна година се поклониха в Скопие пред паметта на Мара Бунева. Присъстващите развяваха български флагове, знамена на ВМРО и сред тях – и унгарско знаме.

Според медийна публикация в Македония българските следовници на Мара Бунева се били поклонили на герба на Унгария, вместо на българския.

В материал под заглавие „Сбъркана сценография: Българите славиха Бунева с унгарски знамена“ македонският „Телеграф“ пише, че нейните привърженици са марширували в Скопие със знамена на Унгария. Изданието пише, че вместо знаме на България, което е бяло-зелено,червено, те са носили червено-бяло-зелени знамена.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки уточни пред Dnes.bg, че знамето е било на унгарски националисти, които, както той се изрази, са наши добри приятели.

Известна е историческата връзка между българските и унгарските националисти и то точно по темата Сърбия и сръбската окупация, каза Джамбазки. Когато говорим за Войводина, дали някой се замисля какви хора живеят във Войводина, попита риторично евродепутатът, имайки предвид, че освен унгарско малцинство в сръбската област живеят и българи.

Човекът с унгарското знаме на поклонението на Мара Бунева в Скопие е студент в София, наш приятел, каза евродепутатът.

Ангел Джамбазки уточни още, че пред паметната плоча на Мара Бунева е бил поднесен венец с унгарското знаме. Тези завършени идиоти дори не са видели венеца, коментира евродепутатът по повод на публикацията.

Както и през предишните години, в църквата „Св. Димитър“ в Скопие в неделя беше отслужена панихида в памет на Мара Бунева, след което бяха поднесени цветя на паметната й плоча близо до каменния мост на река Вардар.

На 13 януари 1928 г. в Скопие Мара Бунева изпълнява смъртната присъда над сръбския сатрап Велимир Прелич, след което се прострелва. Умира по-късно от раните си.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
До анонимен преди 8 години
Що бе, доста наши сънородници не познават не само флага си, но и държавата си!Например драскача Коритаров който от екрана на бг тв призовава Бг и Европа да приемат исляма!?
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не ги е срам тия сърби - уж славянски народ пък винаги са срещу нас и само *** мятат по България. Най-голямата им *** разбира се е македонизма.
25
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСТИНА Е,ВСИЧКО У НАС Е ИЗМИСЛИЦА И КРАЖБА ОТ ДРУГИТЕ НАРОДИ,АЗБУКАТА ОТ ГЪРЦИТЕ,ГЕРБА ОТ АВТОМОБИЛИТЕ НА ПЕЖО,ИСТОРИЯТА Е ИЗМИСЛЕНА ОТ КОМУНИСТИТЕ И ПРОЧИЕ ПРОЧИЕ
24
6
 
2
 
! Отговори
Az преди 8 години
До АК-12 Бихте ли обяснили данните от сайта на ЦИК, според които професионалният "патриот" с турска фамилия е станал евродепутат с гласовете на ДПС ??? Какво, трудно ви е да мислите ли? Или имате проблем с възприемането на информация ? Ама бийте се в гърдите какви патриоти сте, надувайте се като *** Балкански, а "Кой" си управлява и професионалните патриоти вярно му служат ... Тръгнал за история да ми говори, а реалността не може да види. Ще се оправи държавата с такива слепци на куково лято!
23
2
 
13
 
! Отговори
Mdaa преди 8 години
Една македонска крава се разхождала из поляните в Испания и видяла друга крава. Казала и - "ке паса"
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sto e make Vse e lei.....
21
22
 
6
 
! Отговори
MAKEDON преди 8 години
Ami.... normalno e BOLGARITE da ne si go poznavaat znameto stalno se borele pod tugo zname . Ne samo znameto ami i istorijata ne ja poznavaat ne znaat koja e Mara Buneva....... ahahahahhaaa ajde otvorete citankata za istorija da naucite a ne da lupate GLUPOSTI........
20
4
 
19
 
! Отговори
Расате преди 8 години
До Анонимен Бъркат вентилатора с японското знаме от ВСВ.
19
21
 
12
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Атака веят руски знамена,ВМРО веят унгарски...ха..ха
18
6
 
27
 
! Отговори
AK - 12 преди 8 години
До AzПич за Джамбазки незнам ама ти със сигурност си много ***. Относно унгарците ти не прочете ли че това е просто подкрепа от тяхна страна защото те също страдат от сръбския окупатор. Вземи че първо прочети малко история пък тогава пиши и се излагаи с тъпотата си. Той е един от малкото който реално защитава българските интереси в ЕП но само *** може да напише нещо което подобно.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За глупаците /като 17/ да кажа, че е имало сътрудничество между ВМРО и унгарските националисти изразяваща се в помощта на унгарците при обучението на Владо Черноземски.
16
26
 
4
 
! Отговори
Az преди 8 години
И какво общо имат унгарците с Македония ? Ами утре може да развеят и знамето на ИДИЛ, нали и те се заканиха на макетата. Джамбазки е доста тъпичък. Нормално за човек, който не е работил и един ден в живота си , а само разичита на политически назначеня на удобни службички. Той по-добре да каже как и защо гласуваха за него в ДПС регионите на евроизборите ? "Кой" го изпрати в Брюксел и срещу какво ?
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
де го знамето с вентилатора
14
6
 
15
 
! Отговори
факт преди 8 години
всеки, който се мисли, че е нещо повече от другите поради расова или полова принадлежност, произход, религия или нещо подобно, твърдения без покритие са чисти ***.
13
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Макетата са народът, който е по-зле и от българския. Ама нормално, като се има предвид, че са били един и същ!
12
5
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Сърбомакедонците са преки потомци на австралопитеците за това им трябват субтитри. Всички останали са потомци на хомосапиенс-сапиенс /човек разумен..../
11
8
 
9
 
! Отговори
художника преди 8 години
До лицемери и демагозиДемагог и лицемер си може би Ти !Я да те попитам, за какво и защо да давам живота си? Нима има война? Нима някой е застрашил Родината ми? Нима някой е застрашил живота и здравето на децата ми?Говориш ПРАЗНИ приказки, точно като червен ***, но ще ти дам един съвет:-Когато говориш за други хора, недей да съдиш по себе си !!!!!
10
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бих се учудил ако Джамбазки не знае цсвета на бъгларското и унгарското знаме. Откакто стана евродепутат така се замазни, че не може да го познае човек.
9
27
 
4
 
! Отговори
макето преди 8 години
Убууууу де приятели сте то на санскрит Ари значи приятели ама знаме немате ли си ваше та сте тръгнали с унгарското да се излагате.
8
12
 
15
 
! Отговори
лицемери и демагози преди 8 години
Вие сте пълни лицемери и демагози! Леете крокодилски сълзи за Мара Бунева! Кой от вас е готов, днес, да даде живота си за Отечеството? Кой от вас е готов днес да застане под дулата на палачите? Кой от вас е готов днес да падне в бой със съвременните тирани? Ако има такива, моля запишете се!