Русия орязва бюджетните си разходи заради петрола

Страната се адаптира към силния спад на цените
120
Русия орязва бюджетните си разходи заради петрола
Снимка: Reuters, архив

Руското правителство се готви да намали бюджетните разходи с 10 процента, за да се адаптира към силния спад на цените на петрола, съобщи днес в. "Ведомости", цитиран от Франс прес и БТА.

Бюджетът за 2016 година се основава на цена на суровия петрол от 50 долара за барел при стойност 30 долара в момента, а президентът Владимир Путин предупреди, че бюджетният дефицит не бива да превишава 3 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) в името на "финансовата независимост" на Русия, припомня агенцията.

Според икономическия всекидневник, който цитира неназовани високопоставени представители, министерствата трябва да решат до петък как планират да свият с 10 на сто разходите. В противен случай министерството на финансите ще намали автоматично с 10 процента тавана на позволените си разходи.

Тези понижения не трябва да засегнат заплатите на държавните служители и военните, пише изданието.

Разходите в бюджет-2016 могат да бъдат съкратени с до 10 процента в случай на негативен вариант на развитие на икономическата ситуация, съобщи пред ТАСС информиран федерален чиновник.

В бюджета са заложени приходи от 13,736 трилиона рубли и разходи до 16,099 трилиона рубли, а дефицитът е 2,36 трилиона рубли или 3 процента от БВП.


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В 2 св.война САЩ спаси алкохолиците от унищожение, но както вървят нещата Русия скоро ще "гушне китката"
До десетина години ще е при СССР.
64
1
 
1
 
! Отговори
КРУМ преди 2 години
***-ЧЕТЕТЕ!? В БРУТНИЯТ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА РУСИЯ ,ПРИХОДИТЕ ОТ ПРОДАЖБА НА НЕФТ И ГАЗ СА ПОД 17 %!?ДА ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ВЕРОЯТНО СА БИЛИ НАД 60 %, НО СЕГА РЕАЛНОСТТА Е ДРУГА.РУСИЯ ПРОДАВА РАКЕТНИ ДВИГЕТЕЛИ НА САЩ,АТОМНИ РЕАКТОРИ НА ИРАН,САУТСКА АРАБИЯ И МАСА ДРУГИ СТРАНИ.ЗА ОРЪЖИЕ ,ДОРИ НЕ ГОВОРИМ ,КАТО САМО В ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ НА 2015 ИМА ОСИГУРЕНИ СДЕЛКИ ЗА НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИАРДА ДОЛАРА!????????????НЕ ГИ МИСЛЕТЕ РУСНАЦИТЕ,МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ,ЧЕ ПРОЛЕТТА ВЪЛНАТА ОТ БЛИЗКИЯТ ИЗТОК ЩЕ НИ ....
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руските унижения просто нямат край!

Уж се надигаха, уж щяха да са алтернатива на САЩ, да сядат на една маса с тях като равноправни да решават Световните въпроси.. а то какво стана?! Цената на една суровина срути имперските им амбиции за пореден път. Не знам още колко им трябва да се научат, че само с продаване на родината не става, трябва и акъл!

руския човек никога не се е славел с висок интелект, камо ли желание за отстояване на своята свобода и обикновени човешки права. С други думи - РОБ
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефа на съвецката централна банка обяви, че нямат план за русия при цена по-ниска от $35.
За информация, цената в момента е $31, като очакваме нови спадове!

Очуден съм, че стара империя като руската не разполага с подготвени специалисти и петилетен план, който да ги измъкнат от тресавището на повишаващи се цени и опразващи се магазини. Освен да се вдъхновят от опита на барон Мюнхаузен и да се хванат за косата (ако имат такава) и да се изтеглят сами от трагичното положение, в което сами сенабиха
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой запад ве този с трилионите дьлгове ?
60
4
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 2 години
Ушанките на колене пред Запада! Не работели санкциите... хахаха. :)))
59
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха,САЩ са най-големият износител на петрол.САЩ имат газ,имат и пари. Русия има само газ, но няма пари. СКара се с целия западен свят тъпия кгбеец и никой не му отпуска кредити,нито технологии за добив на нови сондажи.
58
1
 
0
 
! Отговори
otka4alka lie ili ne преди 2 години
Корин
преди 2 часа
Здравейте, понеже изобличенията ми за сатаниста Дейвид Бауи и за сатанизма в западната музика особено рока и метъла бяха изтрити а аз баннат за да бъда накаран да замълча затова ще ги постна пак в колкото се може повече теми. Ако пак бъдат изтрити ще ги постна на следващия ден и т.н.
Доказателствата че Бауи и други музиканти са сатанисти и слуги на дявола и че те провеждат сатанинска пропаганда и мразят Господа Иисуса Христа и християнството са много ето някои от тях:

Корин
преди 2 часа
Той обяснява че музиката ще бъде използвана да събере хората още по близо до деви
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега беше лесно да си президент на РФ, петро-доларите валяха като дъжд и напояваха руския шовинизъм през последните 12 години. Сега изведнъж пред погледа на всички се видя, че Путин е един слаб президент и слаб човек останал без пари. Краят на Путин е предизвестен, а причината за неговото фиаско е факта, че за тези 12 години Русия пропиля над 3 трилиона долара без да създаде и един икономически клон по различен от помпането на нефт и газ и основният виновник за това е лицето Владимир Путин.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е на ПУТ да закрие империята на злото в съкратени срокове !
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...суровия петрол от 50 долара за барел при стойност 30 долара в момента," Малко са 10%...40% трябва !
54
4
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 2 години
Така и не разбрах този бюджетен дефицит 3% ли е или 15% , няма го дървения философ отонази вечер , който твърдеше че не смятал спрямо БВП а спрямо самият Бюджет
53
4
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 2 години
73, ти май си говориш наизуст. Първанов бил русофил
-----------------------
76 хахахахахахахаахахахахах
Не бе 76 агент Гоце не е русофил и Големият шлем не е руска измишльотина и не е писал писма на Милошевич и не ходеше по два пъти в годината в Москва

Ужас

Непоправими сте
52
6
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 2 години
Русия притежава огромни ресурси, а България не; да не говорим как в последно време се съсипват горите у нас.
------------------------
77 Знаеш ли колко са горитев България , колко е годишният прираст и колко е сечта - легална и нелегална.

Там е работата че Русия с огромните си ресурси не е по-напред в сравнение с нас без такива ресурси
51
4
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 2 години
79 Казан е първата нали бабо Ванге
50
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
толкова злобни коментарии има тук .Евала на Путин това е правилното решение намалява с 10% бюджета на министерствата коментирайте ЕС които официално казаха увеличаваме заплатите и допълнителните добавки на евро чиновниците .Ес не е добре икономически режат помощите за нас други членове на ЕС но на тях им качват още голямите заплати.
49
4
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 2 години
72 Офффффф изтъркаха ви се тези глупости с НПО-тата знам , че се превърнаха в лоша дума за вас , само интересно зелените дето спряха шистовата Революция у нас интересно те с чии ар я стряха
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
във всяка държава от Третия свят живеят по-богати хора от местното население от други страни. Да отваряме ли дума колко англичани си купуват имоти в Третия свят, а и не само.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73, ти май си говориш наизуст. Първанов бил русофил. Значи докато той е президент България влиза в НАТО и ЕС, а той ширнал широко усмивка, но иначе е русофил, само защото ви се иска да има виновен русофил за съсипията тук. Щом като България е член на НАТО и на ЕС и щом като България първа подскача с размахана опашка на всяко предложение оттам, значи е някаква фантазия да се твърди за каквото и да било влияние на русофилията върху бълг. политика. Стига размахвахте плашила, бе
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България Е банкрутирала държава. Поддържа се на изкуствено дишане с външни заеми и еврофондове, които пък на своя страна правят страната още по-зависима от външно кредитиране и субсидиране и така правят пътя към леталния изход предопределен