Дания ще взема пари и ценности от бежанците

С тях те ще си плащат наема според нов антиимигрантски закон
Обновена: 13 яну 2016 20:13 | 13 яну 2016 20:07,
48
Дания ще взема пари и ценности от бежанците
Снимка: архив, Reuters

Датският парламент ще гласува днес нов закон, който ще позволява на властите да отнемат в полза на държавата пари и ценности от имигрантите. С парите ще се плаща за жилищата, които те заемат, докато тече разглеждането на молбите им за убежище.

Законът, който беше внесен през декември, цели да обезкуражи мигрантите, които напират в страната. Вътрешният министър Ингер Стойберг заяви преди седмица, че Дания не иска имигранти.

Копенхаген вече въведе гранични проверки, след като Швеция затвори границите си заради опасения, че имигрантите, които не могат да стигнат до Швеция, ще решат да останат в съседна Дания. Без документи за самоличност не е възможно да бъде пресечена и границата с Германия.

Властите ще получат право да отнемат всички ценности от бежанците, с изключение на семейни портрети, годежни пръстени и сватбени халки. Всеки предмет, притежаващ, стойност, включително часовници, ще подлежат на изземане, освен ако притежателят им не успее да докаже, че те имат сантиментална стойност за него. На конфискация подлежат и парите в брой, надвишаващи 10 000 датски крони (1300 евро).

Според говорител на правителството, цитиран от британския вестник "Гардиън" същите правила важат и за датските граждани, които разчитат да получат помощ от правителството.

Местни правозащитници твърдят пред вестника, че законът предвижда и по-сурови постановки от отнемането на ценности. Сред тях са разпоредбите, че сирийските бежанци нямат право на повече от една година закрила, освен ако не докажат, че са лично застрашени от връщането в родината си.

Родителите, които пристигат без децата си, пък ще трябва да чакат поне 3 година, преди да могат семействата да се съберат.

Въпреки че датското правителство е събрало достатъчно мнозинство за приемането на закона, Европейската комисия отказа да го коментира днес. Зам.-председателят на Комисията Франс Тимерманс заяви, че той ще бъде детайлно огледан, след като стане юридически факт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA IM VZEMAT I GLAVITE.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PRAVILNO ,A NE KATO NASHTE DETO TAZI GODINA NEDADOXA I XRANI V POMOSHT NA SOCIALNO SLABI I INVALIDI OT TAZI GRAFA ,CHE MOJEBI DA IMA ZA REZANITE BIJJANCIPITAM SE NAS TAKA LI SHTEA DA NI POSRESHNAT TAM TOVA SA PROSTOTIIITE NA KABINETA
31
0
 
8
 
! Отговори
вм преди 8 години
мисля че нарочно вкараха тия нещастници, за да се оправдаят утре с нещо от сорта на - вижте сега проблеми има със сигурността, държави застанаха една срещу друга, като помня с каква лекота се разпадна СССР, мисля че за разпада на ЕС, не бяха нужни чака толкова много имигранти....
30
0
 
8
 
! Отговори
до Дедовия преди 8 години
според "политически коректно" ли е да кажат, вижте сега какво - 2015 година едвам спасихме Гърция с няколко стотин милиарда евро, но сега 2016-2017 трябва да спасяваме Италия с чудовищен държавен дълг и пари, за които не сме учили по математика такова число...някак не е много сютъбъл...хайде вижете сега тия нещастни *** с IQ под 65, които найдодоха и "случайно" матираха цялата европейска система за сигурност, за която сме откраднали милиарди от Вас... не може в прав текст да се каже така
29
4
 
17
 
! Отговори
вм преди 8 години
Вижте сега какво момчета и момичета бъдещи последователи на Корана. В Европа не решавате Вие , а европейската Комисия, над която нито имате конторол, нито сте гласували за нея. Тя решава вместо Вас, без значение за коя партия сте гласували на Вашите парламентарни или президентски "избори". Ако мислите, че случайно пуснаха 1-2 милиона ислямисти само миналата година, то Вашите глави явно имат склонност към отделяне от тялото. Чакат Ви нови 10 милиона само през настоящата година!
28
2
 
15
 
! Отговори
вм преди 8 години
свиквай Борянче, с новите правила на Запад т.е. Шерията. Утре ще те бичуват насред пътя, че бурката ти не е според основния Ислямски закон.
27
1
 
36
 
! Отговори
Боряна преди 8 години
Много правилно! Живея от много години в Германия и съм съвестен данъкоплатец (на който му дерат кожата всеки месец). Не съм съгласна с моите данъци да се подпомагат млади питекантропи, които вечерно време да ме нападат по улиците и да ме изнасилват. А и освен това да нямам право да се защитя, понеже съм му била "нарушавала правата" според баба Меркел. Ами тогава направо да тръгна без *** и да им се предлагам свободно - те нали за това са дошли тука? Да не им нарушаваме правата! БХК нямат ли!?
26
0
 
8
 
! Отговори
Do 31 преди 8 години
Ха-ха, защото много често се предлага caпуна да се правu от цuганu.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам скоро Германия да им взима и скалпа! Чистофайници са немците и ще йм трябва мноого ***, докато отмият кирта! Тази черна мазна и смрадлива кир, която се появява летоска на къра... ама още по-гадна!
24
5
 
16
 
! Отговори
сс преди 8 години
има нещо гнило в дания
23
0
 
10
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Ако не докажат това, ако не докажат онова. Тук въпроса е как се доказва, ако се разчита само на честан дума или някаква декларация, всичко е парлама.
22
1
 
20
 
! Отговори
от Дания преди 8 години
Ама това ново дясно правителтсво много добре взе да се справя,направо виждам преизбиране на следващите избори :)
21
0
 
12
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
И после като ги Оглозгът живи ще ви ги пратят в България Умрели от Глад е тогава Ще ти стане и по тъжно
20
5
 
19
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Най-добре да ги затварят в концлагери докато им разглеждат молбите за убежище. И да не забравят да пускат газовите камери да ги утопляват, че е студено навън.
19
2
 
22
 
! Отговори
тя преди 8 години
Бежанците като неграмотни в повечето случаи да им се даде най-тешката работа в Европа , която никой европеец неиска и сами ще избягат обратно! Не може да продължава това -" леж па еш "!
18
1
 
27
 
! Отговори
тя преди 8 години
Започват нещата да си идват по местата. Точно така трябва , да не си мислят , че в Европа всичко е "розово"!
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КЪДЕ Е ЕВРОКОМИСИЯТА ДА СЕЗИРАили за някой може за ДРУГИ неУж сме равни в Европа ама някой са По равни от ОстаналитеЕЙ СЯ ОТ ТОЛЕРАСТИ СТАНАХА КРАДЦИ И КСЕНОФОБИ ТЕЯ ОТ ЕВРОПААЙ СИКТИР БЕ
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POKOINO PARNITE KOTLI RABOTYAT.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хехе , нека повече да им дойдат, тва е начина малко да се пооправят нещата, както е тръгнало има няма 10 - 20 години и може и да затворим границите на запад за имигранти от западна европа мухаха. Като ги гледам в Англия има всичко друго само не и англичани, за другаде незнам нооо едвали е много различно. Само требе се опрайм с м*aнгалите и малко да изчакаме :D
14
2
 
11
 
! Отговори
Да преди 8 години
Им вземат кожичките от сюнетите хахаха. Друго едва ли ще намерят. И от кожичките шкембе чорба.