Заповед от Берлин: Бягат ли бежанци, да не се арестуват!

Имигрант искал да пререже гърлото на друг, но потулили случая
12 яну 2016 20:45,
35
Заповед от Берлин: Бягат ли бежанци, да не се арестуват!
Снимка: Reuters. архив

На германската федерална полиция е разпоредено да не задържа бежанци, опитали се да избягат при проверка на документите. Това заяви пред германския в. "Билд" служител от органите на реда в страната, предаде ТАСС.

"Отначало пристигаха най-вече семейства с деца, които изглеждаха образовани, говореха английски. Сега обаче 95 на сто от бежанците са несемейни мъже. Половината нямат валидни паспорти или други документи", казва източникът, цитиран днес от вестника.

"До хората не достига информация какво става всъщност. Един бежанец искаше да пререже гърлото на друг. А после в доклада записаха тежки телесни повреди, а не опит за убийство. Така статистиката изглежда по-добре", обяснява той.

"Ако при проверка на документите бежанец реши да избяга, ние дори нямаме право да го задържим. Така наредиха отгоре. Това щели да бъдат насилствени действия. Вътрешното правило е: по-добре му дай да избяга", разказва полицаят.

Публикацията на "Билд" излиза след широко обсъжданите в Германия събития от новогодишната нощ в Кьолн - сексуални нападения и обири, повечето от които се приписват на чужденци. До момента полицията на града е получила над 500 сигнала от пострадали, съобщили за тормоз, изнасилвания, оскърбления и грабежи. В официалното съобщение на полицията от 1 януари обаче не се споменаваше за тези инциденти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
500 пострадали жени от групички по 10 човека, това прави 5000 престъпника, които са безнаказани само защото изповядват великата религия исляма.Докъде стигнахме?За тъпотията на управляващите да плащат обикновените хора. както въ в всичко и навсякъде.
23
5
 
1
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Е, щом така са казали от ТАСС - няма лъжа, няма измама... хахахах. :))))Днес.бг, толкова ли не можахте да намерите един сътрудник с немски, който да превежда новини от немската преса?! Комедианти. :)))
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До некой сиАми на САЩ им е по-правилна политиката в такива случаи - стрелят и решават проблема на място. И то има логика де, щом е хукнал да бяга, значи нещо не му е чиста работата.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам думи, не мога да си представя, защо сегашните политици в Германия са такива пълни ненормални из.роди. Крайно време е да идва онзи с мустачките, за да оправи нещата.
20
1
 
10
 
! Отговори
адолф преди 8 години
чичо Ханс си знае работата скоро всички джихадисти ще го почувстват
19
0
 
18
 
! Отговори
Иван Пешев преди 8 години
Ами как ще го знаят че е бежанец като не са му проверили документите, значи полицията си позволява да различава хората по цвета на кожата ако е бял проверка и гонене ако е тъмен никакво гонене - значи са расисти и трябва да бъдат съдени.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Това заяви пред германския в. "Билд" служител от органите на реда в страната, предаде ТАСС."И какво? Ако ТАСС не го предаде, вие няма да кажете какво е писано в "Билд" ли?Това тука руска газета ли е?Истиските медии дават линкове към източника.
17
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел, вън от власта!
16
1
 
18
 
! Отговори
anonim преди 8 години
PREDPOLAGAM SLED TOVA SHTE ZABRANIAT PRODAJBATA NA SVINSKO MESO ZA DA NE BADAT PRITESNIAVANI NOVITE EVROPEITSI. NE SA SI POISKALI ZABRANATA, NE SA IA POLYCHILI.
15
1
 
7
 
! Отговори
BazA преди 8 години
Nekade varvi obuchenie po civilnata zastita. I v bg li?
14
0
 
43
 
! Отговори
SS преди 8 години
До всички недоволни...ако сте реалисти учете устройството на Калашников и водене на партизанска война в градски условия.Само с мухабети до никаде не се стига.
13
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Merkel e zaplaha za Cyala evropa
12
1
 
35
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Пак нищо не сте разбрали, разбира се , че може да ги гоните но само при определени условия.1- ако искате да им дарите пари или храна.2- ако искате да го поканите на гости а той бяга, затова го настигате и насила го водите у вас.3- ако имате дъщеря мома за женене и жениха се опъва, догонвате го и в , гражданското4- ако имате повече от една кола и не ви трябва, естествено да му е подарите като го настигнете5- ако му е излезнал немския паспорт, догонвате го и му го връчвате6- ай стига толква
11
3
 
50
 
! Отговори
бг преди 8 години
Новия световен ред навлиза с пълна сила. Еропейските лидери са негови слуги. Новия световен ред иска:1. Унищожаване на християнството2. Намаляване населението на Земята до 500 милиона души.3.Унищожаване на националната идентичност на народите и превръщането им в роби на едно Световно правителство.Прочетете за Американския Стоунхейндж.
10
3
 
62
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Българският граничар е герой!!!
9
1
 
70
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Всички амуджи като се осетят че всичко е на тяхна страна и са недосегаеми .......познайте ! САЩ та САЩ .....на ви САЩ ....постигнаха целта си и сега си мълчат ....а Путин като казваше "Тези мигранти ще докарат голяма беля на Европа " всички викаха ""аааа ние да не сме варвари като вас руснаците , ние сме толерантни , все пак и те са хора ! " .....а сега го цункайте Обамата по ......главата
8
1
 
59
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Жалко е че голяма част от народа не разбира какво става. Принципно би трябвало да се дигнем и да има ликвидация на така наречения елит. Те действат по план. Който може да чете да прочете написаното в статията.
7
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо е това прикриване на инциденти и привилегировано отношение към пришълците-нежелание за признаване на грешка ли от страна на политиците(но тя ще стане още по-голяма и видима),или просто желание да се изпълни плана който имат до края(какъв е плана)--любопитен съм,в края на краищата ще разбера след време,но бих искал преди да е станало
6
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толерастията не прощава на никого.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Merkel muss WEG!