Германия даде заден: Връща все повече мигранти на Австрия

Виена пък се закани да затегне контрола по границата със Словения
12 яну 2016 07:44,
17
Германия даде заден: Връща все повече мигранти на Австрия
Снимка: Reuters. архив

Германия връща в Австрия все повече мигранти, запътили се към скандинавските страни, предаде Франс прес, като се позова на австрийската полиция.

"Броят на връщаните дневно мигранти се увеличи от 60 през декември на 200 от началото на годината", съобщи говорителят на полицията в провинция Горна Австрия Давид Фюртнер.

По-голямата част от мигрантите, прекосяващи Австрия на път за Германия, преминават през този регион. Потокът е средно между 1000 и 2000 души на ден, отбелязва АФП.

Повечето мигранти, които са били върнати от Германия, не са получили разрешение да влязат на нейна територия, тъй като не са искали убежище в страната, обясни цитираният говорител на австрийската полиция. По-голямата част от тях са афганистанци, запътили се към Швеция или Дания, но също мароканци и алжирци.

Затягането на условията за влизане на мигранти в Германия съвпадна с налагането на строг контрол по границите от страна на двете скандинавски държави и със скандала с насилието по Нова година в Кьолн и други германски градове, извършено от хора от чужденци, сред които много кандидати за убежище.

Австрийският канцлер Вернер Файман междувременно обяви, че страната му ще затегне скоро контрола по границата със Словения, предаде още Франс прес.

В интервю за днешния брой на вестник "Кронен цайтунг" социалдемократът Файман, който досега бе много благосклонен към мигрантите, аргументира тази мярка с необходимостта от отсяване на "икономическите бежанци от онези, които бягат от конфликти".

Кандидатстването за убежище е право, но транзитът през територията на Австрия не е гарантиран автоматично, подчерта говорителят на министерството на вътрешните работи Карл-Хайнц Грундбьок. Той отбеляза, че над 1600 мигранти са били върнати в Словения само от началото на годината.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХАЙДЕ БЕ РЕДАКЦИЯ, ПРАТЕТЕ ЕДИН ЖУРНАЛИСТ И ЕДНА КАМЕРА НА ТУРСКО-БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА ДА ВИДИМ КАК КЕ СТРОИ ОГРАДАТА И ИЗОБЩО СТРОИ ЛИ СЕ?НЕ ЧЕ ОГРАДАТА ЩЕ НИ СПАСИ, НО ВСЕ ПАК МОЖЕ И ДА СЕ СТИГНЕ ДА ПО-СТРОГА ОХРАНА КАТО ИМА ОГРАДА.Не виждате ли, че Турция е в гражданска война и няма да спре нито един мигрант. Защо държавниците ни и изсипват пари с торби на Турция вместо да ги дадат за охрана на държавната границата и екстрадиране на престъпниците, които са я нарушили?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо на всяка снимка или статия за емигранти се слага малко дете,защо не сложете един брадат джихадист с нож
5
0
 
5
 
! Отговори
Braunau преди 8 години
Haide stiga s tiq sarcerazdiratelni snimki!Jiweq w Braunu i do sega edno dete ne sam vidql na mosta i novata granica
4
0
 
8
 
! Отговори
а ако? преди 8 години
Проблема ще дойде ,когато и Австрия и някои други ,,бели'' държави изтласкат тия *** в буферната зона България.
3
1
 
15
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Айде да не ми слагате тея сълзливи, провокативни снимчици с децата в лодките. Все ми е тая!!
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо им са повече имигранти !? Те и тези ще свършат отлична работа. Ще изнасилят европейците, после ще им изрежат главите и накрая ще подпалят цяла Европа- германката Ангела Меркел и българката Кристалина Георгиева трябва да увиснат на бесилката пред очите на предадените си народи !Позор! Затриха си нациите тези предатели !
1
1
 
16
 
! Отговори
Ме4о преди 8 години
СКОРО: Балканите БУФЕРНА ЗОНА ! Ще ни се облагородят запустелите села в Западните Покрайнини! С финансиране от Брюксел разбира се!