Япония плаши Китай с бойни кораби

Китайски кораби плавали близо до спорните острови
12 яну 2016 21:18,
57
Япония плаши Китай с бойни кораби
Снимка: bgonair.bg

Япония предупреди Китай, че ще изпрати свои бойни кораби, за да изтласка всякакви чужди плавателни съдове, които навлизат в нейните териториални води по причини, различни от "свободно преминаване". Изявлението идва от главния секретар на японския кабинет Йошихиде Суга, сигнализирайки за потенциална ескалация на дълго водената вражда между двете страни.

Според Суга правителството на Япония е приело този план на действие още през месец май миналата година. Предупреждението срещу чуждите плавателни съдове и най-вече китайските кораби, е било отправено още през ноември, след като китайски военни кораби плавали близо до спорните острови в Източнокитайско море, известни като Сенкаку в Япония и Диаою в Китай.

"На първо място, тази цел е одобрена от кабинета още през май миналата година. Чуждестранните военноморски съдове, които навлизат в японските морета и се считат за заплашителни, ще задействат строги патрулни действия. С тях ще се заемат силите по самоотбрана", заяви Суга.

Коментарът му идва малко след докладите в японската преса, че военноморските сили ще бъдат изпратени да изгонят китайски военни кораби, които приближават на по-малко от 22 км от спорните острови, освен ако те не преминават транзитно, което е позволено от международното право.

Малките острови в Източнокитайско море са под контрола на Япония, но териториалният спор за тях е основен препъникамък в отношенията между двете страни през последните години.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
山&#20 преди 8 години
Самураите имат боен дух и кодекс на честта. Колко от вас могат да дадат живота си за родината?
29
1
 
2
 
! Отговори
А ти коя си! преди 8 години
Да 48 прав си. Повечето японски войници дори са заварени спящи по бунгала и палатки и неподготвени за отбрана. То така мощната руска атака става много лесна. Така се избиват хиляди японци. Без да могат да се защитят. И това е факт.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, всички знаем как Русия атакува японците след 1905 г. Без предупреждение , че влизат във война, изненада. Инак , не стискало на ушанките да нападнат лице в лице, че знае ли се. За - това така, к**венската.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Япония винаги е драла китаиците ще ги дере и сега , а да не говрим че и виетнамците ги направиха хахави китаици .
26
6
 
3
 
! Отговори
ТИЯ ПА преди 8 години
Да не си направят по едно харакири само набързо, тези които се надъхват да плашат много много!!!
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самураите са ударили по едно надлимитно саке. До петък ще ги пусне и ще се извинят с поклони.
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, хайде - Николай Втори през 1905 измолил примирие в Руско-Японската война тогава, която си е била едно към едно честна. И е исторически факт, че Япония побеждава Русия в тази война. Ама за нея ушанките не говорят. А по късно вече САЩ и Русия бият японците. Нормално. Ако Китай не заплаши с ядрена сила Япония по друг начин много трудно ще ги набият.
23
9
 
10
 
! Отговори
Ноа преди 8 години
Да, трябваше да се намесят САЩ и Русия. Трябваше ядрена сила, трябваше две велики сили заедно да се изправят срещу малката Япония, защото поотделно много бой са изяли преди това от япончетата. А при Порт Артур 1904 същите япончета е*ават мамата на два руски флота и то по всички правила на войната! Китай доста бой за отнесли от Япония , но явно искат още.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 37А случайно да си чувал наскоро какво стана с турските специалисти в северна Сирия? Щото ако не си, да ти кажа, че можеш да почваш заупокойната...
21
9
 
12
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
Япония ще яде шамарите ...
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Генерал ГадорянСамо турците ли ? Или не са само турците ? Хи хи хи хи СУ бомбандировача някой помни ли ? И вертолета покрай него и няколкото спецназ които дадоха фира
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕй *** комунист, обратното е, китайските роби работят за японските компании в Китай, на колко ракии си ?
18
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бъдещето на япончетата е да работят като евтина работна ръка във фабриките на китай. А по-хубавичките измежду тях и като китайски наложници:)
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И, днеса, стига с тея прости банове.
16
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Манджурия руснаците избиват за 2 седмици повече японски ВОЙНИЦИ отколкото всички останали противници на Япония взети заедно за цялата война заедно с цивилните жертви и от ядрените бомби. Както гадорян каза, Япония отдавна не е това, което беше, както и Китай отдавна не е това, което беше. Япончетата нямат никакъв шанс да си платят вдълга нито в този, нито в следващия живот. А китайчетата още в този живот ще станат за постоянно най - силната световна икономика.
15
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
31, да не забравяме и Халхин Гол, където Жуков така шамари недъгавите япончета, че последните след това през ВСВ дори не им мина през ума да помагат на съюзника си Хитлер и да атакуват Съветите.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
17, единственото което ще пердашат японците на китайците и руснаците е да не казвам кое със задните си части!
13
8
 
7
 
! Отговори
циника преди 8 години
не знам какви бойни кораби ще изпратят японците. Знам обаче, че след атомните бомбардировки, някога правещите се на много корави японци,сега само при вида на чужденец и почват да се клатят напред-назад като матрьошки със странна гримаса на лицето която трябва да мине за усмивка:))
12
5
 
3
 
! Отговори
dixsan преди 8 години
До GENERAL GADORIANama mnogo si prost brato
11
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Японезите са толкова технологично напред, че ще пердашат ушанките и китайките заедно!! На днешно време да важни технологиите, а не колко антифриз можеш да изпиеш на екс! Технологично джапанките са по-напред 50 години от Китай и 100 от Ушания