Къса брада, кръстче на врата – Що е то? Джихадист!

"Ислямска държава" публикува поредният си "наръчник" за джихадисти
12 яну 2016 15:22,
34
Къса брада, кръстче на врата – Що е то? Джихадист!
Не винаги джихадистите изглеждат така. Снимка: архив Reuters

Бойците, биещи се за "Ислямска държава" в Сирия и Ирак, издадоха наръчник за начинаещите джихадисти, от който побиват тръпки. В него се съдържат ценни съвети към джихадистите в Запада като това как да избегнат службите за сигурност, докато планират атаки, подобни на кървавите в Париж.

"Наръчникът" е написан на английски език и е дълъг 58 страници, пише британският "Independent". Документът е публикуван онлайн и съветва фанатиците да носят брадата си къса, да използват афтършейв и дори да се преструват на християни като носят кръстчета на врата си, за да избегнат подозренията.

Документът е озаглавен "Съвети за сигурност и безопасност за самотните муджахидини" и обяснява не само как бойците да избегнат залавянето им от службите за сигурност, но и посочва различни потенциални обекти за атаки.

"Без съмнение днес, в ерата на самотните вълци, братята ни в Запада имат нужда да знаят някои основни неща за сигурноста, за да се осигури успех на техните операции", се чете във въведението на документа.

"Мислим, че много от братята ни, които не говорят арабски, биха го намерили за интересен и полезен в техните благословени операции", допълват още главорезите.

Наръчникът дава и още "полезни" съвети - как и къде да се проведат атаките, как фанатиците, които не са от западен произход могат да избегнат ключови грешки, които да ги изобличат като терористи.

"Ако можете, избягвайте носенето на брада или камис (белите роби, които мъжете мюсюлмани носят - бел. ред.) и не носете молитвениците си със себе си. Позволено ви е да носите гердан с християнски кръст", обяснява още наръчникът.

"Какво знаете, християните, или дори атеистите от Запада с християнски произход, носят кръстове на вратовете си. Но ако в паспорта ви е записано мюсюлманско име, не носете кръст, може да изглежда странно", допълват още ислямистите.

Това е просто поредният случай на англоезична пропаганда, издавана от "Ислямска държава". През последната година бойците издадоха множество подобни документи, с инструкции към последователите във всички аспекти - от изграждане на "фабрика" за бомби до прекосяване на границата между Сирия и Турция без да бъдат уловени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-доброто прикритие е да ручат свинско докато загрухтят
17
4
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
А как ще прикрият рязаната карабина????Досега не съм чувал пластичен хирург да прави обратното на обрязването.Как ли ще се казва-рециркумцизия,може би???
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз едно не разбирам, защо Европа не контролира интернет трафика. Такива сайтове лесно се идентифицират от гугъл и амазон, защото вече са индексирани, и държавните служби ги блокират! Защо позволяват да съществуват изобщо. Да си правят пропагандите в пустинята. Иначе фанатици и комплексари има стотици хиляди, които да си осмислят живота с тази зверска вяра!
15
0
 
2
 
! Отговори
до до Евгений Дайнов преди 8 години
Или преподавател в НБУ
14
0
 
25
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 8 години
Ако в Европа се забрани временно продажбата и консумация на месо, различно от свинското и заешкото, то проблема с мюслитата и преструвашите се на християни мюслите може и да се реши.
13
0
 
18
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Че то в България всички мутряги и тем подобни сульовци носят кръстове и имат наболи бради. Те джихадисти ли са?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ъ,а съвет за нашите булки,носете черни дълги шалвари,халати и бели кърпи като за венчавка,но прикритие,а в чантите запасна бурка,ако ви нападнат и десантен нож като тюлентка и няколко спрея с дихлофос против едри *** и раствори против гризачи,и карате против разни колорадски бръмбари,те в Колорадо не са отишли сами,тях са ги принесли също бежанци.
11
0
 
19
 
! Отговори
Краско преди 8 години
Без брада ,с кръст на врата, а като си изуе гащите - ***. Още по лесни за разпознаване .
10
0
 
10
 
! Отговори
77902 преди 8 години
Сигурно е от създателите на сайта w2eu . infoЦелта им е да наводнят Европа с муджохидини.. следващата стъпка - масово клане
9
1
 
25
 
! Отговори
без преди 8 години
И къде им е регистриран домейна? Не беше ли в Израел, ако не бъркам. Ами спрете им нета и до там с пропагандата. Ама нали от цирк най-се печели....
8
0
 
48
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Една операция като Майкъл Джексън няма ли да го посъветвате да си направят. Щото вие маймуните си личите отдалеч, ако ще и 20 кръста да носите
7
1
 
21
 
! Отговори
Евгений Дайнов преди 8 години
И аз от правоверен Троцкист за да не бия на очи станах рокаджия .Даже ходих да изуча английски след 30 г учене на руски в СССР,
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще ги съветват и да се татуират като Благо Джизъса... Наръчник на европейците - тъмен ли , с нагъл поглед и поведение, надалеч....
5
23
 
30
 
! Отговори
Реплика преди 8 години
С качулка на главата и руското знаме - Що е то ? Български националист !!!
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чурките не им ли са ***!? Не, че разбирам много ...
3
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е джихадист а бежанец. Не бива да се закача докато не се самовзриви.
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те пак ще се различават по цвета на кожата
1
0
 
83
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
При съмнение да им се дава филия с мас. /съвет към полицията/.