Русия орязва бюджетните си разходи заради петрола

Страната се адаптира към силния спад на цените
12 яну 2016 20:33,
120
Русия орязва бюджетните си разходи заради петрола
Снимка: Reuters, архив

Руското правителство се готви да намали бюджетните разходи с 10 процента, за да се адаптира към силния спад на цените на петрола, съобщи днес в. "Ведомости", цитиран от Франс прес и БТА.

Бюджетът за 2016 година се основава на цена на суровия петрол от 50 долара за барел при стойност 30 долара в момента, а президентът Владимир Путин предупреди, че бюджетният дефицит не бива да превишава 3 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) в името на "финансовата независимост" на Русия, припомня агенцията.

Според икономическия всекидневник, който цитира неназовани високопоставени представители, министерствата трябва да решат до петък как планират да свият с 10 на сто разходите. В противен случай министерството на финансите ще намали автоматично с 10 процента тавана на позволените си разходи.

Тези понижения не трябва да засегнат заплатите на държавните служители и военните, пише изданието.

Разходите в бюджет-2016 могат да бъдат съкратени с до 10 процента в случай на негативен вариант на развитие на икономическата ситуация, съобщи пред ТАСС информиран федерален чиновник.

В бюджета са заложени приходи от 13,736 трилиона рубли и разходи до 16,099 трилиона рубли, а дефицитът е 2,36 трилиона рубли или 3 процента от БВП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
4
 
! Отговори
Az преди 8 години
А в Норвегия как е ? Как е в Саудитска Арабия ? Как са ВСИЧКИ останали производители на петрол ? Нещо пропускате да ни осведомите , дали не е от пристрастие ?
24
7
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
44 Чакай сега тук в статията пише за Русия , дай да се концентрираме върху нея , а Знам че не ви харесва , но трябва да свиквате , царството на Путин свърши . Америка и светът предприеха мерки миналата година които слагат кръст на въглеводородите
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без извинение, не ви ли писна да пишете за Русия?!? ОК, намаляват си бюджета, е и? Това по какъв начин засяга България? Може би Русия е в Топ 3 на държавите към които изнасяме? Или е основен партньор в някакво отношение? Не, господа, не е, което води до нормалното да не се скъсвате със статии за Русия, да, интервютата на Путин за външната политика имат значение, но до там.
22
4
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
41 И с какво от написаното в поста си оспорваш твърдението че света не е в рецесия .Хвърляте нещо в пространството и го засипвате с нищо свъзано с него като твърдение . Толкова си можете
21
5
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Освен това защо над 90млн души в щатите получват помощ за безработни, а безработицата официално е 5%--------------------------Тоест ти се съмняваш в данните на техните иснтитуции . Съмнявай се продължавай да се съмнявяш докато съмне някой ден пред очите ти
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Одисейчо ще му кажа да чете повече, и по възможност специализирана икономическа литература, например Джоузеф Стиглиц. Света не бил в рецесия? Хаха. Светът в момента е по-небелансиран от всякога. Богатите стават все по-богати, унищожавайки средната класа и бедните. Богатите чрез своите инструменти - банки, корпорации и правителства предизвикват криза след криза. Да сте чули за осъден банкер, заради хаоса през 2008?
19
8
 
4
 
! Отговори
аноним преди 8 години
СЕГА Е МОМЕНТЪТ АТАКИСТИТЕ И РУСОСИФИЛИСТИЦИТЕ ДА ЗАМИНАТ ЗА РУСИЯ И ДА ПОМОГНАТ НА СВОИТЕ ГОСПОДАРИ !! ПРЕДАТЕЛ В НУЖДА СЕ ПОЗНАВА ! КАТО НАЧАЛО МОЖЕ ДА КОПАЯТ ПО ТРАСЕТО ЗА ГАЗ ЗА КИТАЙ !!!
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само членовете на едно глупаво общество могат да спорят къде били избягали сънародниците му. Довода бил, че не били избягали в Русия, ами в САЩ. Не се замислят, че просто са напуснали родината прогонени от нейните управници. И това е дежурния довод "що не бягат в Русия ами бягат в САЩ"
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушанк.и и червендалести некадърници, време е да заминавате за майка Русия, там ще сте добре и ще сучите мен милх от вашият идол.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
зарусия би била прекрасна новина петролът да стане 1 долар за барел, защото тогава ще преструктурира икономиката си възможно най-бързо, докато в същото време саудитците и катарците ще изчезнат от лицето на земята, а с това и цялата американска близкоизточна стратегия
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха, соро.овите приятебчета стоят и като някакви вещ.ерки чакат русия да фалира, да умре, казват и "чао", докато в същото време пробитият ЕС се е засилил към пропастта.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бюджетист, като вземеш Калибите у чугунената кратуна, ще видим кой накря ще е чао-чао...........Ама за вечни времена :)
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия проблеми няма. Русия сама налага санкции на ЕС и Турция именно, за да си преструктурира икономиката. Подозирам, че руснаците умишлено вкараха европейците и турците във филма, за да имат повод чрез санкции да си преструктурират икономиката. Русия е способна да води война в Сирия без да мисли, да води глобална политика, дкато ЕС се гърчи като риба на сухо.
12
11
 
10
 
! Отговори
таня преди 8 години
Русия си получи заслуженото, заради безумната, башибозушка политика на Путин и чугунените глави в Кремъл ! Изпаднаха в пълна изолация в света и обричат обикновените руснаци на голяма мизерия !!!
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не знам на какви реалистични очаквания за цената на петрола се е основавал саудитския бюджет след като саудитците се наложи да вземат 90 млрд. кредит за да си покрият бюджетния дефицит. Русия заем не тегли! Русия се справя със ситуацията, при това със спокойствие!
10
7
 
7
 
! Отговори
lol преди 8 години
гледам икономистите пак са се събрали под статията за бъдещия фалит на *** и ни разясняват как всичко живо капитулира, а матушка е в разцвета си...така е, другари, вие последни ще обявите края на империята на злото, дори камък върху камък да не остане. иначе икономиката е много проста наука, има си цифри, статистика и до момента нищо не говори за благоприятно развитие в путлеростан.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
11, по-спокойно, не се напъвай. Разруха то чака единствено неолибералния модел, който вече се тресе в предсмъртни гърчове. И всичко това докато чакате фалит на Русия.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А печатницата за долари не спира за да покрие загубите на Саудитците и другите камилари :)....Руснаците имат всякакви ресурси да оцелеят, но да видим как ще се спре инфлацията и факта който вече и децата разбраха, че Царя е гол :)
7
11
 
14
 
! Отговори
аноним преди 8 години
Русия е във фалит и я чака пълна разруха !!!! Колкото и да се гърчи Путин и да се прави на юнак, феодално -олиргахичния модел съсипва държавата! !! ИНТЕРЕСНО, ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ ОТИВАТ В САЩ - ВЕЧЕ 650 000 души живеят там ,а в Русия не искат да ходят ???? Даже русосифилистиците не ходят, въпреки, че лаят яко за чуждата държава ??? ТА В РУСИЯ ЖИВОТЪТ Е МНОГО ХУБАВ ......:
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не се планира. Петролът започва да си отива към НОРМАЛНАТА си цена. Балонът се спука. А балонът го надуха американците, а евробейските бюрократи викаха ура, защото акциза им пълнеше бюджетите и един ден се събудиха с дългове до уши. Путин само се наа*а, нищо друго и очаквано от един милиционер на власт. Европа повече няма да плаща скъп петрол, просто защото вече не може!