Русия орязва бюджетните си разходи заради петрола

Страната се адаптира към силния спад на цените
12 яну 2016 20:33,
120
Русия орязва бюджетните си разходи заради петрола
Снимка: Reuters, архив

Руското правителство се готви да намали бюджетните разходи с 10 процента, за да се адаптира към силния спад на цените на петрола, съобщи днес в. "Ведомости", цитиран от Франс прес и БТА.

Бюджетът за 2016 година се основава на цена на суровия петрол от 50 долара за барел при стойност 30 долара в момента, а президентът Владимир Путин предупреди, че бюджетният дефицит не бива да превишава 3 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) в името на "финансовата независимост" на Русия, припомня агенцията.

Според икономическия всекидневник, който цитира неназовани високопоставени представители, министерствата трябва да решат до петък как планират да свият с 10 на сто разходите. В противен случай министерството на финансите ще намали автоматично с 10 процента тавана на позволените си разходи.

Тези понижения не трябва да засегнат заплатите на държавните служители и военните, пише изданието.

Разходите в бюджет-2016 могат да бъдат съкратени с до 10 процента в случай на негативен вариант на развитие на икономическата ситуация, съобщи пред ТАСС информиран федерален чиновник.

В бюджета са заложени приходи от 13,736 трилиона рубли и разходи до 16,099 трилиона рубли, а дефицитът е 2,36 трилиона рубли или 3 процента от БВП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
американците и саудитците дирижираха цените в първите няколко месеца. Милите си мислеха, че се намират в 1988 г. и смятаха, че руснаците ще клекнат на втория месец. Руснаците показаха среден пръст, цените излязоха от контро и година и половина по-късно саудитците вече изнемогват, а шистовите компании в сащ фалират поголовно. Щатите и саудитците ***
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саудитска Арабия с 90 млрд. долара бюджетен дефицит за миналата година и с външен заем, с който да го покрие не дирижира нищо. За Русия ниската цена на петрола е проблем, но и добро предизвикателство да преструктурира икономиката си - нещо което вече се наблюдава. За съюзниците на сащ - сауд и катар, върху кото вашингтон гради своята близкоизточна политика обаче спадът на цените е катастрофа. А това води до катастрофа и на американската лизкоизточна стратегия
3
2
 
6
 
! Отговори
Таксиджия преди 8 години
Супер. Цените падат :)
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
sta stane strasno samo ako centa na edin barel nafat stane ravna na cenata na edni prazen barel. do togava ima biznes ima prihodi i moje da se praviat razhodi.strasnoto obace ide ot Saudicta arbia zastoto tehnia biudjet zavisi 80% ot prodajbite na naftite.barkotiata oba4e ste doide ot falita na golemi prekupva4i na nafta i proizvoditeli na nafta koito imat po 5$ razhod da naplniat i prenesat edin varel ot Afrika do US
1
4
 
14
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 8 години
ПЛАНИРА СЕ СПАД ДО 20-$/барела...!!!!!!!!!!!!!ЦЕНИТЕ СЕ ДИРИЖИРАТ ОТ САУД.АРАБИЯ И ОАЕ.ТОВА ЩЕ Е КАДАНСА НА ЦЕНИТЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА!