Ердоган: Русия готви "бутикова" сирийска държава!

Тя щяла да бъде около северната провинция Латакия
12 яну 2016 21:05, Елка Василева
312
Ердоган: Русия готви "бутикова" сирийска държава!
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че Русия подготвя почвата да създаде "бутикова" сирийска държава около северната провинция Латакия и че извършва нападения срещу тюркмените там, предаде Ройтерс.

В реч на конференция в Анкара на турските посланици Ердоган отбеляза, че действията на Москва в Сирия и Украйна са довели до сериозни проблеми между нея и Анкара.

"Трябва да се попита: Влязохте в Сирия, защото бяхте поканени. Ами Грузия покани ли ви, че влязохте там? Украйна покани ли ви да влизате? Тези въпроси трябва да получат отговор", посочи още Ердоган, цитиран от турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Според държавния глава на Турция Русия не води борба срещу "Ислямска държава", а "старателно си подготвя условия за създаването на бутикова сирийска държава в Латакия и околния район".

"Ето че в една такава обстановка, инцидентът със самолета (свалянето на руския бомбардировач Су-24 от турските ВВС през ноември м.г.) не е причина, а повод отношенията ни с Русия да стигнат до това ниво", каза той.

Турският президент критикува също Иран, заявявайки, че той се възползва от развитията в страни като Сирия, Ирак и Йемен, за да разшири сферата си на влияние и че се опитва да разпали опасен процес с намерение да превърне междусектантските различия в конфликт.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
0
 
! Отговори
тдк преди 8 години
Турците са от 50 години в Германия и тя сама ги покани. Запомни това е много важно. Затова днес германската икономика е на това равнище. 5 милиона са там и са слети в държавата отдаааааавна. Дори и в парламента имат хора. Тая тема е висока летва за тебе. У лево.
40
0
 
4
 
! Отговори
До кокошкаря преди 8 години
Бая глупости говориш. Не минсе иска да си представям ако някой анонимен те издири как ще хвърчиш за босфора. Сам ще си направиш Голямата ваканция, че виждаш ли ние толкова злобни, грубо и не знам си още какви и не знам как ще оцелееш.
39
1
 
3
 
! Отговори
тдк преди 8 години
В Европа , само като чуят думата българин , започват да се проверяват , да не им отиде нещо . А кажете ,че е лъжа !
38
2
 
3
 
! Отговори
Пиночет преди 8 години
Русия готви голяма не рязана ракета за ОСМАНИЯ
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
abe za Siria nesto ne se znae , no za Tukia ot sega se vidi 4e ste se cepne na dve: Armenska Gubernia TURKMIANAN i Azarbeidjanki Vilaet Azerturkisdjan i to sled kato Kiurdite si opanat teleneta ograda i raketkite CC400 da se vradat ot Sautskite Araberasi
36
1
 
5
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Всъщност, кюрдите за мен неса мн по-различни от турците и арабите, че да им желая светли бъднини, номи се ще да видя оцъкления поглед на Реджеп Тайип Ердоган, когато си направят държава.
35
9
 
5
 
! Отговори
тдк преди 8 години
Жалки амеби ! Ердоган е казал истината , и вие сами го знаете най добе , но се въртите като червеи. Каквото е казал човека , се случи. За Сирия предупреждаваше целия свят , но никой не се стресна. И буферна зона ще има . За да остане Сирия , цяла държава , това е нужно.
34
2
 
8
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Не бе, Реджеп.Готви се Сирийски Кюрдистан, а после той ще се слее с Иракски, а накрая и с Турски. Тогава Турция няма да се дърли с Асад, защото няма да имат обща граница.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе дано до 1-2 години ушанките да омаат шалварите яко, че са ни заплаха за сигурноста! 2 водородни бомби в Истанбул и Анкара ще бъдат едно добро начало да се започне наново!
32
3
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Диктатор!
31
2
 
8
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Това са доста остри думи от страна на Ердоган , явно са се хванали гуша за гуша Разривът започна още от Крим и признаването на Арменския генцид от страна на Русия , опитаха се една година да преговарят но от есента явно са се отказали .А това е лошо защото кризата в Сирия само ще се задълбочава поне докато имат пари двете страни
30
3
 
16
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Тоя наглец и мръсен интригант Ердоган, приятеля на нашия Борисов , още не е разбрал, че времето му изтече !Красноречието му не може да скрие подлата му душичка!За съжаление ще повлече и страната си в гигантска катастрофа , от която не се знае на колко парчета ще бъде разделена Турция , а не Сирия!
29
1
 
17
 
! Отговори
Баба Ванга преди 8 години
Ако Жириновски спечели изборите 2018, ще го търсите Путин ама няма да го има. Не само турци и ЕС ами и САЩ.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички българи да приготвят по 1000 лева.
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът на турция е, че иска да бъде световна сила, а е само регионална. турция не е от ранга на Русия, Китай и САЩ, но се помислиха за такива и ще ядат дървото много скоро! Много скоро ще разберат къде им е мястото.
26
6
 
18
 
! Отговори
Левски преди 8 години
Време е вече Истамбул да стане Константинопол и всички *** в азия.
25
1
 
5
 
! Отговори
Gutefrag преди 8 години
Hubavi vaprosi...Za ru...Za usa...
24
3
 
24
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Намерил се кой да съди руснаците! Ами вие, господин султан, вас кой в покани в Ирак, ами в Сирия? Нещо май се пропуска обаче! Ахааа- а в Кипър кой ви покани да завземете половината остров? Така вече повече от 40 години къде легално, къде не- Севернокипърската турска република си съществува! Най-вероятно същата сътба го чака и Донбас! Затова и нямате право да давате такива изявления, господин султан Ердоган!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ го манипулираха да свали самолета и сега се наслаждават на глупостта му, а той си хапе задните части, защото разбра, че го прецакаха.
22
1
 
6
 
! Отговори
Тишо преди 8 години
е фантазията на ислямиста. Готви нещо повече а именно независим Кюрдистан. Има хубава наша поговорка за това: "Който копае гроб другиму, в него!